10 Προτάσεις για να μην βγάλετε το Χειμώνα σαν αρκούδα σε χειμερία νάρκη

Από μικρή, τέτοια εποχή νιώθω σαν αρκούδα. Μόλις έχει περάσει η αρχή του φθινοπώρου με την ηρεμία μετά τις διακοπές και τον ενθουσιασμό της καινούργιας χρονιάς (για μένα αρχίζει το Σεπτέμβριο), της νέας αρχής.

Από την Ινώ Κοέν.

Το Νοέμβριο, με το πρώτο μπουρίνι, αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι το φρικιαστικό «τώρα τα κεφάλια μέσα» που εφηύρε κάποιο σαδιστικό κτήνος είναι πλέον πραγματικότητα. Τα Χριστούγεννα φαίνονται

μακριά, η 28η Οκτωβρίου βροχερή και μίζερη και δεν έχουμε το υπέροχο αμερικάνικο Thanksgiving.

Αλλά έχουμε μερικές ιδέες για να επιβιώσουμε και να μην βυθιστούμε βαθιά στη σπηλιά επί 6 μήνες.

Ο χειμώνας θέλει κοκεταρία. Δεν είναι σαν το boho καλοκαίρι, που το μαλλί ανέμιζε ανέμελα μέσα στα αλάτια, ενώ περιφερόμαστε ξυπόλητες στην παραλία με ένα παρεό. Φροντίζουμε τη ντουλάπα μας, τακτοποιούμε όμορφα ρούχα, παπούτσια, τσάντες. Τα βλέπουμε και τα καμαρώνουμε (βλ. παρακάτω θέμα ‘ντουλάπα’). Ντυνόμαστε όμορφα, κομψά, πρωτότυπα, ακόμα και όταν πάμε στη λαϊκή. Για να νιώθουμε χειμωνιάτικα ωραία και όχι σαν μπαμπουλωμένη ρώσικη κούκλα.

Είναι η εποχή που χρειαζόμαστε περιποίηση. Κανακεύουμε τον εαυτό μας. Πάμε κομμωτήριο. Μεγάλα απολαυστικά ζεστά μπάνια (αφήστε άντρα και παιδιά να βαράνε μάταια την πόρτα, εσείς, ζεν με ωτασπίδες). Κάθε Κυριακή μάσκα ομορφιάς, μια φορά την εβδομάδα δαφνέλαιο στα μαλλιά (μυστικό από τον αγαπημένο μου δερματολόγο).

Τρεις φορές τη βδομάδα (μίνιμουμ) γυμναστήριο. Για να μην βγούμε από τη σπηλιά μετά από 6 μήνες σε μέγεθος αρκούδας που είχε βυθιστεί σε νάρκη ή νάρκωση. Στο γυμναστήριο δεν πάμε με ζακετάκια γύρω από τη μέση σαν θείτσες, με ύφος “τραβάτε με, σέρνω την ύπαρξή μου, κοιμάμαι όρθια”. Βάζουμε κεφάτη μουσική. Εγώ το διασκεδάζω να αυτογελοιποιούμαι, με το μαλλί κοτσιδάκια.

Οπλιζόμαστε για τις ώρες που ο Δίας κάνει sex, δηλαδή αστραπές και βροντές. Πάντα στην τσάντα μία μίνι ομπρέλα (της προκοπής γιατί οι άλλες σπάνε την πιο ακατάλληλη στιγμή). Αν έχετε αυτοκίνητο, στο πορτπαγκάζ να υπάρχει πάντα μία τεράστια ομπρέλα Mary Poppins, αν είναι δυνατόν και γαλότσες. Έχω όλα αυτά και χαρτομάντηλα για το συνάχι αλλά και τα βατραχοπέδιλα της φίλης μου Τ. που σέρνονται από την Πάρο, ένα καπέλο παναμά, έτσι για να μου θυμίζουν το καλοκαίρι που θα έρθει.

Στο γραφείο: 2 ζακέτες ή σακάκια κυριλέ, για να ζεσταινόμαστε με στυλ. Τσάγια, καφέ της προτίμησής σας, τσίχλες, φρυγανίτσες, καραμέλες χωρίς ζάχαρη και goji berry για μασούλημα (θυμηθείτε την προαναφερόμενη αρκούδα).

Βγαίνουμε στοχευμένα, όπου μας αρέσει. Το καλοκαιρινό, έξω κι’ όπου βγει, δεν μου παέι χειμωνιάτικα, κρυώνω και συνήθως καταλήγω στη γκρίνια. Όμως: Τώρα είναι η εποχή για σηνεμά (άπειρες ταινίες), θέατρο (κωμωδία ή δράμα, μάλλον προτιμώ το πρώτο), συναυλίες, Λυρική Σκηνή (να την υποστηρίξουμε), Half Note, καφές και διάβασμα στο Free Thinking Zone. Και wine bar, πάνω απ’ όλα.

Τα δικά μου must: Κόκκινο κρασί (ποιοτικό, όχι ξύδι), σοκολάτα (περισσότερο μαύρη ή μαύρη με ξηρούς καρπούς=απίθανη), κίτρινα τυρία. Το ξέρω, είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Αλλά με μέτρο και ποιότητα δεν έβλαψε κανένα. Αντίθετα κάνουν πολύ καλό. (Μακριά όμως από το ψωμί). Μαγειρέψτε και για το κέφι σας, ψάξτε διαφορετικές συνταγές, βιολογικά, φρούτα και λαχανικά εποχής. Για νέες ιδέες στο youtube.com. Εγώ είμαι πιστή του Jamie Oliver.

Το διάβασμα δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Με κάθε ευκαιρία, ακόμα και στον οδοντίατρο πάρτε μαζί κάτι να διαβάσετε, από τη Vogue μέχρι το τελευταίο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου (Σπάνιες Γαίες) ή ηλεκτρονικά ό,τι σας βγει. Και μην μου την πείτε για τη Vogue, γιατί η βρετανική έκδοση έχει πρωτότυπα και καλογραμμένα κείμενα.

Ναι στις σειρές, όχι στο αποβλάκωμα μπροστά στην τηλεόραση. Συμφωνώ με το Νίκο Δήμου: Δεν «βλέπω τηλεόραση». Βλέπω μία ταινία. Την αγαπημένη μου σειρά με ρέγουλο, όχι 10 συνεχόμενες ώρες τη μέρα. Για παράδειγμα, το Game of Thrones ενώ μπορώ να το κατεβάσω, προτιμώ να το βλέπω λίγο-λίγο στο Σκάι. Το απολαμβάνω καλύτερα, ομορφαίνει τα βαρετά βράδια της Δευτέρας και το συζητάω με τη φίλη μου στο γραφείο την άλλη μέρα.

Ερωτευόμαστε. Σαρκικά ή πλατωνικά, live ή online. Ένα ή και όλα μαζί. Τελεία και παύλα :)

Keywords
Τυχαία Θέματα