Εγκυμοσύνη μετά τα 35: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες

Οι ρυθμοί ζωής της γυναίκας έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα μια γυναίκα παντρευόταν σε μικρότερη ηλικία από ότι σήμερα, άρα έκανε και παιδιά πιο νέα. Πλέον ο ρόλος της μέσα στην κοινωνία είναι διαφορετικός και συνεπώς η επίτευξη της εγκυμοσύνης έχει μετατοπιστεί σε μεγαλύτερες ηλικίες. Όλο και περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να κάνουν παιδιά μετά τα 35 και δεν είναι πλέον τόσο δύσκολο. Εάν ανήκετε και εσείς στη κατηγορία 30plus και επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα μωράκι, διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί.

Η εγκυμοσύνη
μετά τα 35 δεν είναι τόσο δύσκολο

Μια μεγάλη μελέτη εξέτασε τα ποσοστά εγκυμοσύνης για τις γυναίκες που είχαν σεξουαλική επαφή τις γόνιμες μέρες και βρήκαν τα εξής:

Οι γυναίκες ηλικίας 19 έως 26 ετών είχαν 50% πιθανότητες σύλληψης στις γόνιμες ημέρες τους.Οι γυναίκες ηλικίας 27 έως 34 ετών είχαν 40% πιθανότητες σύλληψης, ελαφρώς λιγότερες από τις προηγούμενες.Οι γυναίκες ηλικίας 35-39 είχαν 30% πιθανότητες να μείνουν έγκυες.Η ηλικία του συντρόφου παίζει ρόλο;

Εδώ είναι κάτι που ίσως δεν ξέρατε: αν ο σύντροφός σας είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος από εσάς, δηλαδή 40 plus, οι πιθανότητες σύλληψης μειώνονται. Εκτός όμως από την ηλικία του αγαπημένου σας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, την ποσότητα των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητα του σπέρματος. Μερικοί από αυτούς είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση ουσιών κ.α. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν ξεκινήσετε τις προσπάθειες για ένα μωρό, ο σύντροφος σας να κάνει έναν γενικό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας του.

Αν δεν μείνετε έγκυος μέσα σε έξι μήνες, μιλήστε με το γιατρό σας.

Δεδομένου ότι η κορυφή της γονιμότητας στις περισσότερες γυναίκες εντοπίζεται στη δεκαετία των 20 και σταδιακά μειώνεται, καλό είναι αν καθυστερείτε να συλλάβετε, να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας. Υπάρχουν φυσικά γυναίκες που προσπαθούν και μένουν έγκυες μετά από ένα ή ακόμα και δυο χρόνια. Ακόμα κι έτσι, είναι καλύτερα να κάνετε έναν έλεγχο γονιμότητας, μετά τους έξι μήνες προσπάθειας, εφόσον είστε άνω των 35.

Η υγιεινή ζωή μπορεί να βοηθήσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Μην υποθέτετε ότι η ηλικία είναι ο μοναδικός λόγος που δεν μπορείτε να συλλάβετε γρήγορα. Η διατροφή είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τη γονιμότητα. Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που οι γυναίκες πρέπει να προσέξουν στις διατροφικές τους συνήθειες, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης. Επίσης, ένα φυσιολογικό βάρος βοηθάει περισσότερο τις γυναίκες να μείνουν έγκυες, ιδίως εάν είναι από 35 και άνω. Ενώ οι παχύσαρκες φαίνεται να έχουν μειωμένες πιθανότητες σύλληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα