Style talks: Ο Ηλίας & ο Χάρης κάνουν βουτιά στον κόσμο της Mariaflora Lehec

fashion editors Ηλίας Μιχαλόλιας & Χάρης Γκοτζαμανίδης, ανακαλύπτουν τα style habits της fashion designer του ΣΟΜΦ.

Έχεις κρατήσει κάποιο παιδικό σου παιχνίδι ;

Το βασικό αγαπημένο μου, δώρο του πατέρα μου, είναι ένα soft κουκλάκι Snoopy του 1980, που φοράει vintage

jeans και sweater με στάμπα.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μόδα;

Στα 16 μου στο Avant Garde, μια πολύ μεγάλη θεάρα, με φοβερό στιλ, η Σαμάνθα, ήρθε στο άσχετο και με ρώτησε με τι θα ασχοληθώ. Της απάντησα “δεν ξέρω” , και μου είπε πως θα πρέπει να ασχοληθώ με τη μόδα. Έτσι μου μπήκε το μικρόβιο .

Μετά το σχολείο;

Δούλεψα styling για δυο χρόνια σε πολλά γνωστά ελληνικά περιοδικά και μετά αποφάσισα πως θέλω να πάω για σπουδές στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Το επέλεξα γιατί είχε σπουδάσει εκεί ο Alexander Mc Queen.

Τι θυμάσαι έντονα από το Central Saint Martins;

Είχαν μία φοβερή ευχέρεια να σε κάνουν να σκέφτεσαι την υπέρβαση στον σχεδιασμό. Μπορούσες να εξελίξεις το design και να κανείς ότι θέλεις χωρίς κανένα όριο. Ο μοναδικός κανόνας ήταν «be original», μην αντιγράψεις.

Μετά τις σπουδές σου;

Έμεινα στο Λονδίνο και δούλεψα studio manager για επτά σεζόν στον Christopher Kane με τον οποίο είμαστε ακόμα φίλοι και κάνουμε μαζί διακοπές.

Τι σε βοήθησε στην πορεία σου έως τώρα;

Το μεγαλύτερο μου drive είναι η αποφασιστικότητά μου, δεν το βάζω κάτω με τίποτα.

Τι αγαπάς στον χώρο σου;

Το design είναι σαν τέχνη. Μπορείς να επικοινωνήσεις αυτό που έχεις στην καρδιά σου μέσα από ένα χρηστικό αντικείμενο το οποίο μπορεί να φορεθεί από πολλούς. Ακόμα και εάν δεν το καταλάβει κανείς, εσύ πάντα θα ξέρεις πως έχεις καταθέσει την ψυχή σου σ αυτό το αντικείμενο.

Από πού παίρνεις ιδέες για τις collection σου;

Η γλυκιά συνταγή των ΣΟΜΦ είναι 60% μουσική και 40% μούσες, δηλαδή αυτά που έχω ακούσει αυτή τη σεζόν και κορίτσια με στιλ που είτε είναι οι φιλενάδες μου ή θέλω να γίνουν.

Πώς θα χαρακτήριζες τα ρούχα σου;

Κοριτσίστικα με μια δόση νταρκίλας. Έχουν ένα σκοτεινό στοιχείο το οποίο ελπίζω να είναι και λίγο χαριτωμένο και καθόλου τρομακτικό.

Ποιο μακιγιάζ σου αρέσει;

Μου αρέσει να βλέπω στόματα με φλογερά κραγιόν να έρχονται από μακριά, περνάω την περίοδο του άβαφου με έντονο «κάτι»!

Τι μαλλιά προτιμάς ;

Το hair reference ήταν πάντα τα μαλλιά της Courtney Love, αλλά θαυμάζω και τα κοντά ασύμμετρα boyish κουρέματα τύπου Patty Smith.

Πώς θα ήθελες να ντύνονται οι γυναίκες ;

Εάν θα μπορούσα να τους βγάλω από το μυαλό τους τη φοβία του κραξίματος νομίζω ότι θα τα περνούσαν τέλεια. Θα ήθελα να ντύνονται όπως αισθάνονται, ελεύθερα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Η σχέση σου με τις τσάντες;

Είμαι γενικά on the go και μου αρέσουν οι μεγάλες τσέπες. Λατρεύω βέβαια τα backpacks και τις τσάντες Persephoni.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου παπούτσια;

Τα Gucci loafers με τα φίδια.

Άνθρωποι με στιλ;

Sofia και Miles Richie.

Περιέγραψέ μας μια ιδανική ημέρα στην Αθήνα;

Τα Κυριακάτικα πρωινά που δεν δουλεύουμε, μας αρέσει με τον άντρα μου να πηγαίνουμε στο Zampano για brunch και μετά για καφέ με φίλους στο The Ηandlebar στη Μελανθίου.

Αργότερα περπατάμε μέχρι την Πρωτογένους για να ακούσουμε τα live που διοργανώνει το δισκάδικο Syd με τα super βινύλια και τα band t-shirts, πίνοντας μια pink lemonade από το διπλανό Barrett. Γυρνάμε σπίτι σχετικά νωρίς, τρώμε σπιτικά και πριν κοιμηθώ μου αρέσει να δουλεύω λίγο τα σχέδια μου.

Υπάρχει κάποιο μότο που θα ήθελες να διαδώσεις;

Look good feel good, εάν δεν είσαι καλά, βάλε κάτι όμορφο και θα σε φτιάξει .

Τι μουσική ακούς;

Κυρίως ελληνικές μπάντες με ξένο στοίχο όπως τους Chickn, Rattler Proxy, Acid Baby Jesus, Victim of Society, Kyrios K.

Ταινίες με ωραία ρούχα;

The Virgin Suicides και Somewhere της Sofia Coppola , το Spring Breakers του Harmony Korine και το Lost Highways του David Lynch.

Ένα βιβλίο;

The Neverending Story του Michael Ende.

Το τελευταίο πράγμα που κάνεις πριν κοιμηθείς;

Μια γλυκιά, ζεστή αγκαλιά θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο. Ακόμα και εάν είσαι single, αγκάλιασε το ζωάκι σου, or touch yourself, νιώσε ζεστά με κάποιον αγαπημένο μέσω skype ή μίλα στο τηλέφωνο με τους φίλους σου.

Μια αγαπημένη συνήθεια στα ταξίδια σου;

Συνήθως πηγαίνω ταξίδια για να επισκεφθώ φίλους, οπότε το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ανακαλύψω το αγαπημένο του στέκι και τη ζωή του εκεί.

Επόμενα σχέδια;

Ξεκίνησε και πάει φανταστικά το λανσάρισμα της νέας σεζόν SOMF στο eshop μας www.somfclothing.com

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: fashion designer, mariaflora lehec, somf, Ελληνίδα σχεδιάστρια, Ηλίας Μιχαλόλιας, ΣΟΜΦ, συνέντευξη, Χάρης Γκοτζαμανίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα