Κάδρα: 5 μυστικά που θα αλλάξουν το σπίτι σας

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε κάτι εντυπωσιακό στο σαλόνι σας ή απλώς να «ζωντανέψετε» μία σκάλα ή έναν άδειο τοίχο, τα κάδρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το πετύχετε.

1 Βάλτε κάδρα πάνω σε ράφια
Πρόκειται για μία πολύ καλή εναλλακτική για να γεμίσετε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας αντί για τα βιβλία σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε αίσθηση άνεσης στο χώρο σας μιας και θα φαίνεται πιο ανοιχτός. Είσης μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια μικρά ράφια και να τα τοποθετήσετε σε έναν μεγάλο τοίχο ή πάνω από τον καναπέ σας και επάνω να βάλετε τη συλλογή σας.

2 Mix & Match
Τολμήστε να διακοσμήσετε τα κάδρα σας τοποθετώντας τα με διαφορετικούς τρόπους: μαζέψτε τα μισά σε μία γωνιά, κρεμάστε 2-3 στον τοίχο πάνω από ή δίπλα στην τηλεόραση κι ακουμπήστε ορισμένα στο πάτωμα.

3 Δεν χρειάζεται να είναι συμμετρικά
Δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή και αναπάντεχη σύνθεση τοποθετώντας τα κάδρα σας σε διαφορετικά ύψη και διαφορετικές κορνίζες. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε στο χώρο σας μοντέρνο αέρα.

4 Επιλέξτε τη μονοχρωμία
Αν έχετε πολλές φωτογραφίες και πολλές διαφορετικές κορνίζες τότε ο σίγουρος τρόπος για να τις συνδυάσετε όλες μαζί είναι η μονοχρωμία. Σε έναν «φορτωμένο» δωμάτιο με πολλά μοτίβα και υφές, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε κάτι απλό, προσθέτοντας μικρές δόσεις χρώματος.

5 Δώστε ισορροπία στο αποτέλεσμα
Αν η ασυμμετρία, δεν είναι του στιλ σας, αλλά διαθέτετε δύο πίνακες, αφίσες ή μεταξοτυπίες που έχουν τελείως διαφορετικές διαστάσεις, δεν έχετε παρά να τους τοποθετήσετε σε δυο κορνίζες που θα έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος για να πετύχετε ένα ισορροπημένο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Το μυστικό

Πριν αρχίσετε να καρφώνετε, απλώστε τα κάδρα σας στο πάτωμα και κόψτε κομμάτια εφημερίδας στο μέγεθος κάθε εικόνας. Τοποθετήστε στη συνέχεια με χαρτοταινία τα κομμένα χαρτιά στον τοίχο, στα σημεία που σκέφτεστε να τοποθετήσετε και τα κάδρα σας. Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

The post Κάδρα: 5 μυστικά που θα αλλάξουν το σπίτι σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα