Απροσδόκητα οφέλη της άσκησης

Πολλοί άνθρωποι πάνε στο γυμναστήριο, για να βελτιώσουν την υγεία τους, να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα, και φυσικά, για να φτιάξουν ένα όμορφο σώμα. Όμως, η άσκηση έχει και άλλα οφέλη που δεν το περιμένατε.

Μείωση του στρες. Δύσκολη μέρα στο γραφείο; Κάντε μια βόλτα ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο, για μια γρήγορη προπόνηση. Ένα από τα πιο κοινά οφέλη της άσκησης είναι ανακούφιση από το άγχος. Εάν εργαστείτε με το σώμα σας, μπορεί να αρχίσετε να διαχειρίζεστε καλύτερα την πνευματική καταπόνηση. Η άσκηση αυξάνει

επίσης, τις συγκεντρώσεις της νορεπινεφρίνης, μια χημική ουσία που μπορεί να μετριάσει το στρες και να αυξήσει την ικανότητα του σώματος, να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες ψυχικές εντάσεις

Ενισχύστε τις χημικές ουσίες της ευτυχίας. Μπορεί να είναι δύσκολο να τρέξετε λίγα μίλια στον διάδρομο, μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά αξίζει τον κόπο! Η άσκηση απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες δημιουργούν αισθήματα ευτυχίας και ευφορίας. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η γυμναστική μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, ακόμη και της κλινικής κατάθλιψης. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη ή άγχος, είναι καλό να περνάνε αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική, όπως και τα αντικαταθλιπτικά χάπια. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε συνέχεια στο γυμναστήριο, γιατί και μόλις 30 λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα, μπορεί αμέσως να ενισχύσει τη συνολική διάθεση.

Βελτίωση της αυτοπεποίθησης. Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και να βελτιώσει τη θετική εικόνα που έχετε για το σώμα σας. Ανεξάρτητα από το βάρος, το μέγεθος, το φύλο ή την ηλικία, η άσκηση μπορεί να αυξήσει γρήγορα την αυτοπεποίθηση σας. Βρείτε μια υπαίθρια προπόνηση, που ταιριάζει με το στυλ σας, είτε πρόκειται για αναρρίχηση, πεζοπορία, ενοικίαση κανό, ή απλά τρέχοντας στο πάρκο. Πλέον, όλοι γνωρίζετε, ότι η βιταμίνη D που αποκτάται με την έκθεση στον ήλιο (φορώντας αντηλιακό, φυσικά!), μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Αποτροπή γνωστικής εξασθένησης. Είναι δυσάρεστο, αλλά είναι αλήθεια – καθώς γερνάμε, τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να εκφυλίζονται. Ενώ η άσκηση και η υγιεινή διατροφή δεν θεραπεύουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μπορεί όμως, να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εγκέφαλου και να μειώσουν την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών, που αρχίζουν μετά την ηλικία των 45 ετών.

Αύξηση της δημιουργικότητας. Μια επίσκεψη στο γυμναστήριο μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα για έως και δύο ώρες μετά. Η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους και η αλληλεπίδραση με τη φύση, σας δίνει πολλά ερεθίσματα. Άρα, την επόμενη φορά που χρειάζεστε μια έκρηξη δημιουργικής σκέψης, πηγαίνετε μια μεγάλη βόλτα ή τρέξτε, για να ανανεώσετε το σώμα και τον εγκέφαλο ταυτόχρονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα