Πώς να «επιβιώσετε» το καλοκαίρι με τα παιδιά;

«Δεν φοράω καπέλο»,»Δεν θέλω αντηλιακό»,»Δεν κάθομαι κάτω απ΄την ομπρέλα» οι πιο γνώστες φράσεις που ακούγονται απ΄τα μικρά σας κάθε καλοκαίρι ενώ εσείς προσπαθείτε να τα πείσετε για το αντίθετο. Φέτος, προσπαθήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Κινηθείτε έξυπνα ώστε να κάνετε και εσείς αλλά και οι γύρω σας ήσυχες διακοπές.

Επιλέξτε το σωστό σημείο. Να μην έχει πολύ κόσμο γύρω σας ώστε τα παιδιά να σας εντοπίζουν εύκολα μόλις βγουν απ΄τη θάλασσα. Να έχει επίσης εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, προτιμήστε μια παραλία
με άμμο.Θα πρέπει να σκεφτείτε τι δεν αρέσει στο παιδί ώστε να το «απειλείτε» κάθε φορά που είναι να βάλει αντηλιακό. Για παράδειγμα, «Αν δεν θες να βάλουμε αντηλιακό, τότε μπορεί να έρθεις κάτω απ΄την ομπρέλα να κάνουμε μια επανάληψη στην προπαίδεια.Επενδύστε σε κουβαδάκια, φτυαράκια, στρώματα, πλαστικές βαρκούλες, χυμούς, τοστ και αλοιφή για τα τσιμπήματα. Μπορεί να είναι κόπος στην μεταφορά τους αλλά αξίζει την ταλαιπωρία. Χαλαρώστε λίγο. Αφήστε τα ελεύθερα να χαρούν το καλοκαίρι και το ξένοιαστο παιχνίδι. Θα έρθουν να σας βρουν αν νυστάξουν, κουραστούν ή πεινάσουν. Μην τα ρωτάτε από πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα