To δεύτερο ντοκιμαντέρ της Άννας Νικολαίδη για την οικονομική κρίση

Η Άννα Νικολαίδη υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας EKΠΑ που πρωτοτύπησε κάνοντας ντοκιμαντέρ το βιβλίο της με τίτλο «Μετανάστες Εθελοντισμός και Προσφορά», τώρα ετοίμασε ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ, πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τίτλος του ντοκιμαντέρ «Η νόσος της οικονομικής λιτότητας: Φτώχεια», όπου εδραιώνεται επιστημονικά η φτώχεια ως νόσος με δεδομένα από συνεντεύξεις επιστημόνων από το χώρο της ψυχικής υγείας, το χώρο της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και τον ευρύτερο χώρο της ιατρικής με πολύτιμα στοιχεία και έρευνές τους και συγκεκριμένα από τους εξής: Γεώργιο Βήχα, Χρήστο Γιανναρά,

Νίκο Γκιωνάκη, Γιάννη Καλλιάτσο, Ευθύμιος Λαμπρίδης, Αθανάσιο Μπούκαλη, Ρένο Παπαδόπουλο, Παύλο Σακκά, Χρήστο Τερνιώτη.

Η Άννα Νικολαίδη συνεργάστηκε με την εθελοντική ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα παραγωγής NoisyStamp Productions. Μέσα από τα διλήμματα της δημοσιογράφου – σεναριογράφου με εξειδίκευση στο script editing Δώρας Μαδαρού, σε κοινή ιδέα που είχαν, τη σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου Μιχάλη Μαυρομούστακου τίθενται ερωτήματα αν η οικονομική λιτότητα δημιουργεί ψυχική βλάβη, αν είναι έγκλημα υπό φιλοσοφική σκοπιά, εάν αυτός που βοηθά αυτόν που αντιμετωπίζει τη φτώχεια το κάνει από αλτρουισμό ή απλά λόγω των ηθικών αρχών του.

Για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε το τραγούδι «Αν δεν αλλάξεις» σε στίχους και μουσική του Σπύρου Νίκα με την ερμηνεία της Σουλτάνας Βιβικίδου, ενώ το ορχηστρικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Borek. Ήδη έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού ενώ σύντομα θα γίνει και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα