Οργανώστε σωστά το παιδικό γραφείο

Το διάβασμα των μικρών μας έχει ήδη ξεκινήσει και οι ρυθμοί γίνονται όλο και πιο γρήγοροι. Γονείς και δάσκαλοι έχουν πια αρκετές απαιτήσεις από τα παιδιά και εκείνα πολλές φορές φέρονται αντιδραστικά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Έχετε σκεφτεί ότι τα παιδιά δε ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Κυρίως στις μικρές τάξεις τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με την λέξη διάβασμα που σχεδόν τους επιβάλλεται σαν ασχολία και αντικαθιστά σε πολλές περιπτώσεις το παιχνίδι.

Είναι στο χέρι των γονιών όμως να δώσουν στο παιδί να κατανοήσει σωστά την έννοια του διαβάσματος και να το αντιμετωπίζει με χαρά. Δεν χρειάζεται

να βλέπει το γραφείο σαν ένα είδος τιμωρίας. Αν λοιπόν δεν το έχετε κάνει ακόμα ξεκινήστε τώρα! Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο γραφείο του παιδιού και βοηθήστε τόσο στη συγκέντρωση όσο και στο να δει το διάβασμα σαν κάτι δημιουργικό.

1 ΑΠΟ 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φτιάξτε μαζί ένα ημερολόγιο και σημειώστε τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητές του. Με αυτό τον τρόπο θα του δημιουργήσετε το αίσθημα ευθύνης.

Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries

Ένα τέτοιο έπιπλο θα είναι πολύ βοηθητικό, κυρίως για τα παιδιά που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Βάλτε τα είδη ζωγραφικής, τις μπογιές κι ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιούν σε ένα τέτοιο έπιπλο. Μόλις τελειώσει το διάβασμα μπορεί να μεταφερθεί δίπλα εύκολα δίπλα στο γραφείο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Αν υπάρχει χώρος, τότε διαχωρίστε το χώρο εργασίας του από αυτό του παιχνιδιού. Βοηθήστε το να οργανώνει μόνο του τον χρόνο του φτιάχνοντας έναν πίνακα με τις μέρες τις εβδομάδας. Πείτε του να γράφει τι θέλει να κάνει κάθε μέρα και στο τέλος συζητήστε μαζί του για το τι κατάφερε τελικά.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ένας χάρτης πάνω από το γραφείο θα βοηθήσει και στη διακόσμηση αλλά και στη γνώση.

Δείτε περισσότερα Galleries

Φροντίστε τα διακοσμητικά γύρω από το γραφείο να προκαλούν ηρεμία και να μην του τραβούν την προσοχή.

Δείτε περισσότερα Galleries

Τα παιδιά στο γραφείο να πρέπει να έχουν μόνο τα απαραίτητα για το διάβασμά τους.

Δείτε περισσότερα Galleries

Φτιάξτε ένα moodboard στο δωμάτιο με τις δικές του ζωγραφιές. Δώστε του κίνητρό να το γεμίσει, βάζοντας έναν νέο στόχο κάθε φορά που να αφορά στα μαθήματά του.

Δείτε περισσότερα Galleries

Είναι καλό το γραφείο να είναι κοντά στο παράθυρο. Το φυσικό φως είναι πολύ καλύτερο από το τεχνητό.

Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: moodboard, διάβασμα, μαρκαδόροι, παιδικό γραφείο, πίνακας ανακοινώσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα