Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

17:20 8/9/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η αλήθεια είναι ότι όταν ακούς αυτή τη συνταγή για πρώτη φορά, φαντάζει δύσκολη. Όμως τα φαινόμενα απατούν, γιατί όταν τη διαβάσεις, θα αναρωτηθείς για ποιο λόγο δεν την έκανες μέχρι σήμερα. Και το καλύτερο είναι ότι εκτός από εύκολη είναι και πεντανόστιμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τη φτιάξεις και…καλή όρεξη.

Συστατικά:

6 μπούτια κοτόπουλουΑλάτι για γεύσηΜαύρο πιπέρι για γεύση30 γραμμάρια ελαιόλαδο100 γραμμάρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου4 φέτες λεμόνι1κ. σούπας σουσάμιαΣχοινόπρασο

Για τη σάλτσα:

80 γραμμάρια μέλι20 γραμμάρια βαλσάμικο ξύδιΧυμό από ένα λεμόνι½ κουταλάκι
του γλυκού τσίλι σε σκόνηΦρέσκο τζίντζερ για τη γεύση

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου και τσιγαρίστε τα σε να τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά, έτσι ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Για να φτιάξετε τη σάλτσα ρίχνετε σε ένα μπολ το μέλι, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, τη σκόνη τσίλι και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατέψτε το μίγμα με ένα κουτάλι και περιχύστε τη σάλτσα στο κοτόπουλο. Προσθέστε επίσης το νερό, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές κατά διαστήματα. Μόλις η σάλτσα έχει πήξει, σβήνετε τη φωτιά, σερβίρετε στα πιάτα και ρίχνετε το σουσάμι, το ψιλοκομμένο πράσο και τις φέτες λεμονιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα