Έγκυος για 2η φορά; 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε διαφορετικά

10:15 4/5/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Όταν έρχεται η ώρα να χαρίσετε ένα αδερφάκι στο μέχρι τώρα μονάκριβό σας σίγουρα τα πράγματα -τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης- είναι πιο εύκολα καθώς είναι πιο γνώριμα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να αλλάξετε έτσι ώστε να είναι πιο χαλαρή η περίοδος της εγκυμοσύνης αυτή τη φορά;

Διατροφή

Η δικαιολογία του “τρώω για 2” μπορεί να έπιασε στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν ισχύει πια. Πλέον μπορείτε να έχετε απόλυτη αίσθηση του τι πρέπει να φάτε, τι θέλετε πραγματικά και τι απλά έχετε λιγουρευτεί. Μπορείτε λοιπόν να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή

που θα βοηθήσει το μωρό σας κι φυσικά εσάς.

Προετοιμασία

Από την εμπειρία της πρώτης εγκυμοσύνης μάλλον έχετε πειστεί ότι η προετοιμασία για τον τοκετό είναι κάθε άλλο παρά περιττή. Μήπως να δίνατε περισσότερη σημασία στις αναπνοές και εκείνες τις ασκήσεις Kegel; Επίσης, η δεύτερη εγκυμοσύνη σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε πιο ανώδυνους τρόπους για να περάσετε τις δύσκολες στιγμές της γέννας ή τουλάχιστον να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Τώρα, η γνώση από την πρώτη φορά είναι με το μέρος σας και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε.

Απολαύστε το!

Το έχετε ξανακάνει. Επομένως το άγχος αν και παραμένει είναι σίγουρα λιγότερο. Αυτή τη φορά αισθανθείτε το σώμα σας και μην αναλώνεστε σε ένα σωρό βιβλία κι έρευνες σχετικά με την εγκυμοσύνη. Σίγουρα η ενημέρωση δεν έβλαψε κανέναν αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε. Έχετε εξάλλου ακόμα ένα παιδί που είναι το ζωντανό παράδειγμα που χρειάζεστε.

Τη δεύτερη φορά όλα είναι πιο εύκολα γιατί δεν υπάρχουν ασάφειες και το τρομακτικό άγνωστο της πρώτης φοράς είναι πια μία εμπειρία. Εκμεταλλευτείτε τη λοιπόν!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα