Αφιερώνουμε το Σαββατοκύριακο

13:56 3/5/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Όνειρα και ουτοπίες, παραισθήσεις και οράματα, επιστήμη και επιστημολογία, μαγεία και απομάγευση, έργα τέχνης που δεν έγιναν ως έργα τέχνης, δημιουργοί με ευρύτατη, αλλά και χωρίς καθόλου, εικαστική παιδεία, εθνικές δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις, το συνειδητό και το ασυνείδητο, μυθολογία και τεχνολογία, εξερευνήσεις και διερευνήσεις του μυαλού και του σώματος και πολλά άλλα αποτελούν πρόσωπα, έργα και έννοιες που ευθέως ή εμμέσως συγκροτούν ένα συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα σύγχρονης και παλαιότερης τέχνης, συνθέτουν την 55η Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο Παντελής Τσάβαλος έρχεται να παρουσιάσει

με μία πιο προσεκτική και στοχαστική ματιά τα πιο σημαντικά έργα της Μπιενάλε. Η ενότητα αυτή θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 29 Μαΐου-19 Ιουνίου.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν είναι μία τέλεια ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο στην τέχνη. Υπάρχουν αρκετά εικαστικά δρώμενα τόσο για εσάς και τα παιδιά σας, όσο και γι΄ όλη την οικογένεια. Διαδραστικές ξεναγήσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας και αυτές οι στιγμές είναι που τους μένουν. Επίσης, η τέχνη τους δίνει τροφή για να αναπτύξουν τη φαντασία τους αλλά και να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικά. Πότε δεν ξέρεις πως θα αξιοποιήσεις στη ζωή σου μία εικόνα που είδες. Τα μικρά πράγματα αποτελούν έμπνευση για τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της ζωής. Ο καιρός λοιπόν θα είναι καλός και ότι πρέπει για μία επίσκεψη στο Κυκλαδικό Μουσείο Τέχνης και ύστερα μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή στον Εθνικό Κήπο. Αφήστε τα παιδιά να βγάλουν το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως αφήστε το αμάξι και κινηθείτε με τα μέσα. Είναι ωραίο να περπατάτε την εποχή αυτή και να παρατηρείτε την πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα