Η αποκαλυπτική αυτοβιογραφία της Anjelica Huston, της 62χρονης ηθοποιού

Τα «άγρια χρόνια» της ζωής της.

Κοπάνες από το σχολείο, μικροκλοπές ρούχων από τα μαγαζιά, το πρώτο τσιγαριλίκι, γεύματα σε αριστοκρατικά ρεστοράν με φίλους από τον καλλιτεχνικό κόσμο, το πρώτο ερωτικό σκίρτημα (για τον γοητευτικό βρετανό ηθοποιό James Fox), οι πρώτες φωτογραφίσεις μόδας… Την τρυφηλή ζωή των παιδικών της χρόνων στο Λονδίνο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο η Anjelica Huston στην αυτοβιογραφία της «Α story Lately Told» (εκδόσεις Simon & Schuster) που θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου στην Αγγλία. Μια κρύα χειμωνιάτικη ημέρα- γράφει στο βιβλίο η ηθοποιός και κόρη του βραβευμένου με δύο Όσκαρ σκηνοθέτη John Huston- πρόσεξε στην αυλή του σχολείου ένα κορίτσι με κόκκινα μάγουλα και γυαλιά. Είχε καλυμμένα μύτη και στόμα με το πέτο του μπουφάν της και μια στήλη καπνού χόρευε στον αέρα. «Με ρώτησες αν ήθελα να τραβήξω μια ρουφηξιά. Τράβηξα μια τζούρα. Συγκεντρώθηκαν στο μεταξύ και άλλα κορίτσια. «Δεν θα τον πας κάτω;» με ρώτησε μια κοπέλα. » Τι εννοείς;» απόρησα και αμέσως ρούφηξα τον καπνό μέσα μου. Όλα άρχισαν να γυρίζουν. Το ίδιο τελετουργικό επαναλήφθηκε και την επόμενη».

Η Έμα (έτσι έλεγαν τη συμμαθήτριά της με το τσιγάρο) πρότεινε στη μικρή Anjelica να κοιμηθεί σπίτι της. «Μαζί κάναμε κοπάνες από το σχολείο». Οι δύο τους, περιγράφει η Huston, περνούσαν τις ημέρες κάνοντας βόλτες στα καταστήματα. Έφταναν έως το σχολείο, έδιναν παρουσία και την κοπανούσαν με τρόπο πριν χτυπήσει το κουδούνι. Οι σχολικές κοπάνες κράτησαν έναν χρόνο.

Με την μητέρα της Έρικα (τρίτη κατά σειρά σύζυγο του Huston, χορεύτρια του κλασσικού χορού, η γνωστή τότε) είχαν μάλλον επιδερμική σχέση. Ένα βράδυ η μητέρα της πήγε στο δωμάτιό της, κάθισε στο κρεβάτι και της είπε: «Υπάρχει μυστικοπάθεια μεταξύ μας. Είναι δύσκολα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε για κοινή ζωή, εκτός κι αν σκοπεύεις να μείνεις με κάποιον άλλον», θυμάται η Anjelica Huston. Δεν πρόλαβε όμως να γευτεί τη νέα περίοδο στην οποία έμπαινε η μεταξύ τους σχέση.

Η Ρίκα Σόμα το επόμενο πρωί έφυγε για να δει μια φίλη της στη Βενετία. Το βράδυ «ξύπνησα από έναν εφιάλτη και από μια φωνή που μου έλεγε ξύπνα». Ήταν ο (οικογενειακός φίλος) Λέσλι Γουάντινγκτον. «Σκοτώθηκε σε τροχαίο.» Δεν πίστευα στ” αυτιά μου», σημειώνει στο βιβλίο η Huston και περιγράφει τον θρήνο της μόλις τεσσάρων ετών τότε αδελφής της, Αλέγκρα.

Η Huston κλείνει την αφήγησή της μ” έναν προβληματισμό: «Ως γόνος διασήμων ανήκα σε μια προνομιούχα τάξη παιδιών καλοαναθρεμμένων, που δεν τους έλειπε τίποτα, αλλά κάνοντας τον απολογισμό μου, εύχομαι να είχα παλέψει για κάτι.»

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα