Μπορώ να φάω παγωτό αν κάνω δίαιτα;

Το καλοκαίρι συνήθως προσέχουμε περισσότερο το σώμα μας γιατί το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως θα φαινόμαστε με το μαγιό, όταν βγούμε στην παραλία. Οι λέξεις λίπος, κιλά κυτταρίτιδα κατακλύζουν το μυαλό μας. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την επιθυμία για ένα δροσιστικό παγωτό. Όσο και να θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα ψυγεία με τα παγωτά.

Μπορούμε όμως να φάμε παγωτό αν κάνουμε δίαιτα; Ή μήπως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Η δίαιτα δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τη στέρηση όλων των αγαπημένων μας τροφίμων. Αντ αυτού μπορούμε να έχουμε και μια γλυκιά απόλαυση, αρκεί να είναι ενταγμένη στα πλαίσια μια υγιεινής διατροφής. Συγκεκριμένα μια μπάλα παγωτό περιέχει 150 με 120 θερμίδες, ανάλογα το περιεχόμενο της. Όσο πιο απλό είναι το παγωτό, τόσο λιγότερες θερμίδες έχει. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το ξυλάκι είναι λιγότερο θερμιδογόνο σε σύγκριση με τα κυπελλάκια, αρκεί να μην έχει επικάλυψη σοκολάτας.

Ποιο παγωτό αποτελεί την καλύτερη επιλογή;

Αν κάνετε δίαιτα η καλύτερη επιλογή παγωτού είναι η γρανίτα και το παγωτό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και λιπαρά. Προσοχή όμως, όταν ένα παγωτό είναι τύπου 0% ή 0%+0%, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει θερμίδες. Συνήθως μια μπάλα παγωτού light περιέχει περίπου 120 θερμίδες, οι οποίες πρέπει να αναγράφονται και στην ετικέτα με τα συστατικά. Επίσης καλό είναι να θυμάστε ότι δεν τρώμε παγωτό για να χορτάσουμε, αλλά για να ικανοποιήσουμε τον πόθο μας για γλυκό. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα και να μην παραλείπουμε τα υπόλοιπα γεύματα, διότι το πιο πιθανό είναι ότι μετά θα πεινάμε περισσότερο και θα νιώθουμε μια νευρικότητα. Αν για παράδειγμα φάτε το παγωτό σας σαν δεκατιανό, καλό είναι να φάτε και τα υπόλοιπα γεύματα, όπως είναι τα φρούτα. Εξάλλου με το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, μπορούμε να εντάξουμε όλες τις τροφές στη ζωή μας.

Απολαύστε το καλοκαίρι μαζί με το αγαπημένο σας παγωτό, χωρίς τύψεις, αρκεί να θυμάστε ότι όλα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα