#out for #what όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει

18:56 2/6/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Τα πρώτα ποτά και φαγητά άρχισαν σε κήπους και ταράτσες, τα θερινά ξεσκόνισαν τα καθίσματα και η ανεβασμένη θερμοκρασία δίνει τη σύνθημα να ξεκινήσει το κανονικό καλοκαίρι επισήμως. Ας ξεμυαλιστούμε λοιπόν!

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Sala Sala, Κων/νος Βήτα στη Στέγη

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ένα από τα πλέον δημιουργικά κεφάλαια στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική, σε μια απρόσμενη συνάντηση, συνομιλεί για πρώτη φορά

με το ρεμπέτικο στις 3 και 4 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και στις 13 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσική Θεσσαλονίκης.

Το Σάλα Σάλα εστιάζει στη μουσική ιστορία που έγραψαν τον περασμένο αιώνα δύο σημαντικές μορφές του είδους, η Σωτηρία Μπέλλου (1921-1997) και η Μαρίκα Παπαγκίκα (1890-1943), δύο μεγάλες κυρίες της ελληνικής μουσικής και δύο ξεχωριστές μουσικές φωνές που σημάδεψαν τη ζωή του. Μετά από ένα χρόνο έρευνας για το ρεμπέτικο και διαδρομές σε μονοπάτια που είχαν τραγουδήσει αυτές οι δύο σπουδαίες εκπρόσωποί του, ο Κωνσταντίνος Βήτα μαζί με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη και τον Άγγελο Πλέσσα δημιούργησαν μια νέα ανάγνωση του ρεμπέτικου. Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση, γεμάτη χρώματα και μνήμες των πρώτων ακουσμάτων του Κ. Βήτα στο οικογενειακό του περιβάλλον.

«Αγάπησα το ρεμπέτικο και οι ήχοι του με συνοδεύουν πάντα σαν φθαρμένα χρώματα μιας υδατογραφίας. Χρώματα αλλά και στοιχεία που με βοηθούν να συνδέομαι με την αληθινή ζωή, τον πόνο, τη χαρά και τον άνθρωπο μέσα μου και γύρω μου. Τα τραγούδια αυτά είναι σαν μια πηγή, μια φλέβα όπου ένα αληθινό αίσθημα διαπερνά τα πάντα, μια εσωτερική κατάληψη που κυριεύει κάποιον και τον οδηγεί να αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις. Ένας προορισμός που οδηγεί στην επιστροφή, στην αγκαλιά της μάνας. Ένας άνθρωπος που χάθηκε στην πορεία του, αλλά και οι ακρότητες που επιζητούν να ενωθούν. Σε αυτό το σημείο αισθάνθηκα πως θέλω να ανοίξω μια είσοδο και να συνομιλήσω με δύο μορφές του ρεμπέτικου. Τη Μαρίκα Παπαγκίκα και τη Σωτηρία Μπέλλου. Μια προσέγγιση στον κόσμο του πρώιμου ρεμπέτικου μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης και τον απόηχο που άφησαν οι επιρροές τους στην Αθήνα του ’40. Μέσα από αυτές τις δύο φωνές, τις δύο σκιές, θέλησα να απεικονίσω το πρόσωπο της συντριβής, της χαράς, ένα πλοίο που ακόμη ταξιδεύει μέσα μας, μια κρυφή ανέλπιστη χαρά, ένα θλιμμένο χαμόγελο, τον άνθρωπο – ένα παιδί χωρίς οικογένεια. Το ρεμπέτικο, ένα γιαπί που μπάζει, ένα σπίτι μέσα μας.» – Κ. Βήτα

3 & 4 Ιουνίου στη Στέγη.

Δείτε περισσότερα Galleries H Eλιά

Από την πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα του Ακόμα Και Η Βροχή, Ισιάρ Μπολαίν.
Η Άλμα, ένα πνευματώδες και γενναίο κορίτσι ταξιδεύει από την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία με σκοπό να φέρει πίσω στον πολυαγαπημένο της παππού την ελιά που του ξεριζώσανε από το σπίτι και την καρδιά του. Με τη βοήθεια φίλων και νέων συμμάχων, παρασέρνει σαν χείμαρρος τον κόσμο για να βοηθήσει με απροσδόκητες συνέπειες.

Δείτε περισσότερα Galleries Η Αποικία

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Φλόριαν Γκάλενμπεργκερ σκηνοθετεί την άγνωστη, συγκλονιστική ιστορία της Colonia Dignidad, μιας θρησκευτικής σέκτας στη Χιλή του Πινοτσέτ, δημιούργημα ενός πρώην αξιωματικού των Ναζί και μετέπειτα ιεροκήρυκα. Πρωταγωνιστούν οι Έμα Γουάτσον («Χάρι Πότερ», «Νώε»), Ντάνιελ Μπριλ («Rush», «Άδωξοι Μπάσταρδη») και Μίκαελ Νίκβιστ (τριλογία «Το Κορίτσι με το Τατουάζ»), σε μια αγωνιώδη ταινία που ακολουθεί την μεγάλη παράδοση των πολιτικών θρίλερ των ‘70s.

Χιλή 1973. Στρατιωτικό πραξικόπημα. Τα πλήθη βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται ενάντια στον Στρατηγό Πινοτσέτ. Ανάμεσά τους η Λένα (Έμα Γουάτσον) και ο Ντάνιελ (Ντάνιελ Μπριλ), ένα νεαρό ζευγάρι που, όπως πολλοί άλλοι, συλλαμβάνονται από τη μυστική αστυνομία. Πολύ σύντομα ο Ντάνιελ μεταφέρεται σε μια κρυφή στρατιωτική εγκατάσταση όπου γίνονται ανακρίσεις και βασανιστήρια, χτισμένη κάτω από την γερμανική κοινότητα Colonia Dignidad («Αποικία Αξιοπρέπεια») την οποία χρησιμοποιεί ως κάλυψη. Κάτω από τις εντολές του αρχηγού της, του ιεροκήρυκα Πολ Σέιφερ, η Colonia παρουσιάζεται σαν μια φιλανθρωπική οργάνωση, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια θρησκευτική και στρατιωτική σέκτα, από την οποία δεν έχει αποδράσει ποτέ κανείς. Μέσα στην απελπισία της, η Λένα αποφασίζει να γίνει μέλος της μυστηριώδους αίρεσης, ελπίζοντας ότι θα βρει τον Ντάνιελ και θα τον βοηθήσει να αποδράσει.

Δείτε περισσότερα Galleries The Peanuts Movie, Πρεμιέρα στο ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND

Ο ατζαμής και συνεσταλμένος Τσάρλι Μπράουν ερωτεύεται τη Μικρή Κοκκινομάλλα, το καινούργιο κορίτσι στην τάξη του. Με τη βοήθεια του πιστού σκύλου του Σνούπι προσπαθεί να βρει τρόπο να την πλησιάσει, αλλά αποτυγχάνει σε ό,τι και να δοκιμάσει.

Δείτε περισσότερα Galleries ΒΟΜΒ στο Ρομάντσο

Παρ 03 Ιουν 2016
// when performance artists invade the party//

Η ομάδα του Take Over μετά την πρωτότυπη συναυλία mash. EXPANDING THE ATHENS LIVE SOUND, παρουσιάζει το BOMB. Πρόκειται για ένα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που ενσωματώνει την τέχνη της performance.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς performers ξαφνιάζουν το κοινό με performance acts με διακρατικό και αυθόρμητο χαρακτήρα ενώ παράλληλα οι DJs Chevy και Kissing Strangers αναλαμβάνουν την επιμέλεια της μουσικής και της διάθεσης του πάρτι.
Αποκλειστικός σκοπός, το κοινό να χορέψει, να δει και να αισθανθεί στο έπακρο.

To BOMB πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Στοκχόλμη το 2013, από τον Γερμανό – Αμερικανό Olav Westphalen, η δουλειά του οποίου παίρνει τη μορφή παιχνιδιών, διασκέδασης και κινουμένων σχεδίων. Το έργο του έχει παρουσιαστεί στα: The Whitney Museum, ICA London, The Swiss Institute NY, Moderna Museet, Stockholm, Brandenburgischer Kunstverein, Museum Fridericianum αλλά, και σε άλλα. Επίσης, διδάσκει Fine Art και Performative Art στο Royal Institute of Art στη Στοκχόλμη. Ενώ τον Ιούνιο έρχεται στην Αθήνα μαζί με τους φοιτητές του για να συμμετάσχουν στο BBQ Festival στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και για το BOMB, που αποτελεί παράλληλη δράση του φεστιβάλ.
..read more

Ώρα προσέλευσης: 23.00
Είσοδος: 3 ευρώ

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα