Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 18/11- 24/11

Διαβάστε τις προβλέψεις των ζωδίων από 18/11 έως 24/11/2013.
1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Είναι γνωστό ότι για να είσαι καλός ηγέτης πρέπει πρώτα να έχεις μάθει να υπηρετείς. Οι περισσότεροι το ξεχνάνε όταν αποκτούν μία θέση και τότε δημιουργούνται δυσαρεστημένοι που περιμένουν στην πρώτη ευκαιρία να σε δουν με το κεφάλι πεσμένο στο πάτωμα. Φυσικά και δίνεις τη μάχη της επαγγελματικής επιβίωσης, όλους αυτούς τους μήνες, και πολλοί μάλιστα αδελφοί σου Κριοί τα καταφέρνουν καλά. Όμως να ξέρεις ότι κάθε σου βήμα, κάθε επαγγελματική σου κίνηση, κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να διαθέτουν

εργατικότητα μερμηγκιού, timing στρατηγού και υπομονή καμήλας.

Υ.Γ. Τι γίνεται όταν αναρωτιέσαι στις σχέσεις σαν κακομαθημένο παιδί:
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Τι ωραία να μπορείς να σιγοψιθυρίζεις ένα τραγούδι ξυπνώντας το πρωί δίπλα σε αυτόν/ήν που είσαι ερωτευμένος, να είναι λιακάδα και να αισθάνεσαι ζωντανός. Με τον Άρη στην Παρθένο η ζωή μπορεί να είναι ΚΑΙ διασκεδαστική υπόθεση γεμάτη ενδιαφέρουσες συναντήσεις, απρογραμμάτιστες ερωτικές ιστορίες, σεξουαλικές αγρυπνίες, ξαφνική τύχη, δημιουργικότητα, έξω καρδιά.

Όσο για την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, αν η οικογένεια υπήρξε πεδίο συγκρούσεων, έντασης ή παρεξηγήσεων, είναι ώρα όχι μόνο για να επουλωθούν τα τραύματα, αλλά και για την ανανέωση των δεσμών. Άρα: με την επαγγελματική ζωή για λίγο στο hold on, η προσοχή στρέφεται στις επιθυμίες σου, στη διάθεση για ζωή.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είμαστε η δουλειά μας ή γινόμαστε η δουλειά μας; Ό,τι κι αν συμβαίνει, όταν κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει μπορείς να δουλέψεις παρά πάνω, να κάνεις υπερωρίες, να εξελιχθείς εξελίσσοντάς την, να ταυτιστείς μαζί της ως εξαιρετικός επαγγελματίας. Ναι, βέβαια, οπωσδήποτε, φυσικά… Πόσοι σήμερα αγαπάνε και εκστασιάζονται με τη δουλειά τους; Ονόματα και διευθύνσεις. Σήμερα οι περισσότεροι είμαστε ίδιοι στο θέμα της εργασίας. Μας ενώνει η κοινή αδιαφορία. Αυτή η η αδιαφορία –ούτε καν απέχθεια ή μίσος– αποτελεί το μοναδικό συλλογικό πάθος της εποχής μας.

Κι όμως η Εργασία –Παρόν και Μέλλον (σαν έκθεση του ΟΟΣΑ μοιάζει)– αποτελεί το κομβικό σημείο αυτής της περιόδου. Αν σκέφτεσαι να μείνεις σε αυτή που βρίσκεσαι, προχώρησέ την στο επόμενο στάδιο. Αν σε εξουθενώνει χωρίς αποτέλεσμα, σκέψου τις εναλλακτικές που έχεις και δραστηριοποιήσου. Αγχωτική περίοδος εργασιακά.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αχ, πόσες ώρες χάνεις παριστάνοντας τον/την ανεξάρτητο/η και τον/την αυτόνομο/η, όταν στην πραγματικότητα αυτό που περιμένεις είναι να δεις πώς θα κινηθεί αυτός που ενδιαφέρεσαι για να τον/την ακολουθήσεις; Πόσο άχρηστα είναι τα «εγώ δεν χορεύω σε κανενός το ρυθμό», όταν ήδη έχεις σηκωθεί όρθιος/α πριν ο Άλλος αρχίσει καν να σου βαράει το ντέφι. Αχ, ας μην ήσουν τόσο προσανατολισμένος/η στην ασφάλεια και στην ανάγκη σου να είσαι πιστός και αφοσιωμένος, ακόμα κι αν όλα σού δείχνουν ότι δεν πρέπει. Όμως υπάρχουν ώρες που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τις δαγκάνες σου και να διεκδικήσεις. Να αρπάξεις ή να διώξεις. Προς όλους τους Καρκίνους:
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΛΕΩΝ

Μόνο αν στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν άγιος που ζούσε από τις ελεημοσύνες θα μπορούσες να απεχθάνεσαι τα υλικά αγαθά ή να μην επιζητείς το παρά πάνω που κάνει τη ζωή να ξεφεύγει από την αναγκαιότητα. Αφού, λοιπόν, δεν είσαι παντρεμένος με την Πενία και δεν αποστρέφεις το βλέμμα κάθε φορά που περνάς έξω από ένα πλούσιο σπίτι, μπορείς να εκμαυλιστείς άνετα αγοράζοντας οτιδήποτε χρήσιμο ή οτιδήποτε εντελώς άχρηστο, που όμως θα σε ενθουσιάσει πρόσκαιρα. Φυσικά τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία αλλά –κακά τα ψέματα– σου εξασφαλίζουν την ευχαρίστηση έστω και στιγμιαία.

Το Χρήμα, λοιπόν, είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος (και αυτό το μήνα), γεγονός που σημαίνει ότι η επάρκεια ή η έλλειψή του θα καθορίσουν και το βαθμό αυτοπεποίθησής σου. Όπως επίσης και την ανάγκη να δεις περισσότερο πρακτικά τις δυνατότητες για απόκτηση ή αύξησή του.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι βουδιστές πιστεύουν ότι είμαστε το όνειρο μιας πεταλούδας και ότι ο έρωτας, όπως και όλα τα αισθήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από ψευδαισθήσεις που μόνο πόνο μας προκαλούν. Από την άλλη πλευρά εμείς οι δυτικοί, απογειώνοντας τον κυνισμό μέσα από τον Όσκαρ Ουάιλντ, θεωρούμε, όταν ΔΕΝ είμαστε ερωτευμένοι, ότι «ένα φιλί οδηγεί κατευθείαν στην καταστροφή μιας ζωής». Όμως συνεχίζουμε κι ερωτευόμαστε, και καλά κάνουμε. Κι εσύ είσαι αποφασισμένος να ονειρευτείς ξανά τον έρωτα, να δώσεις τα φιλιά που έχεις μαζεμένα, να ενθουσιαστείς, να αισιοδοξήσεις και κυρίως να διεκδικήσεις. Πλούτωνας και Αφροδίτη στον Αιγόκερω σου λένε «άντε… τι περιμένεις;».

Υ.Γ. Ναι, βεβαίως, η δουλειά συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό θέμα – αν ψάχνεσαι εργασιακά έντεινε τις προσπάθειές σου. Αν είσαι φιλόδοξος είναι η ώρα για επαγγελματικές εξελίξεις.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Δύο τρία πράγματα που χρειάζεται να έχεις υπόψη σου με τον Άρη στην Παρθένο:

1. Να έχεις άψογη επαγγελματική συμπεριφορά. Να μην μπλεχτείς σε εργασιακά «μου είπες σου είπα», να αδιαφορήσεις σε τυχόν προκλήσεις ανωτέρων και να δώσεις τόπο στην οργή σε πιθανές άστοχες ενέργειες συναδέλφων σου που γίνονται πάνω στην εργασιακή τρέλα.

2. Αν και όταν εμφανίζεσαι δημόσια μοιάζεις σαν να είδες μόλις μια ερωτική ταινία με χάπι έντ, δεν είναι απίθανο μέσα σου να νιώθεις ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

3. Στο συναισθηματικό προσωπικό σου dvd δεν χρειάζεται να παγώνεις την οθόνη μαζοχιστικά κάθε φορά στις ατυχίες, τα δάκρυα, τις αποτυχίες και τους φόβους. Η ζωή είναι σαν τη ρόδα του λούνα παρκ – τη μία στιγμή βρίσκεσαι ενθουσιασμένος στην κορυφή βλέποντας τον κόσμο από ψηλά και την άλλη βρίσκεσαι στο έδαφος απελπισμένος που δεν μπορείς να πετάξεις.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ανοίξου σε μια πιο πλούσια επικοινωνία με τα αδέλφια σου, τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου είτε σε δουλειά είτε στην προσωπική σου ζωή, και μίλησε από καρδιάς στο ερωτικό αντικείμενο του πόθου σου ακόμα και αν έρχονται στην επιφάνεια άβολα θέματα. Προσπάθησε να προσθέσεις μια αναζωογονητική διάσταση που ονομάζεται Αλήθεια. Πάρε μερικές αποφάσεις για την ερωτική σου ζωή.

Είναι γεγονός ότι χρειάζεσαι τόσο πολλή αγάπη που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σου τη δώσει. Αφού όμως δεν έχουμε φτάσει στην εποχή που μπορείς να αγοράσεις ανθρωποειδή με τη δωδεκάδα, ώστε να μπορέσεις να κορέσεις τη δίψα σου για αγάπη, ασχολήσου με τον Ένα/Μία. Επικεντρώσου στον αισιόδοξο εαυτό σου που βγαίνει έξω κι όχι στη σκοτεινή σου πλευρά που επιμένει στην «ποτέ πια» φάση του. Κάνε το χαριτωμένο/η και διασκέδασε με ευχάριστες κοινωνικές συναναστροφές
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όσο ο Χείρων (ο πλανητοειδής, που συμβολίζει το μυθολογικό Κένταυρο Χείρωνα, τον «πληγωμένο θεραπευτή») προχωράει στον 4ο οίκο σου, δηλαδή στους Ιχθύς –μαζί με τον Ποσειδώνα στις αρχές του–, το γεγονός ότι σε πολλούς Τοξότες αναμοχλεύει οικογενειακά τραύματα δεν αποτελεί έκπληξη. Ούτε το γεγονός ότι παρίστανται ως άβουλοι θεατές στην απομυθοποίηση της οικογένειας, στην αναγκαστική βοήθεια που πρέπει να της προσφέρουν, στις διαψεύσεις που παίρνουν από αυτήν ή τις απογοητεύσεις που τους δημιουργούν όσοι θεωρούν δικούς τους ανθρώπους.

Σαν αντίδραση πολλοί Τοξότες παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και υπερασπίζονται σχέσεις που κατά βάθος ξέρουν ότι έχουν τελειώσει. Είναι φυσιολογικό. Όπως είναι λογικό να προσπαθείς να διακριθείς επαγγελματικά με την ενδόμυχη σκέψη ότι «αφού δεν με αγαπάνε αυτοί που θέλω, ε, τουλάχιστον ας με εκτιμάει ο κόσμος για αυτό που καταφέρνω επαγγελματικά».
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

Παρόλο που σε μια έξαρση δραματικότητας ένας Αιγόκερος θα μπορούσε να αναφωνήσει σε οποιαδήποτε στιγμή του τελευταίου χρόνου –κι όχι μόνο– «ζω στην κόλαση», τα πράγματα είναι πιο σύνθετα: ένας Αιγόκερος μπορεί να έχει απογοητευτεί βαθιά, να έχει ξενερώσει (Ποσειδώνας), να έχει πονέσει μέχρι μυελού οστέων ή να αισθάνεται ότι έχει πιαστεί στις κυλιόμενες πόρτες (Πλούτωνας), να έχει βαρεθεί να είναι «κανονικός», να έχει ερωτευτεί τρελά (Ουρανός) ή να αισθάνεται ότι επιτέλους ο κόσμος του χαμογελάει (Δίας)… στις σχέσεις του. Ή να έχει βιώσει διαδοχικά και τις τέσσερις αυτές επιρροές.

Με ανεβασμένο το ηθικό, ή στη σκιά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάθε Αιγόκερος είχε/έχει/θα έχει το μερίδιό του από τσιτωμένους τύπους, μικρονοϊκά αφεντικά και συντρόφους (παλιούς και καινούργιους) που ανακαλύπτει με τρόμο ότι ώρες-ώρες επιδεικνύουν συνείδηση σαλιγκαριού. Και φυσικά ΟΛΟΙ έχουν μερίδιο στην ευτυχία, στον έρωτα, στις επαγγελματικές ευκαιρίες – ναι, ναι, ΚΑΙ αυτή την εποχή.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Παρόλο που το αστρολογικό σκηνικό σού δίνει τις δυνατότητες να απαιτήσεις, να προχωρήσεις, να γοητεύσεις και να πείσεις, παρόλα αυτά στη μεγάλη εικόνα υπάρχει πάντα ο Κρόνος που σε αφυπνίζει στο γεγονός ότι η ζωή είναι μικρή και το παρόν ιδιαίτερα επίπονο – κυρίως για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο πια. Μην περάσει ούτε στιγμή από το μυαλό σου ότι είσαι αναντικατάστατος ή ότι έχεις το πάνω χέρι, γιατί δεν το έχεις. Μην κόψεις γέφυρες που σου χρειάζονται, μην τα σπάσεις με ανθρώπους που μετά τον πρώτο ενθουσιασμό τούς βαριέσαι, μη δαγκώνεις το χέρι που έχεις ανάγκη – συναισθηματική και οικονομική.

Οι κάμερες που σε βιντεοσκοπούν δεν είναι από την είσοδό σου στο κόκκινο χαλί, είναι στο γραφείο όπου είσαι κλεισμένος και παρακολουθούν την παραγωγικότητά σου, την επιμονή σου, την αντοχή σου. Ε, ναι, αυτή την εποχή δεν είσαι το καυτό πρόσωπο της πόλης.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΙΧΘΕΙΣ

Δεν είσαι σε θέση να κάνεις σχέδια μακράς πνοής ή να ανακοινώσεις τι ακριβώς σκέφτεσαι να κάνεις με τη ζωή σου. Τα καλά νέα είναι ότι έχεις την ελευθερία σου και μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν ζηλεύεις όλους αυτούς που μπορούν να φεύγουν τα γουίκ έντ χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα ή να βγαίνουν ένα βράδυ με μια παρέα χωρίς άγχος μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν; Όχι ιδιαίτερα, ε;

Τώρα που η Αφροδίτη, πάντως, φωταγωγεί τον 11ο οίκο σου στον Αιγόκερο, μπορείς να αποσυρθείς από τα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας και να αφοσιωθείς τους φίλους, αυτούς που σε ενδιαφέρουν, αυτούς που σε γοητεύουν, αυτούς που θα μπορούσαν να είναι αντικείμενα του έρωτά σου.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

< >

Keywords
athens voice, athens, voice, athens voice, athens, voice, διδυμοι, οοσα, λεων, σημαίνει, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, dvd, ιχθεισ, νέα, σταση εργασιας, θεμα εκθεσης 2012, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, βγαινουν, επιθυμιες, ιχθεισ, αφροδιτη, βημα, δουλεια, εργασια, ηγετης, ηφαιστειο, θεμα, λεων, ονοματα, ονειρο, οοσα, παιχνιδια, περιοδος, τυχη, φιλια, ωρα, dvd, αγαπη, αγχος, αδιαφορια, αυξηση, ανθρωπος, αψογη, βγαινει, βλεμμα, βοηθεια, βραδυ, γεγονος, γινεται, γινονται, δακρυα, δευτερο, διψα, διδυμοι, δωσει, εδαφος, ευκαιρια, ευτυχια, υπαρχει, εκθεση, ελευθερια, ελλειψη, επικοινωνια, εποχη, ερχονται, ετοιμο, ζωη, υπομονη, υποθεση, ηθικο, εικονα, οικο, κακομαθημενο, καμερες, κινηση, κρονος, λουνα παρκ, μηνες, μπορεις, μυαλο, παντα, οθονη, οικογενεια, οπωσδηποτε, οσκαρ ουαιλντ, παιδι, παθος, πεδιο, πλουτωνας, πορτες, πρωι, ροδα, σιγουρο, συνεχεια, σκεφτεσαι, σπιτι, στο κοκκινο, σχεδια, τρια, τρελα, φιλι, φυσικα, φορα, χερι, χρημα, ψευδαισθησεις, ωρες, ασφαλεια, δωσεις, ερωτευμενοι, ιδιαιτερα, καρδια, νιωθεις, οργη, σημαίνει, θεματα, υλικα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα