Οι 20 καλύτερες παραλίες στην Αττική

Μάθε ποιοι είναι οι 20 δροσιστικοί παράδεισοι της Αττικής που δεν θα σου στοιχήσουν μία… Άντε, πέρα από τη βενζίνη ή το εισιτήριο του λεωφορείου!

1) Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι
Στη μικρή χερσόνησο Καβούρι, λίγο πριν την Βουλιαγμένη και περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεις όμορφες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και αρκετό κόσμο. Ο προσωπικά αγαπημένος μου Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από αυτές, με αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο

το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Στα πλεονεκτήματα ότι η περιοχή εξυπηρετείται κι από αστικά λεωφορεία.

2) Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα γνωστά σε όλους Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στο δρόμο προς Βάρκιζα. Πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά. Προσοχή όμως γιατί γίνεται χαμός από κόσμο! Αν δεν τον θες, προτίμησε κάποια άλλη.

3) Λεγραινά
Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και φημίζεται για τα πολύ καθαρά νερά. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν διακριτικά κολπάκια. Ό,τι πρέπει για να απομονωθείς!

4) Ερωτοσπηλιά στον Πόρτο Ράφτη
Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

5) Κακιά Θάλασσα-Κερατέα
Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά. Θα στη σπάσει όταν φυσάει βοριάς.

6) Ζούμπερι-Νέα Μάκρη
Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται το Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο μπιτς βόλεϊ, μπαρ, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά υπάρχουν ψαροταβέρνες και άλλα εστιατόρια για φαγητό.

7) Μαρίκες-Ραφήνα
Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο βόλεϊ. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραφήνα.

Ανακαλύψτε τις υπόλοιπες παραλίες στο koolnews.gr και καλές βουτιές!

Keywords
Τυχαία Θέματα