Τα μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα

Ναι, κάποιες έχουν κερδίσει το λαχείο της κληρονομικότητας και έχουν όμορφη επιδερμίδα, χωρίς καν να προσπαθήσουν. Αλλά τα γονίδια είναι απλώς η αφετηρία. Μια λαμπερή επιδερμίδα αποκτάται και με τις καλές συνήθειες φροντίδας. Φανταστείτε δύο άτομα που αρχίζουν με τον ίδιο ακριβώς DNA. Η μια είναι καπνίστρια και έχει συχνά εκτεθειμένο το δέρμα της στον ήλιο, ενώ η άλλη τον αποφεύγει και δεν καπνίζει. Και τώρα διερωτηθείτε, εάν θα υπάρξει κάποια διαφορά στην εμφάνιση του

δέρματος τους. Η απάντηση είναι ναι θα υπάρξει. Οι δύο αυτές κοπέλες, μπορεί να είχαν λαμπερό δέρμα, όμως οι συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του.

Όσες, λοιπόν, καπνίζετε και ταυτόχρονα περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να φοράτε αντηλιακό, με τα χρόνια θα δείχνετε μεγαλύτερες, ακόμα και από την δίδυμη ή και τη μεγαλύτερη αδερφή σας, που απέφευγε τα τσιγάρα και το μαύρισμα. Επίσης, θα αποκτήσετε λεπτές και βαθύτερες γραμμές και άφθονες ρυτίδες. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αφού ένα θαμπό, τραχύ δέρμα σχετίζεται με τη χρόνια έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ό,τι το κάπνισμα συνδέεται με πρόωρο ζάρωμα.

Τι να κάνετε;

Φορέστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, που προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB ακτινοβολία με SPF 30 ή υψηλότερο, ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες.Ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε δύο με τρεις ώρες, ιδίως όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.Μην καπνίζετε – για το καλό της συνολικής υγείας σας, καθώς και για την εμφάνισή σαςΜάθετε για τα ρετινοειδή. Τα ρετινοειδή συμβάλουν στην μείωση της ακμής, μειώνουν τις λεπτές γραμμές, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνουν τις καφέ κηλίδες και τις πανάδες και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Τα ρετινοειδή πωλούνται μόνο με ιατρική συνταγή, σύμφωνα με τα ονόματα που περιλαμβάνουν Renova, Retin-A, καθώς και τη γενική τρετινοΐνη. Το μειονέκτημα είναι ό,τι τα ρετινοειδή μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, απολέπιση και ερυθρότητα. Εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα κάθε δεύτερη ή τρίτη νύχτα, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να προσαρμοστεί στο ισχυρό συστατικό. Ή σκεφθείτε μια κρέμα, τζελ, ή ορό που περιέχει ρετινόλη. Είναι παράγωγο ενός ρετινοειδούς, δεν χρειάζεστε συνταγή ιατρού και λειτουργεί πιο σταδιακή και ήπια, αλλά εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό στην ανανέωση του δέρματος σας.Μην το παρακάνετε. Η κατάχρηση των προϊόντων είναι το μεγαλύτερο λάθος, που κάνετε, όσο αφορά τις αγωγές περιποίησης της επιδερμίδας σας. Οι περισσότερες από εσάς βγαίνετε από τα μαγαζιά, έχοντας μια τσάντα γεμάτη με προϊόντα καλλυντικών. Όμως, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά συστατικά, μπορεί να είναι ερεθιστικό για την επιδερμίδα σας και ορισμένα να ακυρώνουν τα οφέλη του άλλου. Συμβουλή: Αν το δέρμα σας αντιδρά με πρήξιμο, ερυθρότητα, ή καύση σε ένα νέο προϊόν που έχετε δοκιμάσει, σταματήστε αμέσως τη χρήση.Μια ισορροπημένη ζωή οδηγεί σε πιο λαμπερό δέρμα. Για παράδειγμα σκεφτείτε μια κοπέλα, που ξεκινάει την ημέρα της με ένα smoothie από μάνγκο, βατόμουρου, και σπανάκι, αποφεύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αγοράζει βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, γυμνάζεται αρκετά συχνά, παίρνει επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου το βράδυ και κάνει διαλογισμό για να αποβάλει το στρες. Όλες αυτές οι συνήθειες θα συμβάλλουν στο να κρατήσει την επιδερμίδα της λαμπερή και υγιής.

Keywords
Τυχαία Θέματα