Οι μηνιαίες προβλέψεις από τον Γιώργο Πανόπουλο για τον Ιούλιο

02:15 2/7/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Διαβάστε τις μηνιαίες προβλέψειςe από τον Γιώργο Πανόπουλο από 1/07-31/07.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Δεν θα σας πονέσω καθόλου. Ένα μικρό τσιμπηματάκι και τελειώσαμε. Η νοσοκόμα μπορεί να έχει ελαφρύ χέρι την ώρα που παίρνει αίμα αλλά ο Άρης στον Καρκίνο θα διαρκέσει λίγο παρά πάνω. Ίσως είναι το οικογενειακό περιβάλλον που σε ταράζει, σε απασχολεί, σε προβληματίζει ή σε πιέζει; Η δουλειά που κάνει νερά ή έχει κενά αέρος; Αυτός/ή που είναι δίπλα σου δεν σε στηρίζει, υπολογίζει και αισθάνεσαι μόνος/η;

Ή είναι η ψυχή σου που κακοπερνάει από την καθημερινότητα και ξεσπάει επί δικαίων και αδίκων; Ή είσαι θυμωμένος/η για κάτι; Να θυμάσαι πάντως ότι δεν παίρνεις τόσο εύκολα διαζύγιο με το παρελθόν γι’ αυτό αν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα και θέματα που σε κάνουν να στριφογυρίζεις τα βράδια μην τα παραβλέπεις – μίλα, συνεννοήσου, μοιράσου τα. Φυσικά και υπάρχουν διέξοδοι και μάλιστα ευοίωνες και υποσχόμενες. Δεν κυκλοφορείς συνεχώς με ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου. Κι έξοδοι υπάρχουν και γέλια και ερωτικές νύχτες και άνθρωποι που πιθανόν θα σου προτείνουν ή με τους οποίους θα συζητήσεις επαγγελματικές προοπτικές. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Όσο κι αν ονειρεύεσαι ένα όμορφο, τρυφερό χωρίς εκπλήξεις κόσμο που δεν αλλάζει, ξέρεις ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ζωής, διαφορετικές ιδέες, αντίθετες απόψεις για τη ζωή και τις σχέσεις, ηθικές προκαταλήψεις, ψυχολογικές διαφορές, αναπάντεχες αντιδράσεις. Ναι, ο Άλλος στη ζωή μας –στην προσωπική/αισθηματική κυρίως αλλά και στην επαγγελματική– μοιάζει μερικές φορές να έρχεται από άλλο πλανήτη που διαθέτει μεν γοητεία και ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα φέρνει κι ένα Πρόβλημα που δημιουργεί αναστάτωση στη σχέση. Οπότε αυτό το μήνα πρόσεξε να μη βαθύνεις τις τυχόν ρωγμές που υπάρχουν ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε καθημερινή επαφή. Τουλάχιστον μην το κάνεις μέχρι του σημείου να ραΐσεις τις γέφυρες που σε ενώνουν με τους άλλους, γιατί ανάμεσά τους –το ξέρεις πέρα από την έκρηξη της στιγμής– υπάρχουν και ένας δύο που είναι έτοιμοι να σε στηρίξουν τις δύσκολες στιγμές και που κυρίως σε αγαπάνε. Κατά τα λοιπά η Αφροδίτη μπαίνει για λίγο στην Παρθένο (19/7), ενώ γυρίζει ανάδρομη στις 25/7 από τις 0º της Παρθένου για να γυρίσει στις 31/7 ανάδρομη στις 29ο Λέοντα). Άρα οι ερωτικές σχέσεις, το θέμα παιδί, αν υπάρχει, η διασκέδαση και η καλή ζωή γίνονται χαρά αλλά υπάρχουν και κάποια αδιόρατα αγκάθια που κάνουν την εμφάνισή τους στην ανάδρομη φάση της. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Φυσικά και ξέρεις να ακούς τους πάντες με έκδηλο ενδιαφέρον, να συζητάς τις απόψεις των άλλων, να ανακαλύπτεις παραμέτρους που δεν είχες σκεφτεί και στο τέλος να κάνεις το δικό σου. Είναι ωστόσο συνετό να μη θυμώνεις τουλάχιστον με τους γύρω σου ή να μην απαιτείς την προσοχή τους όταν δεν είσαι διατεθειμένος/η να υποχωρήσεις ούτε πόντο στα θέλω τους και τις επιθυμίες τους επειδή επείγεσαι να ικανοποιήσεις τις δικές σου επιθυμίες και θέλω. Είναι ένας μήνας που θέλεις όλο τον κόσμο σε ένα χρυσό πιάτο – και να καταναλώσεις δίχως αύριο ακόμα κι αν δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη, να σε αγαπήσουν με πάθος, να γοητεύσεις τους άλλους, να πάρεις ό,τι καλύτερο έχει η ζωή με απληστία. Μάλιστα. Αν ανήκεις στους εξελιγμένους Διδύμους μάθε την τέχνη του συμβιβασμού, προσπάθησε να μη δαγκώνεις το χέρι που σε τρέφει και επέκτεινε τις γνώσεις σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει χωρίς τυμπανοκρουσίες. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Με τον Άρη στο ζώδιό σου κι επιπλέον και τον Ερμή στον Καρκίνο (8-23/7), ακόμα κι αν αισθανόσουν αόρατος/η, μπερδεμένος/η και απογοητευμένος/η με δεκάδες φόβους να σε κάνουν ανήσυχο/η τώρα, αν μη τι άλλο ξαναπαίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου. Έχεις και την ενέργεια και το σθένος και τη δύναμη να οδηγήσεις τη ζωή σου όπου θέλεις. Θυμήσου ωστόσο ότι ο Άρης είναι ευθύς, άμεσος και καθόλου συναισθηματικός οπότε προσαρμόσου ανάλογα: όχι υπονοούμενα, όχι περιμένω την κίνησή σου πρώτα για να αποφασίσω, όχι συναισθηματικές εξάρσεις ακόμα κι αν το θέμα σου είναι αισθηματικό. Αν έχεις επιβιώσει εργασιακά –και μάλλον τα έχεις καταφέρει να μείνεις στον αφρό παρόλη την τρικυμία και τα σκαμπανεβάσματα– μπορείς να είσαι έως και αισιόδοξος/η για τα επόμενα βήματά σου. Ο Άρης σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό σε κάνουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο που μπορεί να κινήσει και βουνά, αν έχεις στόχο. Όπως και η κακή χρήση της ενέργειάς του μπορεί να δημιουργήσει ατυχήματα. Φυσικά κι έχεις το δικαίωμα να σκεφτείς ότι όσοι δεν είναι τώρα πλάι σου τελικά δεν υπήρξαν ποτέ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Δύο είναι οι έντονες τάσεις του μήνα: 1) Άρης ήδη και Ερμής στον Καρκίνο ((8-23/7) που σε αποσυντονίζει με σκέψεις Ποιος είμαι; Πού πάω; Τι κάνω με τα όνειρά μου; Που με πάει η δουλειά μου; Με γεμίζει, με ικανοποιεί, με καταπιέζει; Χώρισα/ ή δεσμεύτηκα – επέλεξα σωστά; Αν οι ερωτήσεις αυτές λειτουργούν σαν reality check, ως ένας τρόπος για να δεις την απόσταση που έχεις διανύσει τους τελευταίους μήνες έχει καλώς και είναι ευπρόσδεκτες, αλλά αν λειτουργούν ως ενοχές, δυσφορία, άγχος, τύψεις, φόβοι και ανασφάλεια είναι χαμένος χρόνος και πλήγμα στην αυτοπεποίθησή σου. Πάντως οι αφορμές για αρνητικότητα και δυσαρέσκεια πιθανόν να παιχτούν στην εργασία ή σε μια σχέση που μετεωρίζεται ανάμεσα στο ναι και το όχι. 2) Ωστόσο ο Δίας και η Αφροδίτη σε προσγειώνουν μαλακά για όλο το μήνα κι ακόμα περισσότερο σε κινητοποιούν έτσι ώστε να βγεις εκεί έξω τώρα που υπάρχουν πολλοί διατεθειμένοι να σου πουν πόσο γοητευτικός/ή είσαι, πόσο πολύ θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου, πόσο τους αρέσει η παρέα σου. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Εντάξει, στο μυαλό των περισσότερων οι Παρθένοι αποτελούν τα μυρμήγκια του ζωδιακού – καθόλου υποτιμητική διάσταση. Αντιθέτως ξέρουμε ότι τα μυρμήγκια στις αποικίες τους παρουσιάζουν καταμερισμό εργασίας, επικοινωνούν μεταξύ τους εξαιρετικά και έχουν την ικανότητα επίλυσης περίπλοκων προβλημάτων. Όμως υπάρχουν και εποχές που θέλεις να σταματήσεις για λίγο να εργάζεσαι και κυρίως να αγχώνεσαι με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες. Θα ’θελες χρόνο για τον εαυτό σου. Να κάνεις γνωστό στους γύρω σου ότι δεν είσαι ένα μερμήγκι που έχει καρμικό χρέος να κουβαλάει σε όλη του τη ζωή τους άλλους. Να αφήσεις να διαρρεύσει ότι ΝΑΙ, έχεις κι εσύ ανάγκη από ενθάρρυνση και αγάπη. Σωστά. Όμως είναι άλλο πράγμα να έχεις ευσεβείς πόθους και να γκρινιάζεις μέσα από τα δόντια σου κι εντελώς διαφορετικό να μιλάς ειλικρινά σε όσους σε ενδιαφέρουν χωρίς να τους βάζεις το γνωστό τεστ: αφού σε προσέχω είσαι υποχρεωμένος να με προσέξεις. Και κάτι άλλο: η Αφροδίτη μπαίνει για λίγο στην Παρθένο (19/7) και γυρίζει ανάδρομη στις 25/7 από τις 0° της Παρθένου για να γυρίσει στις 31/7 ανάδρομη στις 29° Λέοντα. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Κι αυτή την εποχή η επαγγελματική ζωή (ή ό,τι σχετίζεται με επαγγελματικές εξελίξεις, δράση, σκέψεις, προσδοκίες, αγωνίες, άγχη, φόβους) συνεχίζει να είναι προτεραιότητα, χρειάζεται την προσοχή σου καθώς και την αυτοπειθαρχία και την ψυχραιμία σου. Είτε προσπαθείς να αποδείξεις ότι επαγγελματικά είσαι σε φόρμα και κάνεις ένα βήμα μπροστά είτε αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες, ή αισθάνεσαι να πιέζεσαι και να ασφυκτιάς, είτε αρχίζεις να κοιτάς κάπου αλλού, οι πιθανότητες είναι ότι οι συναισθηματικές σου σχέσεις μπαίνουν σε κατάσταση αναμονής – εκτός κι αν παίρνεις συγκεκριμένες και σοβαρές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτες γιατί η επιθυμία για αγάπη και «θέλω να με θέλεις» ξεπετιούνται κάθε τόσο με ένταση. Ναι, υπάρχουν φίλοι, γνωστοί ή ακόμα και ξένοι που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλά. Αλλά εσύ θέλεις τον ένα ή τη μία που θα σε κάνουν να νιώσεις ικανοποίηση – και ξέρεις κάτι; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Έτσι και βρεθείς λίγο έξω από την πόλη και στρέψεις την προσοχή σου και το βλέμμα σου προς τον ουρανό μια από αυτές τις καλοκαιρινές νύχτες θα παρατηρήσεις έναν ουρανό να λάμπει από αστέρια – μπορείς να «δεις» και να «καταλάβεις» πράγματα και αισθήματα που η φασαρία και το φως της πόλης δεν μας αφήνουν εύκολα να δούμε. Αυτή η οπτική δημιουργεί μια αίσθηση κατανόησης, αισιοδοξίας και πληρότητας: είμαι ό,τι είμαι και μου αρέσει. Χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου και τους άλλους, χωρίς να αγχώνεσαι για το χτες και το αύριο. Μόνο η συγκλονιστική αίσθηση της ύπαρξης. Αυτή η αντίληψη μαζί με ανεπτυγμένη διαίσθηση μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα. Παντού. Στις προσωπικές σου σχέσεις. Στην επαγγελματική σου ζωή. Στις συνεργασίες σου. Είσαι ανοιχτός/ή και σε συνδυασμό με μια διαθεσιμότητα που μπορείς να εκπέμπεις μπορείς να ανοίξεις πόρτες που δεν σου ανοίγουν ούτε η εμμονή στο παρελθόν, ούτε η ανάμνηση μιας προδοσίας ή μιας ήττας, ούτε οι συμπεριφορές που σε πλήγωσαν, ούτε τα λάθη και οι κακές εκτιμήσεις που τυχόν έκανες. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η προσπάθεια να ισορροπήσεις την προσωπική σου ηθική με την κοινωνική κρατούσα ηθική δεν είναι απλώς ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, αλλά μια πολύ σημαντική υπόθεση για σένα. Το να ιδρώνεις καθημερινά ζώντας σουρεαλιστικές εργασιακές καταστάσεις και για οικονομικές απολαβές που μοιάζουν με καρδιογράφημα ανθρώπου σε κώμα, ενώ ταυτόχρονα τα «αφεντικά» σε στήνουν σε έναν τοίχο φτιάχνοντας το περίγραμμά σου με μαχαίρια όπως στο τσίρκο κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να επιβιώσεις απλώς αποτελούν μια τρομακτική μοίρα. Κι όμως οι αξίες σου δεν επιτρέπουν ηθικό σκόντο. Με τον Άρη στον Καρκίνο πάντως μπορείς σαν πολιτικός σε περιοδεία να ανακοινώσεις τα σχέδιά σου, να δεις πού πηγαίνει ο άνεμος, να κινητοποιήσεις υποστηρικτές που θα σε βοηθήσουν, να προωθηθείς, να ανακαλύψεις χρήματα εκεί που μέχρι χθες υπήρχε τοίχος, να προσθέσεις πάθος στη δουλειά σου ή στη σχέση σου, να επιθυμήσεις και να ψάξεις αυτόν/ή που θα σε κάνει να νιώσεις γεμάτος/η. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Οι διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν το κεντρικό μοτίβο αυτού του μήνα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο που έχει αιχμές τη συντροφικότητα και τις επαγγελματικές επιδιώξεις. Προσανατολισμένος/η προς τα έξω, προς κάθε σημαντικό Άλλο της ζωής σου και γενικότερα προς τον Κόσμο, χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις για άλλη μια φορά Με Ποιον/α θέλεις να είσαι; Γιατί θέλεις να είστε μαζί; Αξίζει τον κόπο και την ενέργεια που καταναλώνεις στη σχέση; Δίνεις; Σου δίνει; Είστε μαζί γιατί θέλετε και οι δύο ή γιατί η σύμβαση και η κεκτημένη ταχύτητα σας κρατάει μαζί; Αν υπάρχει πρόβλημα θα το συζητήσεις ή θα το βάλεις κάτω από το χαλί; Είσαι έτοιμος να υπερασπίσεις τη σχέση σε ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις, γκρίνιες και παράπονα ή δεν σε ενδιαφέρει ακόμα και το τέλος της; Στις σχέσεις δεν εκφράζονται συνεχώς η αγάπη, η τρυφερότητα, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη, αλλά και ο θυμός και η αγανάκτηση και η επιθετικότητα. Αυτό το μήνα η γκάμα γέρνει στις διαφορές – μην αφήσεις τη σπίθα να γίνει πυρκαγιά. Αν πάλι είσαι μόνος/η ιδού περίοδος λαμπρή για νέες γνωριμίες, για συναναστροφές, για παρέες και έξω – όλα παίζονται. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο δείχνει ότι είναι πιθανόν διαδοχικά όλοι οι Υδροχόοι να δίνουν ήδη ή να δώσουν ( ή να αναγκάζονται να δώσουν) έμφαση στην εργασιακή πραγματικότητα – με αυξημένη δουλειά; Με έκτακτες υποχρεώσεις; Με επιπλέον ώρες ή τρεχάματα; Είναι η καθημερινότητα που επιταχύνεται; Είναι εκκρεμότητες που χρειάζεται να επιλυθούν; Υπάρχει ανάληψη μιας εργασίας; Ενός πρότζεκτ; Διεκπεραίωση ενός σχεδίου; Κάποιο χαμαλίκι που σου φορτώνεται; Ευθύνες για τις οποίες πιθανόν δυσανασχετείς; Το τρίπτυχο Δουλειά/ Καθημερινότητα/ Σώμα σε απασχολεί πάντως με οποιοδήποτε τρόπο. Όσο για τον Δία, που τρέχει στο τρίτο δεκαήμερο του Λέοντα, σου επισημαίνει ότι οι Σχέσεις επαγγελματικές και προσωπικές/ερωτικές/συναισθηματικές είναι ένας τομέας που μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό, ή να ανοίξεις διεξόδους στο μέλλον. Συζητήσεις, στόχοι, συμφωνίες, συνεργασίες, κοινές προσπάθειες που έχουν μέσα τους επαγγελματικές εξελίξεις μπορούν να ενταθούν. Επίσης: μίλα για τις επιθυμίες και τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Στο κάτω-κάτω όταν ρωτάς περιμένεις και μία απάντηση. Κι όταν την πάρεις, ξέρεις αν χρειάζεται να περιμένεις ή αν θα πας πάρα κάτω. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries

Με τον Ποσειδώνα να ανεβάζει στα ουράνια πολλούς Ιχθύς κι ύστερα να τους απογοητεύει, πολλοί σκέφτονται ότι ο έρωτας αποτελεί μια παγίδα. Έτσι κάποιοι Ιχθύες δεν παύουν να σκέφτονται μήπως τελικά δεν τους επιφυλάσσεται μια ευτυχισμένη ερωτική ζωή: «Μήπως προορίζομαι για μια μοναχική ζωή;», «Μήπως τελικά δεν έχω ταλέντο στις σχέσεις;», «Μήπως να το πάρω απόφαση ότι θα ζήσω σαν εργένης/ εργένισσα;». Ούτε να σου περνάνε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό. Αργά ή γρήγορα θα έχεις αυτό που επιθυμείς. Να, αυτό το μήνα ακούς όλο και πιο έντονα τη μουσική που έρχεται απέξω και ψιθυρίζει «παραδόσου». Όταν η ψυχή και το σώμα αφυπνίζονται τότε το μόνο που χρειάζεται να πεις είναι ένα μεγάλο Ναι και αρχικά να ξαναμπείς ενεργός/ή στο παιχνίδι κι ύστερα να πάρεις το ρίσκο ενός έρωτα, μιας συνάντησης που θα σε μεταμορφώσει. Με τον Ερμή στον Καρκίνο (8-23/7) και την Αφροδίτη στην Παρθένο στις 19/7 που ωστόσο γυρίζει ανάδρομη στις 25/7 για να γυρίσει ανάδρομη έπειτα στις 31/7 στον Λέοντα, το ερώτημα που αναδύεται είναι: Γιατί να κάθεσαι μόνος/η στο σπίτι όταν έξω ο κόσμος σε περιμένει; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
το φως, αρης, βομβα mall, αγχώνεσαι, χρεος, τεστ, δραση, αποδειξεις, σημαίνει, φως, σπιθα, εκκρεμότητες, ιχθύες, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, μιλα, επιθυμιες, το θεμα, αφροδιτη, βημα, δουλεια, εργασια, ηθικη, θαυματα, θεμα, καθημερινη, μουσικη, μυρμηγκια, ονειρα, περιοδος, σθενος, τεστ, φως, ωρα, αγαπη, αγχος, αγχώνεσαι, αιμα, αξιζει, αλληλεγγυη, απληστια, αστερια, ατυχηματα, αυτοπεποιθηση, βλεμμα, βουνα, βραδια, γινει, γινονται, γοητεια, δυναμη, δειτε, δειχνει, δοντια, ευκολα, ευρω, ειλικρινα, υπαρχει, εκρηξη, εκκρεμότητες, εμμονη, ενεργεια, ενθαρρυνση, εμφάνιση, εποχη, εποχες, επιθυμια, ερμης, ερχεται, ερχεσαι, τεχνη, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδεες, υποθεση, θυμασαι, θυμησου, θυμος, ηθικο, κινηση, λαθη, μαζι σου, μαχαιρια, μηνες, μοιρα, μικρο, μπορεις, μυαλο, παιδι, παθος, περιβαλλον, πιθανοτητες, πορτες, ψυχη, ρισκο, ρωγμες, συνεχεια, σκεψεις, σωμα, σπιτι, σχεδια, τοιχος, τυψεις, τις δυσκολες στιγμες, το φως, φυσικα, φορμα, φορα, χερι, χρονος, χαρα, ψυχραιμια, ωρες, αφορμες, βηματα, class, δικαιωμα, εμφαση, ερωτησεις, φιλοι, γελια, για σενα, γνωσεις, ιχθύες, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, ουρανια, παιχνιδι, σημαίνει, single, θεματα
Τυχαία Θέματα