Γιατί η δίαιτα σας είναι σαν το πρώτο ραντεβού!

Όσο πιο πολύ ακούω τους ανθρώπους να μιλάνε για τις δίαιτες, τόσο περισσότερο τις παρομοιάζω με τα πρώτα ραντεβού! Αν το σκεφτείτε καλύτερα, θα διαπιστώσετε ότι, μια δίαιτα μπορεί να είναι τόσο υπέροχη αλλά και τόσο απογοητευτική, όπως ακριβώς και το ραντεβού με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Και τα δύο δημιουργούν περίεργα συναισθήματα και μπορεί στην αρχή να σας δυσκολέψουν, όμως στο τέλος υπάρχει η πιθανότητα να αξίζουν πραγματικά τον κόπο. Διαβάζοντας τα παρακάτω, θα βρείτε πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στη πρώτη σας απόπειρα να αρχίσετε δίαιτα και να βγείτε

ραντεβού.

Τη στιγμή που θα ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα, είστε ενθουσιασμένες. Είστε σίγουρες, ότι πρόκειται να λειτουργήσει τέλεια και κάνετε σχέδια για το μέλλον. Το ίδιο δεν σκέφτεστε και όταν γνωρίσετε κάποιον για πρώτη φορά; Όμως, υπάρχει πιθανότητα στη πορεία να απογοητευτείτε και να παρατήσετε είτε τον καινούριο σας φίλο είτε το νέο σας διατροφικό πρόγραμμα. Όλα όμως, θέλουν υπομονή και όχι υπερβολές. Δεν χρειάζεται να πέφτετε με τα μούτρα, συνεχίστε με μικρά βήματα και βάλτε εφικτούς στόχους.

Όταν, όμως βρείτε τη δίαιτα που σας ταιριάζει, τότε αρχίζετε να αγοράζετε ένα σωρό καινούρια ρούχα, γιατί βλέπετε ότι η εικόνα σας αλλάζει. Κι όμως κάνετε ακριβώς την ίδια σκέψη, όταν πρόκειται να βγείτε το πρώτο σας ραντεβού. Αμέσως σκέφτεστε τι θα φορέσετε και αν συνειδητοποιήσετε ότι όλα σας τα ρούχα στη ντουλάπα είναι παλιά, βγαίνετε για ψώνια.

Ξεκινάτε μια δίαιτα και ξαφνικά όλοι σας δίνουν συμβουλές, ο καθένας έχει να πει και κάτι, όσο αφορά το θέμα της διατροφής. Αρχίζει λοιπόν μια επίθεση συμβουλών, που ενδεχομένως μοιάζουν με αυτές που σας δίνουν οι φίλοι σας, όταν κάνετε τη πρώτη σας σχέση. Και στο τέλος, σκέφτεστε ότι ίσως, ήταν καλύτερα να μην το είχατε πει σε κανέναν.

Οι πρώτες μέρες της διατροφής έχουν πάει πολύ καλά, γιατί νιώθετε ότι έχετε χάσει κιλά και τότε ξαφνικά σας κατακλύζει η ανυπομονησία. Σκέφτεστε συνέχεα τη ζυγαριά και ενώ δεν έχει περάσει καλά καλά η πρώτη βδομάδα, ανυπομονείτε να ανέβετε και να δείτε πόσα κιλά έχετε χάσει. Ίδιο συναίσθημα νιώθετε, όταν έχετε γνωρίσει τον άντρα της ζωής σας. Είστε συνέχεια πάνω στο τηλέφωνο και σκέφτεστε πότε θα περάσουν οι ώρες, για να πατήσετε τα πλήκτρα. Και αρκετές φορές στο τέλος, η ανυπομονησία βγαίνει νικητής και τότε ανεβαίνετε στη ζυγαριά έστω και εάν πρέπει να είχατε περιμένεις μερικές μέρες ακόμα!

Μπορεί να μην σας είναι εύκολο στην αρχή, αλλά στο τέλος οι πιθανότητες να δείτε, ότι άξιζε τον κόπο, είναι αρκετά μεγάλες. Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο είτε μιλάμε για μια δίαιτα, είτε για έναν έρωτα…

Keywords
Τυχαία Θέματα