Στα άδυτα του πιο πολυσυζητημένου μουσείου της Αθήνας

Υπάρχει το κέλυφος μα είναι ακόμη άδειο. Ο λόγος για την περίπτωση του ΕΜΣΤ που άνοιξε τις πόρτες του αποκλειστικά και μόνο για μερικούς δημοσιογράφους το Σάββατο με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Το αποκατεστημένο κτίριο του Φιξ είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του αρχικά στα εκθέματα και έπειτα στον κόσμο της τέχνης, που περιμένει με ανυπομονισία να δει το αποτέλεσμα που χρειάστηκε 11 χρόνια εργασιών, διαβουλέυσεις και διοικητικά συμβούλια, κονδύλια και αλλαγή σκυτάλης

στη διεύθυνση.

Η αναφορά αυτή γίνεται με αφορμή τον φρέσκο και φωτεινό λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Instagram που γεννήθηκε πρόσφατα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Οι φωτογραφίες από το λογαριασμό @emstathens προέκυψαν από το InstaMeetpo που οργανώθηκε μέσα στο μουσείο το περασμένο Σάββατο. Το ΕΜΣΤ λοιπόν, κάλεσε ορισμένους βετεράνους του Insta και τους άφησε να διαχειριστούν τον άδειο χώρο της παλιάς ζυθοποιίας. Για αυτό αγαπάω το Insta, είναι μια πλατφόμα που με ταξιδεύει στην αισθητική και χαζεύω fresh ιδέες και πως πραγματοποιούνται.

Περιμένοντας λοιπόν τα επίσημα εγκαίνια του ΕΜΣΤ που αναμένονται τέλη του 2015 με αυτό το ενδιαφέρον project και θα φιλοξενήσει έκθεση για το «Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα», που θα περιλαμβάνει έργα από Matisse έως εννοιολογική τέχνη της δεκαετίας του ’60.

Keywords
Τυχαία Θέματα