Αυτό το 3ημερο ήταν τελικά μια σκέτη αποκάλυψη

Αν μου ζητούσε κάποιος να περιγράψω αυτό το 3ημερο με μια φράση, αυτόματα θα έλεγα «εξοντωτικά» υπέροχο. Και αυτή είναι η σύντομη μα ουσιαστική περιγραφή των προηγούμενων ημερών στην αναμφίβολα ιδιαίτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Μαζί με τις ετοιμοπόλεμες 4moms, δλδ. την Αμαλία, τη Βιβή και τη Βάσω, πήραμε όλη την παιδική κομπανία και ξεκινήσαμε με την πυξίδα να δείχνει την Πελοπόννησο.

Βάση μας ήταν το καταπληκτικό Westin Resort Costa Navarino στην Πύλο, τον απόλυτο

προορισμό για οικογένειες με full energy παιδιά -όπως τα δικά μας. Καθ” όλη τη διάρκεια της διαδρομής σκεφτόμουν πόσο πολύ άλλαξε τη ζωή και την ενέργεια του μέρους αυτή η ξενοδοχειακή μονάδα, πόσο διαφορετικοί ηταν οι ρυθμοί, ο τουρισμός, η αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής και πόσο η φροντίδα και ο σεβασμός για τον τόπο, άλλαξε οριστικά το παρόν και το μέλλον του. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη μονάδα προσφέρει εντός και εκτός μοναδικές ευκαιρίες διασκέδασης, χαλάρωσης και «περιπέτειας» σε μικρούς και μεγάλους, συνυπολογίζοντας το μέρος, την γεωλογία, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους που έζησαν και ζουν εκεί.

Αν έχετε παιδιά, πρέπει έστω και μια φορά να επισκεφθείτε το μέρος. Οι ευκαιρίες δραστηριοτήτων για τα μικρά είναι πάρα πολλές. Εμείς επιδοθήκαμε στα περισσότερα με αποτέλεσμα να φύγουμε…σχεδόν κουρασμένοι μα ολοκληρωτικά αναζωογονημένοι. Δεν θα μπορούσα να αντισταθώ σε μερικά σετ tennis με τον γιο μου, μιας και το γήπεδο μας καλούσε από τις πρώτες μας ώρες εκεί.

Η ευρύτερη περιοχή είναι ιδανική για φανταστικές βόλτες και με τα πόδια μα πόσο μάλλον με ποδήλατο. Πήραμε λοιπόν τα δίτροχα και ξεκινήσαμε έναν μοναδικό ποδηλατικό περίπατο. Οι διαδρομές μέσα στη φύση, ανάμεσα στις ελιές ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν. Εκτόνωση, γέλια και κόντρες έκαναν την εκδομή μας σκέτη κούρσα ευχαρίστησης. Τα παιδιά δεν σταματούσαν, χάζευαν το τοπίο και τα βλέπαμε όλο χαρά να τρέχουν και να απολαμβάνουν πραγματικά.

Με τα ποδήλατα φτάσαμε μέχρι τη Βοϊδοκοιλιά, την κομβική κι ίσως πιο διάσημη παραλία της περιοχής. Τωρά ήσυχη, φωτεινή και άδεια… Ο καιρός ήταν δυνατός μας σύμμαχος, νιώσαμε την άμμο στις ξυπόλητες πατούσες κι αμέσως απλώθηκε αυτή η βαθιά αίσθηση απόλαυσης και γείωσης, τελικά το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακρυά!

To εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γήπεδο του γκολφ είναι ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο σημείο του Westin Costa Navarino. Σχεδιασμένο από τον Bernhard Langer, είναι διαμορφωμένο σε ένα τοπίο με την κατάλληλη τοπογραφία με θέα και προς τη θάλασσα και το ποτάμι και νομίζω πως για τους φανατικούς του σπορ μπορεί να αποτελέσει μοναδικό λόγο επίσκεψης και μάλιστα επάξια.

Ένα ακόμη ειλικρινά κομβικό σημείο της εκδρομής μας, ήταν η επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό σπίτι της Πύλου, όπου εκεί μας περίμεναν οι δύο υπέροχες κυρίες, η Λούλα & η Άννα.

Εκεί μαγειρέψαμε παραδοσιακά φαγητά μαζί με τα παιδιά, και οι φιλόξενες όσο δεν πάει οικοδέσποινες μοιράστηκαν τα μυστικά της συγκλονιστικής τους κουζίνας μαζί μας. Κάναμε χυλοπίτες με κοκκινιστό και κανέλα, καγιανά, γαλόπιτα, κουλουράκια και αφού τα ετοιμάσαμε, κάτσαμε όλοι μαζί και φάγαμε. Αυτό το τραπέζι εξελίχθηκε σε τρικούβερτο γλέντι, όπου καταλήξαμε να χορεύουμε παραδοσιακά μαζί με τα παιδιά έγινε πραγματικά ένα αξέχαστο γλέντι από το τίποτα. Τις ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη θέρμη τους, για τη φιλοξενία της και για τα γελαστά τους πρόσωπα.

Από τα χεράκια των παιδιών μας φάγαμε το νοστιμότερο φαγητό όλων των εποχών!
Εδώ ο Αχιλλέας, ο γιος της Αμαλίας, ετοιμάζει το ζυμάρι του!

Η Πύλος είναι αστείρευτη πηγή. Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την μικρή μεσσηνιακή πόλη βρίσκεται το ανάκτορο του Νέστορα. Απέναντι από το φυσικό λιμάνι που δημιουργείται υπάρχει το νησάκι της Σφακτηρίας που έμαθα μάλιστα πως είναι αγαπημένων προορισμός που πηγαίνει κανείς με κανώ. Κάναμε μια βόλτα από το σπίτι του Κων/νου Τσικλητήρα που υπήρξε αθλητής στίβου και ποδοσφαίρου, 20 φορές πρώτος πανελληνιονίκης πέντε διαφορετικών αγωνισμάτων σε διάστημα 6 χρόνων και κάτοχος πανελλήνιων ρεκόρ σε τρία στιλ άλματος! Σήμερα το σπίτι του είναι μουσείο και μια επίσκεψη αξίζει τον κόπο.

Φεύγοντας σκεφτόμουν πως είναι αξιέπαινο και συγκινητικό πως το όραμα του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου συνεχίζεται από την επόμενη γενιά με ζήλο και μεράκι, αξιοποιώντας και εξελίσσοντας συνεχώς αυτό το μοναδικής ομορφιάς σημείο, με φροντίδα στην παραμικρή λεπτομέρεια, δίνοντας στην περιοχή την ευκαιρία μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης και απασχόλησης στους μόνιμους κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα