Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

Ξεκίνησε στις 7.00 το πρωί και διεξάγεται ομαλά έως τώρα η διαδικασία εκλογών για ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από τα μεσάνυχτα.

Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και στη Νέα Δημοκρατία

εκτιμούν πως οι ψηφοφόροι μπορεί να φτάσουν τους 300 με 350.000!

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαβορί για την πρωτιά εμφανίζονται οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Παρακολουθήστε LIVE όλες τις εξελίξεις

13:39 «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη ΝΔ, για την ίδια τη δημοκρατία. Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο μεγάλος νικητής είναι η ΝΔ που με αισιοδοξία θα προχωρήσει για το μέλλον να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτικών και να είναι κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στο ΕΒΕΑ για να ψηφίσει.

13:23 Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε για τον... διάδοχό του, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία κι αμέσως μετά την ψήφο του έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους «Υπάρχει ανάγκη ενότητας για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση»

12:49 Στις 20:00 θα κλείσουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία κι αναμένεται να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα, δύο ώρες αργότερα, δηλαδή γύρω στις 21:00.
Τα επίσημα αποτελέσματα πάντως θα ανακοινωθούν γύρω στις 23:00, ενώ στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων πιθανότητα θα έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα και πριν από τις 21:00.

12:24 Σε περίπου μισή ώρα αναμένεται να ψηφίσει και ο 4ος εκ των υποψηφίων για την προεδρία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ΕΒΕΑ

12:15 Περίπου 90.000 άνθρωποι έχουν ψηφίσει αυτές τις 5 πρώτες ώρες της εκλογικής αναμέτρησης. Εκτιμάται πως ανα ώρα περνούν από τις κόλπες περίπου 40.000 ψηφοφόροι

11:45 Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

11:39 Με ... ανοιχτό παραβάν ψήφισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να ρίχτει την... μπιχτή του στον Αλέξη Τσίπρα αφού βγαίνοντας από το (ανοιχτό) παραβάν είπε: «Να το σαλιώσω σαν τον Τσίπρα;» αναφερόμενος στον φάκελο που κλείνει φυσικά με αυτοκόλλητο.

11:30 Αισιόδοξος τόσο για την συμμετοχή όσο και για την επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά παράταξη, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά, ο οποίος μάλιστα περίμενε στην ουρά για μισή ώρα.

«Έχουμε μαζική προσέλευση. Οι φίλοι της παίρνουν τις τύχες της ΝΔ στα χέρια τους. Η ΝΔ θα βγει από αυτή την διαδικασία ανανεωμένη και πιο δυνατή. Καλώ τους πολίτες να έρθουν και να ψηφίσουν καθώς η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη και δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ».

10:45 Ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν από λίγο επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο στο Μαρούσι και στη συνέχεια έκανε το παρακάτω tweet.

«Επισκέφθηκα το Εκλογικό Κέντρο στο Μαρούσι πριν λίγο. Μεγάλη προσέλευση, θερμό κλίμα! Πάμε γερά!».

9:55 Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο στη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «υψηλή συμμετοχή» των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία επισημαίνοντας ότι «Παράλληλα, ανέφερε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία, που θα την καταστήσουν ένα «κόμμα σύγχρονο και ανοικτό» στον κόσμο, που «θα συνομιλεί με την κοινωνία» και θα μπορέσει σύντομα «να την απαλλάξει από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση» που περνάει τους τελευταίους μήνες.

9:44 Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη ψήφισαν στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου. Παρά τις κάμερες που τον περίμεναν ο κ. Καραμανλής αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

The post Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα