Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 1/12-7/12

Διαβάστε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 1/12-7/12.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Δεν πρέπει να απορεί κανείς που πάρα πολλά αδέλφια σου Κριοί εύχονται να μπορούσαν να εγκατασταθούν σε άλλο πλανήτη μέχρι να τελειώσουν οι απότομες αλλαγές, το εργασιακό και αισθηματικό ασανσέρ μεταξύ υπογείου και ρετιρέ, το ξαφνικό γύρισμα της τύχης όταν νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν ή ότι όλα είναι επιτέλους στη θέση τους. Όταν οι ανακατατάξεις

θα τέλειωναν θα επέστρεφες από τον Άρη για να δεις τι έχει μείνει όρθιο, τι μπορεί να προχωρήσεις, με ποιους θα είσαι, με ποιους δεν θα είσαι.

Είναι απόλυτα κατανοητή αυτή η αφελής και με τάσεις φυγής από την πραγματικότητα φαντασίωση, απέχεις παρασάγγες από μια ήσυχη, ήρεμη, ικανοποιητική ζωή. Κι όμως, ενώ Ουρανός και Πλούτωνας σε κάνουν να νιώθεις φυλακισμένος/η, ή εν πάση περιπτώσει περιορισμένος/η, υπό την εποπτεία ενός τσούρμου από βλοσυρούς επιτηρητές (συνεργάτες, οικογένεια, διευθυντές, συντρόφους) που προσπαθούν να σε τεντώσουν ώστε να ανταποκριθείς σε υποχρεώσεις και καθήκοντα, υπάρχει πάντα ο Δίας στον Λέοντα που σε παίρνει από το χέρι για να σε πάει στο μέλλον σου, προσωπικό και επαγγελματικό. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Άρη να περνάει στον Υδροχόο, δηλαδή στον τομέα που συμβολίζει την επαγγελματική σου ζωή, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει ότι άδικα αγχώνεσαι αφού θα πιεστείς με επιπλέον εργασία, θα αντιμετωπίσεις πιθανούς ανταγωνισμούς ή και πιθανές συγκρούσεις με ανθρώπους πάνω από σένα, ή συνεργάτες, και την αίσθηση ότι κάποιοι σού περιορίζουν τη δράση. Αν προσθέσεις και την ανυπομονησία που σου δημιουργεί ο Δίας να δεις ορατά αποτελέσματα σε αυτό που κάνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κομβικό σημείο-πάλι. Όσο για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, δημιουργεί πρόσθετα διλήμματα: Να τρέξω στη δουλειά μου, ή να ρίψω το βάρος μου στην αναζήτηση συντρόφου, ή στη σχέση που ήδη έχω; Όσο ερωτευμένος/η κι αν είσαι πάντως η πλάστιγγα γέρνει στην επαγγελματική ζωή. Άρα τώρα που με κάθε σου κίνηση βρίσκεσαι στο στόχαστρο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περπατάς στο γραφείο σαν να υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές ελπίζοντας ότι δεν θα σε πετύχουν. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΔΙΔΥΜΟΙ

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο διαστρεβλωμένη και δύσκολη έχει γίνει η επικοινωνία στις μέρες μας, και ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπινα πλάσματα που υποτίθεται ότι αγαπιόνται ή σχετίζονται έντονα μέσω δουλειάς, φιλίας κ.λπ. θα πρέπει να σου αναγνωριστεί η προσπάθεια που κάνεις για να αντισταθείς στην επιρροή που ασκούν επάνω σου οι γνώμες και οι απόψεις των άλλων ανθρώπων. Η επιτυχία σου, ή πολύ απλούστερα η ψυχική σου υγεία αυτή την εποχή, θα εξαρτηθεί από τη σιγουριά, τη δυναμικότητα και την πειστικότητα με την οποία θα υπερασπίσεις τις απόψεις σου και τις θέσεις σου υπολογίζοντας ταυτόχρονα ότι και το δικό σου μυαλό έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από την ηλικία που ήσουν σε θέση να διαβάζεις.

Πρακτικά οι σχέσεις σου θέλουν απόσταση και ψυχραιμία. Οι απόψεις σου είναι υπέροχες μέχρι του σημείου να μην τις επιβάλλεις στους άλλους και… Αν έχεις κάτι να πουλήσεις, να επιδείξεις, να τρέξεις, να πραγματοποιήσεις μπορείς… Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στις σχέσεις υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: αγαπάμε (ή κολλάμε;) πάντα περισσότερο σε αυτόν/ήν που μας δυσκολεύει, που μας διαφεύγει, που δεν είναι του χεριού μας, που αντιστέκεται. Μεταξύ ργασιακής κινητικότητας, πληρωμής λογαριασμών, ουρών σε δημόσιες υπηρεσίες, καθημερινών εκκρεμοτήτων, της απόφασης να κόψεις το τσιγάρο, της επαγγελματικής σου επιβίωσης και της ανάγκης σου να πιαστείς από κάπου που έχει νόημα, υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, ο Άλλος και ο Άρης στον Υδροχόο. Ένα καλό σλόγκαν μπορεί να είναι:

«Χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον έρωτα σαν να τον ανακαλύπτω πρώτη φορά». Ένα δεύτερο είναι: «Συμπορεύσου με την εποχή σου εργασιακά». Για να συνεχίσεις να είσαι πάνω στο κύμα της εποχής πρέπει να εκσυγχρονίσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες, να ανανεωθείς εργασιακά και να μείνεις όσο το δυνατόν πιο επικεντρωμένος/η με αυτό που απασχολείσαι. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΛΕΩΝ

Τόσο καιρό μιλάμε για πιθανούς έρωτες, για συντροφικές σχέσεις ή για την ανυπαρξία τους, για κρίσεις, για την αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου, για την ανάγκη και την επιθυμία να υπάρχει κάποιος σημαντικός Άλλος στη ζωή σου. Με τον Άρη να ξεκινάει τη διέλευσή του στον Υδροχόο από τις 5/12 πιέζεσαι να αντιμετωπίσεις το θέμα Συντροφικότητα άμεσα. Πώς είναι λοιπόν οι σχέσεις σου, ή μάλλον η σχέση που σε ενδιαφέρει; Μένεις; Φεύγεις; Συνεχίζεις; Την υπερασπίζεσαι; Υπάρχει μέλλον; Δεσμεύεσαι; Κι αν δεν είσαι σε σχέση, την επιθυμείς; Την επιδιώκεις; Βαριέσαι; Να κι αν κάτσει, να κι αν δεν κάτσει; Δεν ξέρω, δεν απαντώ; Τώρα, αν το θέμα «συντροφικότητα» ποσώς σε ενδιαφέρει, υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή η διέλευση να τεστάρει τις επαγγελματικές σου συνεργασίες, τη σχέση με συνεταίρους, τη σχέση με κάποιο σημαντικό πρόσωπο που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή σου. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι οι μη-καταθλιπτικοί αυταπατώνται θεωρώντας ότι έχουν το πάνω χέρι στη ζωή και τα γεγονότα, ενώ οι καταθλιπτικοί έχουν πολύ μεγαλύτερα διαύγεια ως προς τις πραγματικές τους δυνατότητες. Ο Φρόιντ είχε ήδη παρατηρήσει ότι «ο μελαγχολικός έχει ακριβέστερη θεώρηση της αλήθειας από το μη μελαγχολικό». Αυτή η εισαγωγή γίνεται για να συνειδητοποιήσεις κάτι που ίσως ξέρεις: είσαι καλύτερα θωρακισμένος/η για τη μάχη της ζωής. Με αργούς, βραδείς πλανήτες που ο καθένας τους σε πιέζει για τουλάχιστον ενάμιση, δύο ή δυόμιση χρόνια ώστε οι αλλαγές στη ζωή σου να πραγματοποιηθούν, ξέρεις ότι η επιμονή, η αυτάρκεια και η προσήλωση στο στόχο είναι τα όπλα σου ώστε να τα καταφέρεις. Πάντα στο τέλος τα καταφέρνεις.

Ωστόσο η αυτάρκεια δεν έχει κανένα νόημα όταν δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου. Ένα ερώτημα, πριν συνεχίσουμε: Πώς θα αντιδράσεις με τον Άρη στον Υδροχόο που ό,τι πίστευες ότι έχεις ξεπεράσει επανέρχεται ως επιθυμία και ανάγκη; Ή, πιο ρεαλιστικά, που επανέρχεται σα σύγκρουση διαφορετικών εγώ, ή μήπως σαν οικονομική αντιπαράθεση μέσα στην οικογένεια, με το συνεταίρο ή την τράπεζα; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΖΥΓΟΣ

Αν υπήρχε στον ουρανό μόνο ο Άρης στον Υδροχόο τότε θα μιλούσαμε για μια ερωτική περίοδο, ανάλαφρη, κοινωνική, ενεργητική, δημιουργική. Με τον Πλούτωνα όμως στον Αιγόκερω το πάθος γίνεται εμμονή, ο ενθουσιασμός μεταμορφώνεται σε ακόρεστη πείνα για αισθήματα και ο έρωτας παιχνίδι κυριαρχίας. Παρόλα αυτά ο Άρης είναι Άρης, δηλαδή σεξουαλικός, διεκδικητικός, απαιτητικός, «θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα». Εάν έχεις οποιαδήποτε δημιουργικά σχέδια μη χάνεις ούτε δευτερόλεπτο, αφού στη βράση κολλάει το σίδερο. Αν δεν είσαι δημιουργός, φύγε ένα σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη, ασχολήσου με τα παιδιά (σου), άρχισε να βγάζεις φωτογραφίες, κάνε κανό-καγιάκ, κάνε πρωταθλητισμό στο σεξ, βγες με αντροπαρέες ή γυναικοπαρέες και διασκέδασε, πήγαινε σε σπα για αναζωογόνηση, φλέρταρε με κέφι, ΕΚΦΡΑΣΟΥ όπως μπορείς. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσο κι αν λυσσάνε οι Κασσάνδρεςγια το τέλος των σχέσεων μέσα στην κρίση, αντιλαμβανόμαστε ότι αλληλεξαρτόμαστε περισσότερο από ποτέ. Για σένα προσωπικά, που η «σχέση» αποτελεί και δείκτη «κανονικότητάς» και ασφάλεια, οι σχέσεις δεν βγήκαν ποτέ από το τοπ 3 των προτεραιοτήτων σου ακόμα κι ΑΝ άλλος/η είναι η «οικογένειά» σου και με άλλο/η είσαι ερωτευμένος/η και κάνεις σεξ. Με τον Άρη να περνάει στον Υδροχόο (από 5/12) και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ίσως αναρωτηθείς πώς γίνεται να συναντάς ενδιαφέροντες, γοητευτικούς, ταλαντούχους ανθρώπους, όταν έχεις αποφασίσει να νοικοκυρευτείς, να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη, να δεσμευτείς, να αράξεις σε ένα λιμάνι. Η ζωή είναι εξόχως απρόβλεπτη και εν πολλοίς ειρωνική.

Υ.Γ. Υ.Γ. Με ενεργοποιημένο πάντως τον Υδροχόο αντιλαμβάνεσαι ότι πηγαίνοντας στο κρεβάτι μόνος/η, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό, όταν ψάχνεις έναν αληθινό σύντροφο, και ένας αληθινός σύντροφος είναι πάντα πιθανός. Ή ανήκεις στους τυχερούς με κάποιον/α δίπλα σου; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν μιλάμε για Τοξότες μιλάμε για τύχη ή έστω για ένα γραμμάριο τύχης παρά πάνω από όλους τους άλλους του ζωδιακού. Πρόκειται όμως για τύχη; Ή μήπως μιλάμε για μια πίστη ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί; Όλα για έναν Τοξότη είναι μαθήματα, μια εμπειρία που στο τέλος γυρίζει υπέρ του. Είτε μιλάμε για τύχη είτε για θέληση, δεν υπάρχει καταστροφή που μπορεί να σε γονατίσει. Αντιθέτως βγαίνεις από αυτήν ψυχικά πλουσιότερος και εμφανώς σοφότερος, εξακολουθώντας να έχεις το ίδιο πνεύμα περιπέτειας, καλής διάθεσης και χιούμορ που είχες και πριν. Όμως πρέπει να είναι και τύχη ε;

Γιατί η ζωή μπορεί να σε ταρακουνάει, αλλά ποτέ δεν σε βάζει αληθινά στο στόχαστρό της. Και τώρα με τον Δία στον Λέοντα μπορείς και πάλι να χαμογελάσεις πάνω στο κύμα που μπορεί να σε βγάλει στο μέλλον μέσα από μια ευκαιρία που περιέχει εκδόσεις, τηλεόραση, σπουδές, ταξίδια, δημόσιες σχέσεις, μετακίνηση, επικοινωνία, εξωτερικό. Α, ναι. Όπου χρειάζεται διαπραγματεύσου, κάνε δηλαδή αυτό που κάνουν χώρες, ηγέτες και εταιρείες σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι καιρός ούτε για τσαμπουκάδες ούτε καιρός απραξίας. Πάρε, δώσε, βρεθείτε σε μια μέση που να ικανοποιεί και τους δύο. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Φεύγοντας ο Άρης από το ζώδιό σου και με την Αφροδίτη στον Τοξότη, το μόνο που θέλεις είναι να ησυχάσεις λίγο από την επαγγελματική χλαπαταγή, να κοιμηθείς λίγο παρά πάνω, να το σκάσεις για λίγο από την καθημερινότητα φεύγοντας ένα σαββατοκύριακο μαζί του/της για κάπου χωρίς να ειδοποιήσεις κανένα. Μακάρι να μπορείς να το κάνεις. Φεύγοντας λοιπόν ο Άρης από τον Αιγόκερω, αρχίζει την πορεία του στον Υδροχόο (από 5/12) και το Χρήμα ανεβαίνει στις προτεραιότητες ως θέμα: έχω/δεν έχω. Είναι σίγουρο καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) ότι ένα σημαντικό μέρος της αυτοπεποίθησής μας εξαρτάται από την κατάσταση της τσέπης μας. Φυσικά αν ανήκεις στις φωτεινές εξαιρέσεις και δεν μασάς στους καταναλωτικούς πειρασμούς, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις σημασία στην αυξανόμενη επιθυμία να καταναλώσεις και να υποκύψεις στους πειρασμούς.

Οπότε η προσοχή σου μπορεί να στραφεί στην ουσιαστική σου ανάγκη να ρίξεις μια συναισθηματική άγκυρα σε ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια, οικειότητα και εμπιστοσύνη. Ασφαλώς και δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις ένα κατοικίδιο που θα απολαμβάνει τους τέσσερις τοίχους, αλλά είναι υπέροχο να μπορείς να γυρνάς σε ένα σπίτι που σε περιμένει κάποιος που ενδιαφέρεται για σένα. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης στο ζώδιό σου από 5/12 σε βοηθάει, αλλά και σε πιέζει να αντιμετωπίσεις κρίσιμα ερωτήματα, όπως «Βρίσκομαι σε μια δουλειά που μου αρέσει και που ταυτόχρονα έχει μέλλον ή βρίσκομαι κάπου αναγκαστικά που σηκώνομαι με βίντσι από το κρεβάτι κάθε πρωί;» «Ποιες είναι οι εναλλακτικές μου λύσεις;» «Με ενδιαφέρει μια σχέση που θα με δεσμεύσει ή δεν είμαι σε τέτοια φάση;» «Η σχέση που έχω λειτουργεί ευεργετικά, παρόλες τις κατά καιρούς διαφωνίες, ή υπάρχει γιατί όλοι πρέπει να έχουμε από μία;» «Λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό και την κρίση, έχω ανθρώπους στους οποίους μπορώ να βασιστώ επαγγελματικά;» Σε αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις παρορμητικά χωρίς να κοιτάξεις και το στενό συμφέρον σου (συναισθηματικό και επαγγελματικό), όσο κι αν η λέξη «συμφέρον» σού δημιουργεί αλλεργικό σοκ.

Παρόλα αυτά ο τομέας των σχέσεών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου χρειάζεται επειγόντως ξεσκόνισμα, καθάρισμα, ανανέωση. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΙΧΘΥΕΣ

Θα σου άρεσε να έφευγες για κάπου όπου κανείς δεν θα μπορούσε να σε πληγώσει, ή που κανείς δεν θα ήξερε τι δουλειά κάνεις, ή που θα ζούσες το όνειρο μιας ζωής κοντά στη φύση δίπλα σε καλοκάγαθους ανθρώπους; Φυσικά, σε ποιον δεν αρέσει μια ήσυχη, παραδεισένια ζωή που δεν υπάρχει παρά μόνο σε βιβλία και στο σινεμά; Κι όμως μια τέτοιου είδους ζωής θα φαντασιώνεις τις επόμενες εβδομάδες θέλοντας να αποδράσεις από την πραγματικότητα, που θα γίνει πολύ ρεαλιστική, δηλαδή πολύ στεγνή. Το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο δεν είναι μια είδηση που σε κάνει να πετάς τη σκούφια σου από χαρά, γιατί σε αυτή τη θέση σε γεμίζει με φόβους, αγωνίες και τύψεις για την πορεία σου μέχρι τώρα.

Όπου κι αν κρυφτείς, όπου κι αν ταξιδέψεις, σε καλεί να επιστρέψεις σε μια σκληρή εργασιακή καθημερινότητα. Ακόμα και η καθημερινότητα μοιάζει άχρωμη και θολή με τους γύρω σου στα όρια της κατάρρευσης να έρχονται για να σου κλαφτούν αντλώντας από την ενέργεια που δεν έχεις ή για να σου ζητήσουν χάρες ή διευκολύνσεις που δεν μπορείς. Είναι μια εποχή δυσφορίας που δεν ξέρεις τι σου φταίει και η τάση είναι να κατηγορείς τον εαυτό σου για τη ζωή σου. ΛΑΘΟΣ. Αφέσου στη ροή χωρίς να κρίνεις, ή να κατακρίνεις, ξεκόλλα από το αυτομαστίγωμα, όπου μπορείς δώσε ένα χέρι βοήθειας και όλα θα πάνε καλά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
athens voice, athens, voice, athens voice, athens, voice, αγχώνεσαι, δραση, διλήμματα, διδυμοι, επιρροή, αρης, λεων, επηρεάζει, διαυγεια, τραπεζες, βγες, καιρος, σοκ, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, η ζωη, αποτελεσματα, πλανητες, χωρες, το θεμα, αφροδιτη, δουλεια, εργασια, θεμα, λεων, ονειρο, σλογκαν, τηλεοραση, τυχη, υγεια, φωτογραφιες, αγαπη, αγκυρα, αγχώνεσαι, εξαιρεσεις, αλλεργικο σοκ, ασανσερ, αφελης, εβδομαδες, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, δευτερο, δειτε, διδυμοι, διλήμματα, ευκαιρια, υπαρχει, εμμονη, ενεργεια, ενθουσιασμος, επικοινωνια, επιρροή, επηρεάζει, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερευνες, ερχονται, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδιο, ηλικια, υπηρεσιες, καγιακ, κανο, εκδοσεις, κυμα, κινηση, λογο, μακρια, μπορεις, μυαλο, νοημα, ξεσκονισμα, παντα, ουρανος, οικογενεια, ορια, παιδια, παθος, πηγαινε, πιστη, πλουτωνας, ροη, ρετιρε, ρολο, σιγουρο, σιδερο, συνεχεια, σοκ, σπιτι, σχεδια, ταξιδια, ταση, τυψεις, τσιγαρο, φευγοντας, φυγε, φυση, φυσικα, φταιει, χερι, χιουμορ, χρημα, χαρα, ψυχραιμια, ασφαλεια, class, δωσε, δωσεις, ερωτες, ερωτησεις, για σενα, ηγετες, ιδιαιτερα, ξεκολλα, κρεβατι, μεινει, μοιαζει, νιωθεις, παιχνιδι, single, τοξοτη, θεσεις, υπεροχο, βγες
Τυχαία Θέματα