Ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο

Είναι γνωστό ότι το τρέξιμο είτε στη φύση είτε σε ένα γυμναστήριο καίει πολλές θερμίδες και γυμνάζει σχεδόν όλους τους μύες του σώματος σας. Αν όμως, δεν αποτελεί την αγαπημένη σας δραστηριότητα, υπάρχουν και άλλες ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρακάτω θα δείτε μερικές προπονήσεις που αντικαθιστούν επάξια το τζόκινγκ.

Kettlebell Swing. Τα kettlebells είναι σιδερένιες μπάλες που μοιάζουν σαν σφαίρες κανονιού με λαβή, σε διαφορετικά μεγέθη. Είναι άσκηση που

χρειάζεται τεχνική, όπου εκτελείτε επαναλήψεις άρσης και ταλάντωσης της σιδερένιας μπάλας από το πάτωμα μέχρι το στήθος σας. Αυτή η προπόνηση είναι αρκετά εκρηκτική και γυμνάζει τους μύες γύρω από τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους σας. Σύμφωνα με μια μελέτη οι συμμετέχοντες έκαψαν 20 θερμίδες το λεπτό και εμφάνισαν βελτίωση τη καρδιαγγειακής λειτουργίας και γενικά της υγείας.

Κωπηλατική. Ένα μηχάνημα κωπηλασίας υπάρχει σε όλα τα γυμναστήρια και αν προτιμήσετε αυτή την άσκηση μπορεί να κάψετε μέχρι και 300 θερμίδες κατά τη διάρκεια 30 λεπτών έντονης έντασης. Και αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε τους μύες των χεριών και των ποδιών, γυμνάζοντας όλο το σώμα από τη κορυφή έως τα νύχια.

Bike sprint. Με τη στατική ποδηλασία, που γίνεται με έντονους ρυθμούς, μπορεί να κάψετε μέχρι και 87 θερμίδες στο λεπτό. Επίσης, αυτή η άσκηση διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, τονώνει το μυϊκό σύστημα, γυμνάζει τους μηρούς και τους γλουτούς ενώ συμβάλει σημαντικά στη μείωση του σωματικού λίπους. Το κλειδί είναι να τα δώσετε όλα στο διάστημα που κάνετε sprint.

Κάνετε σχοινάκι και κάψτε 130 θερμίδες ανά λεπτό. Αυτός ο τρόπος άσκησης χρησιμοποιεί περισσότερες μυϊκές ομάδες από ό,τι το τρέξιμο και βελτιώνει την ισορροπία σας και το συντονισμό των κινήσεων. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που όλο και περισσότεροι γυμναστές το εντάσσουν στα προγράμματα τους και γίνεται το αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα