Παροδοσιακές δίπλες

Τις Γιορτές, δεν πρωταγωνιστούν μόνο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά και οι παραδοσιακές δίπλες, μυρωδάτες, με μέλι και καρύδια.

Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε:
Αλεύρι
4 αυγά
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
1 φλ. του καφέ μαστίχα ή ούζο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
½ κουτ. του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι
Μέλι
Ελάχιστο

νερό
2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
Μέλι
Κανέλλα σκόνη
Κανέλλα ξυλάκι

Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη χτυπάτε τα αυγά, μαζί με τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού το λάδι, το ούζο ή μαστίχα και προσθέτετε αλεύρι όσο χρειαστεί καθώς θέλουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Ζυμώνετε πολύ καλά, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια, ανοίγετε ένα πολύ λεπτό φύλλο και το κόβετε με οδοντωτό ροδελάκι σε φαρδιές λωρίδες πλάτους 4 εκατοστών. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι, σε σιγανή όμως φωτιά. Για να τις διπλώσετε χρησιμοποιείτε ένα ή δυο πιρούνια. Όταν ροδίσουν ελαφρά, και από τις δυο πλευρές βγάζετε και τις απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα μέλι με ελάχιστο νερό και ένα ξυλάκι κανέλλας για άρωμα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και κατεβάζετε. Ρίχνετε το σιρόπι πάνω στις δίπλες χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας και στολίζετε με χοντροκομμένα καρύδια και λίγη κανέλλα σκόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα