Η Gisele θα απονείμει το τρόπαιο του Μουντιάλ

Το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο του κόσμου, η βραζιλιάνα Gisele Bundchen θα απονείμει στις 13 Ιουλίου, το τρόπαιο στη νικήτρια ομάδα του Μουντιάλ. Η FIFA παρακάμπτει το πρωτόκολλο που θέλει να γίνεται η απονομή από τον ηγέτη της χώρας που φιλοξενεί τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου από το φόβο των αποδοκιμασιών στο πρόσωπο της προέδρου της Βραζιλίας Dilma Rousseff. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Joseph Blatter έδωσε την έγκρισή του για αυτή την παρατυπία προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές

που θα συνδέσουν το ποδοσφαιρικό προϊόν με την πολιτική, κάτι το οποίο αποφεύγει επιμελώς εδώ και χρόνια η παγκόσμια ηγεσία του ποδοσφαίρου.

Την αποκάλυψη της είδησης έκανε η γνωστή αμερικανική εφημερίδα Boston Globe σημειώνοντας ότι «η Dilma Rousseff είναι τρομακτικά αντιδημοφιλής αυτή την εποχή». Κι αυτό γιατί η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία είναι εκρηκτική. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπεύθυνοι της FΙFA αλλά και το επιτελείο της προέδρου Rousseff κατέληξαν πως θα ήταν προτιμότερο η τελετή να εκπροσωπηθεί με ένα πρόσωπο ταυτισμένο με τη Βραζιλία παγκοσμίως και «δημοφιλές σε όλους». Την είδηση αναπαρήγαγαν πολλά αμερικανικά μέσα.

Η επιλογή της Gisele δεν θεωρείται τυχαία, καθώς η 33χρονη μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην πατρίδα της, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, όπου ζει με τον σύζυγό της, αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Tom Brady.

Το διαβάσαμε στο koolnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα