Σκύλοι θεραπευτές ανακουφίζουν τα θύματα του Ορλάντο

Τρεις μέρες μετά το χειρότερο χτύπημα βίας και αίματος που γνώρισαν οι ΗΠΑ, οι μνήμες και η οδύνη παραμένουν ακόμη νοπές. Το μακελειό άφησε πίσω τους τραυματίες και συγγενείς θυμάτων σε κατάσταση σοκ. Από προχθές όμως, 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκονται στο Ορλάντο για να προσφέρουν ανακούφιση και στήριξη σε όλους όσους θρηνούν αυτές τις μέρες άμεσα δικούς τους ανθρώπους ή είναι επιζώντες τραυματίες από το Pulse

Club.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, 12 σκυλιά και οι χειριστές τους ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τη Φλόριντα. Η ομάδα, που συντονίζεται από το Σικάγο με βάση την Λουθηρανική Εκκλησία, περιλαμβάνει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά από όλη τη χώρα, τα οποία στο παρελθόν έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που έζησαν αντίστοιχες τραγωδίες και μεγάλες κρίσεις.

Η ομάδα δηλώνει πως προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί μέσα σε 24 ώρες μετά από κάθε πρόσκληση για βοήθεια. Τα σκυλιά προέρχονται από επτά διαφορετικές πολιτείες και στην περίπτωση αυτή το έργο τους ξεκίνησε με το που έφτασαν στο Ορλάντο.

Ήδη μέσα σε μια μέρα, τα σκυλιά έχουν επισκεφθεί περίπου 300 άτομα μεταξύ των οποίων είναι συγγενείς νεκρών και εργαζόμενοι στο κλαμπ όπου ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε 49 ανθρώπους.

Οι σκύλοι και οι χειριστές τους θα μείνουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα στην περιοχή και ο επικεφαλής της αποστολής δήλωσε πως ο καθένας που αισθάνεται την ανάγκη να έρθει σε επαφή με τους σκύλους θα πρέπει να το κάνει χωρίς δισταγμό. “Τα σκυλιά είναι σαν μια γέφυρα για τους ανθρώπους, είναι καλοί ακροατές και δεν είναι επικριτικά” δήλωσε χαρακτηριστικά για τα οφέλη της διαδικασίας.

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα