Γυαλιά πρεσβυωπίας…αυτή η μάστιγα

Βρισκόμαστε σε τραπέζι όλες γυναίκες – συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, λίγο οι χωρισμοί, λίγο η ανάγκη για “ανάσες” χωρίς το σύζυγο! Έρχονται τα μενού και μαζί και ο νεαρός σερβιτόρος.

Η φίλη μου θέλει να παραγγείλει ποτό… ρωτάει εάν έχουν κάτι με τζίντζερ (πιπερόριζα κοινώς!). Έχουμε πολλά απαντά εκείνος….Ξεκινάει λοιπόν ο νεαρός “Θα δείτε στον κατάλογο… Τον διακόπτει γελώντας: Δεν θα δω στον κατάλογο γιατί δεν έχω τα γυαλιά μου. Έτερη φίλη προσφέρεται να της δανείσει τα δικά της γυαλιά – γιατί ναι τα γυαλιά πρεσβυωπίας μπορούν να αλλάζουν χέρια ή για την ακρίβεια μάτια με σχετική

ευκολία. Όλα ξαφνικά μπήκαν στη θέση τους!

Τώρα πια στις τσάντες μας μαζί με το κινητό, το κραγιόν, το φορτιστή (δε λείπει ποτέ από τη δική μου!) τα κλειδιά, το άρωμα υπάρχουν ΚΑΙ τα γυαλιά πρεσβυωπίας – έχετε παρατηρήσει που τα αποκαλούμε γυαλιά διαβάσματος;

Προσωπικά έβαλα γυαλιά στα 5 μου χρόνια… η μητέρα μου το αποδίδει στο ότι κόλλαγα τη μούρη μου στην ασπρόμαυρη τότε τηλεόραση. Εγώ πάλι στα γονίδια μου!

Τα πάρε δώσε με τον οφθαλμίατρο όπως καταλαβαίνεις είναι η ζωή μου όλη. Την ημέρα, όμως, που κατάλαβα ότι ακόμη και με τα γυαλιά αδυνατώ να διαβάσω ήξερα τι με περιμένει.

Μου το επιβεβαίωσε ο οφθαλμίατρος… Πρεσβυωπία… μήπως σχετίζεται με τη λέξη πρεσβύτερος σκέφτηκα;

Κοιτάζω το λήμμα

#πρεσβυωπία: αδυναμία των ματιών να εστιάσουν σε κοντινά αντικείμενα που εμφανίζεται κυρίως σε ηλικιωμένους.

Σοκ… είναι αυτό το κυρίως σε ηλικιωμένους που σε τσακίζει. Σε διαλύει. Γιατί κάθε φορά που σκεφτόμουν πρεσβυωπία έκανα εικόνα τη γιαγιά μου – ούτε καν τη μαμά μου!

Αποφάσισα ότι είμαστε πολλές εκεί έξω… και όλες εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε και να διασκεδάζουμε – σε αντίθεση με τη γιαγιά μου!

Αφού θα τα φορέσουμε, λοιπόν, ας το κάνουμε με στυλ…

Κανόνας πρώτος: δε χρειάζεται να είναι βαρετά!

Κανόνας δεύτερος: ας βάλουμε χρώμα στη ζωή μας, ας βάλουμε πολλά χρώματα στη ζωή μας και να αλλάζουμε ανάλογα με τη διάθεση μας.

Κανόνας τρίτος: Να είναι λιτά και ντιζαϊνάτα

Και τους τρεις κανόνες πληροί η σειρά γυαλιών διαβάσματος – όπως τα λέμε πια κομψά – see you concept. Θα βρεις και ωραία σειρά με γυαλιά ηλίου στην ίδια λογική με αυτά του διαβάσματος.

Εγώ διάλεξα τα κόκκινα γιατί είναι ζεστό χρώμα και συμβολίζει την αγάπη και την ορμή και τα πορτοκαλί γιατί συμβολίζει τη χαρά και την αισιοδοξία. Κίτρινα, μπλε, ροζ, άσπρα, μαύρα, πολύχρωμα.. όλα δίνουν στυλ και η πρεσβυωπία δεν είναι πια βαρετή!

Το τραγούδι της Στέλλας Γκρέκα, «Δύο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες» μου το έχουν τραγουδήσει πολλές φορές… (γιατί εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80 είχαμε ΚΑΙ μπλε βλεφαρίδες!) πειράζει που πέραν όλων των άλλων τώρα πια δεν μπορούν να εστιάσουν σε κοντινά αντικείμενα; Και πάλι πράσινα είναι…χωρίς μπλε βλεφαρίδες!

ΥΓ: Στη φωτό με αποτυχημένο ντακ φεις αλά φασιον μπλόγκερ… αυτές, όμως, νομίζω εστιάζουν στα κοντινά αντικείμενα γι αυτό και δε χάνουν λήψη για λήψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα