Γιατί το να βλέπουμε κωμωδίες κάνει καλό

Πρόσφατα, καθισμένοι στα πεζούλια μιας πολυκατοικίας, κάπου στο κέντρο της Αθήνας, καθόμουν και μιλούσα με το φίλο μου για το πόσο ανάγκη δεν έχουμε στη ζωή μας το δράμα. Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι τόσο γρήγοροι και ο χρόνος είναι τόσο πολύτιμος, που πραγματικά σε κάθε πιάτο με πασπαλισμένο έστω και με λίγη στενοχώρια, οφείλουμε για εμάς να λέμε «ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω». Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα πράγματα τα οποία μπορούν να χωρέσουν στη βαλίτσα

που λέγεται «ψυχισμός», άλλωστε. Και τι καλύτερο από μία…κωμωδία.

Μάλιστα, όπως το ακούσατε. Στα απλά πράγματα βρίσκεται η μαγεία. Σωστά; Η μαγεία της κωμωδίας, λοιπόν, είναι πως μας κάνει καλό! Το λέει και η επιστήμη. Το να βλέπουμε ταινίες που φέρνουν το γέλιο στη ζωή είναι ένα φθηνό φάρμακο! Οι ειδικοί πάνω σε θέματα στρες μιλούν συνέχεια για όλα αυτά τα θετικά benefits μιας δίωρης κωμωδίας, κυρίως, μάλιστα, αν τη βλέπουμε και μαζί με άλλους. Σκεφτείτε πως είναι κάτι σαν group therapy. Υπάρχει μία συναισθηματική ευχαρίστηση στο να…σπάμε πλάκα. Το να γελάμε δημιουργεί και διάφορα άλλα θετικά πράγματα μέσα στον εγκέφαλό μας και το σώμα μας – όπως, για παράδειγμα, απομακρύνει το στρες, αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών και όλο αυτό ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για φανταστείτε….

Οι αστείες στιγμές, όπως είπαμε και πριν, πρέπει να μοιράζονται, γιατί έτσι δημιουργούμε μία υπέροχη φωλιά θετικής ενέργειας. Ποιος δεν θέλει να ζει σε ένα περιβάλλον με χαμογελαστά πρόσωπα…Αφήστε που το γέλιο είναι κάτι και σαν σωματική άσκηση. Όχι μόνο οι μύες του προσώπου μας γυμνάζονται, αλλά επίσης επωμίζονται όλα τα καλά και η καρδιά και η αναπνοή. Και βεβαίως γυμνάζουμε και κοιλιακούς.

Ωραία όλα αυτά ε; Το ξέρατε όμως ότι δεν γελάμε πολύ μέσα στη μέρα μας; Ερευνητές διαπίστωσαν πως ένας μέσος ενήλικας χαμογελάει το πολύ 15 φορές μέσα στην ημέρα (εδώ που τα λέμε και αυτό πολύ μου φαίνεται…), ποσοστό πάρα πολύ χαμηλό σύμφωνα με το…χιουμορόμετρο. Τι κάνουμε γι αυτό; Τι θα λέγατε να δούμε μία κωμωδία; Και μάλιστα να καθιερώσουμε τη βραδιά κωμωδίας, μία φορά (για αρχή) κάθε εβδομάδα.

Εγώ πάντως θα ξεκινήσω από αυτή την Κυριακή με την σπαρταριστή και λαχταριστή ταινία Daddy’s Home, της οποίας η τηλεοπτική πρεμιέρα θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1HD, στις 21.00. Μιλάμε για εγγυημένο γέλιο μέχρι τελικής πτώσης. Αρκεί να σας πω τον έναν πρωταγωνιστή: Will Ferrell! Τα λόγια είναι περιττά…Και αν θέλετε και λίγο sexiness, συμπρωταγωνιστής είναι ο Mark Wahlberg.

Η υπόθεση είναι smooth και funny ή για να είμαι πιο σωστή…είναι ξεκαρδιστική. O Μπραντ (Will Ferrell) είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παντρεμένος με δύο παιδιά. Μόνο που τα παιδιά δεν είναι δικά του. Εκείνος είναι ο πατριός που προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τα παιδιά ως πατέρας. Όταν ο Ντάστι (Mark Wahlberg), ο μηχανόβιος υπερ-κουλ βιολογικός τους πατέρας που όλοι τον λατρεύουν, έρχεται για επίσκεψη στην πόλη, οι δύο μπαμπάδες μπαίνουν σε μία διαδικασία αθέμιτου ανταγωνισμού, προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι τελικά ο μπαμπάς.

Η συνέχεια επί της οθόνης. Και το γέλιο κερασμένο από εμάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα