Είναι το Happy Valley η σειρά που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το σπίτι μας φέτος το χειμώνα;

Έχουμε από τώρα κλείσει θέση στον καναπέ του σπιτιού μας και στο κινητό μας έχουμε βάλει υπενθύμιση για τη μέρα προβολής της σειράς Happy Valley στον OTE TV. Για την ακρίβεια, κάθε Δευτέρα στις 22:00, δεν μας κουνάει κανείς από το cocooning μας, ο κόσμος να χαλάσει. Είναι η μέρα μας. Είναι η ώρα μας. Πώς; Τι; Θαρρείτε πως είμαστε υπερβολικές; Φυσικά και όχι. Και έχουμε ένα τρανταχτό επιχείρημα γι αυτό: Το Happy Valley

είναι η καλύτερη δραματική σειρά της Βρετανίας. Και από 10 Οκτωβρίου ξεκινάει και ο 2ος κύκλος!

Θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως το γιατί το λέει αυτό όλος ο κόσμος! Βέβαια, εδώ που το σκεφτόμαστε, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς στα BAFTA του 2015 και η υπόθεση να τελείωνε εδώ…Αλλά όχι! Επειδή τη λατρεύουμε αυτή τη σειρά θα σας τα πούμε όλα αναλυτικά.

Οι λόγοι που θα σας κάνουν να κολλήσετε κι εσείς

Η Sarah Lancashire… Είναι σαρκαστική, ωμή και λίγο – όπως το λένε στο εξωτερικό – messed up. Είναι η αστυνομικό που όλες μας θα θέλαμε για φίλη και προστάτιδα. Ο ρόλος της, για να καταλάβεις, είναι αυτός της Catherine Cawood, μια γυναίκα που ζει στο δυτικό Yorkshire, η οποία είδε να βιάζουν την κόρη της, να μένει έγκυος και εν τέλει να αυτοκτονεί. Αυτό το συμβάν την ώθησε να γίνει αστυνομικός και να εξασφαλίζει την ηρεμία σε μια περιοχή που οι ναρκομανείς, οι έμποροι και γενικά τα βαρβάτα περιστατικά είναι καθημερινότητα.

Ο James Norton… Είναι ο Tommy Lee Royce, ο βιαστής της κόρης της Catherine. Πέρα από αυτό, το όνομά του έχει παίξει πολύ ως φαβορί για το νέο James Bond, και πολλοί λένε πως μάλλον θα είναι και ο νέος πράκτορας 007. Ναι, είναι σούπερ hawt και σούπερ ταλαντούχος. Και τον έχουμε λατρέψει από το ρόλο του ως πρίγκιπα Αντρέι Νικολάγιεβιτς Μπολκόνσκι στην τηλεοπτική μεταφορά του «Πόλεμος και Ειρήνη» στο BBC. Κουλτούρα και sexiness μαζί.

Το καταπληκτικό σενάριο… Μα τα έχει όλα. Βιασμό, απαγωγή, δράση, γυναικείο δυναμισμό…πρόβατα. Η σεναριογράφος Sally Wainright – δημιουργός του Last Tango in Halifan και του Scott & Bailey – είναι γνωστή για τη δημιουργία δυνατών γυναικείων χαρακτήρων που συνδυάζουν οικογένεια και καριέρα και κάνουν τις προσωπικές τους υπερβάσεις. Τα σενάρια της αγγίζουν κοινωνικά θέματα και ανθρώπινες αδυναμίες με έναν πολύ αυθεντικό τρόπο. Και σχεδόν πάντα, οι ιστορίες της εξελίσσονται στην πατρίδα της, το Yorkshire ή τουλάχιστον στον Βρετανικό Βορρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα