#out for #what: Όλα όσα συμβαίνουν εντός & εκτός των τειχών

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Επτά επί Θήβας, ΚΘΒΕ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Οι Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση

του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε περισσότερα Galleries Αργύρης Πανταζάρας - Momentum: Μητρόπολη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Αργύρης Πανταζάρας και η καλλιτεχνική ομάδα Momentum δομούν μια παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης – έννοιες που στην εποχή μας, εν μέσω συρράξεων και βιαιοπραγιών που οδηγούν πλήθος ανθρώπων σε αναζήτηση νέου τόπου, έχουν αποκτήσει τρομακτική βαρύτητα.

Επί σκηνής, σε έναν έρημο και άγονο τόπο, συναντιούνται οι αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών.

Κάθε άγγελος είναι ένας τόπος, μια εποχή, μια ιστορία· ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων, πόνου, βίας, θανάτων και θαυμάτων· μάρτυρες πτώσεων, ιδεών, ανθρώπων και πολιτισμών.

Συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ με το Εθνικό Θέατρο.

Δείτε περισσότερα Galleries Σε Ρηχά Νερά

Η Nancy Adams (Blake Lively) κάνει σερφ σε μια παραδεισένια παραλία στην άκρη του πουθενά, όπου θα γίνει το υποψήφιο γεύμα ενός τεράστιου λευκού καρχαρία. Παρόλο που βρίσκεται μόλις διακόσια μέτρα περίπου από την ακτή, η επιβίωσή της θα εξαρτηθεί από μια σειρά δοκιμασιών που πρέπει να υποστεί, αφού το λευκό κήτος καιροφυλακτεί μέσα στο νερό σε κάθε της κίνηση.

Δείτε περισσότερα Galleries Στάσου στο Ύψος σου

Τελικά είναι ο έρωτας τυφλός; Αυτό θα πρέπει να διαπιστώσουν ο Ζαν Ντιζαρντέν και η Βιρζινί Εφιρά στη νέα ρομαντική κομεντί «Στάσου στο Ύψος σου», που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε όλα τα στερεότυπα για την αγάπη με την πρώτη ματιά!

Η Ντιάν είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, πετυχημένη δικηγόρος και γοητευτικός χαρακτήρας. Έχει μόλις βάλει τέλος σε έναν γάμο στον οποίο ήταν δυστυχισμένη και είναι πια ελεύθερη να συναντήσει την μεγάλη αγάπη της ζωής της. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Ντιάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ονόματι Αλεξάντρ, ο οποίος έχει βρει το χαμένο της κινητό. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, μαγεμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά. Το ραντεβού τους, όμως, δεν είναι καθόλου όπως το περίμενε…

Δείτε περισσότερα Galleries Cold Blood, Πειραιώς 260

Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τους Michèle Anne De Mey και Jaco Van Dormael, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στην Πειραιώς 260 τη νέα τους παράσταση Cold Blood.

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Kiss & Cry, η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούργια τους παράσταση Cold Blood, που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων.

Οι δημιουργοί της παράστασης συνδυάζουν τις τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα και εντυπωσιακή καλλιτεχνική γλώσσα.

Οι μικροκάμερες καταγράφουν και προβάλλουν την ιστορία που διαδραματίζεται ανάμεσα σε απόλυτα ρεαλιστικές μακέτες-μινιατούρες, ενώ μοναδικοί πρωταγωνιστές είναι τα δάχτυλα και τα χέρια που χορεύουν.

Δείτε περισσότερα Galleries Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου 2016

Για 6η και μάλιστα δυναμική χρονιά, το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πάτμου έχει γίνει θεσμός που τον περιμένουν ντόπιοι κι επισκέπτες με ανυπομονησία.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα