American Odyssey: Xρειάστηκαν 3 χρόνια για να βγει on air

Οι πρώτες λέξεις του σεναρίου της σειράς «Odyssey«, που παρακολουθούμε στις οθόνες μας αποκλειστικά στον OTE TV, γράφτηκαν το 2011 όταν αμερικανικά στρατεύματα επέστρεφαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Θέλοντας να απαθανατίσουν εκείνη τη στιγμή το χρόνο, αλλά και να μην δείχνει ανεπίκαιρο, οι σεναριογράφοι παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις. Όταν είδαν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα από τη Μέση Ανατολή να πηγαίνουν για την Βόρεια Αφρική, σκέφτηκαν να διαδραματίσουν τη σειρά σε αυτή την ήπειρο. Οι παραγωγοί Adam

Armus και Kay Foster αποκάλυψαν μερικές ακόμα άγνωστες λεπτομέρειες που καθόρισαν σημερινό ύφος της σειράς.

Η αρχική τους σκέψη ήταν να παρουσιάσουν μία σύγχρονη εκδοχή της «Οδύσσειας» του Ομήρου δίνοντας και τον ομώνυμο τίτλο στη σειρά, όμως θεώρησαν ότι δεν ήταν αρκετά περιεκτικός, γι αυτό και πρόσθεσαν τη λέξη «Amercan» -στην Αμερική η σειρά λέγεται «American Odyssey», διότι όλη η υπόθεση βασίζεται στο πρόσωπο ενός Αμερικανού στρατιωτικού ο οποίος προσπαθεί να γυρίσει στην πατρίδα του.

Ο Russell Rothberg ένας από τους συντελεστές, επεξεργάστηκε πιο πρωτοποριακά την ιδέα για το κεντρικό πρόσωπο προτείνοντας ο πρωταγωνιστής να είναι γυναίκα κάνοντας όλο το επιτελείο να πει ομόφωνα το μεγάλο «ναι». Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε ήταν ποια αίσθηση θα άφηναν στο κοινό για τους Μουσουλμάνους: «Δεν παρουσιάζουμε ως κακούς όλους τους Μουσουλμάνους. Στο σενάριο υπάρχουν και πολλοί «κακοί» Αμερικανοί, καθώς όλη η συνωμοσία αφορά την Αμερικανική Κυβέρνηση. Επίσης, πολλοί από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες είναι Μουσουλμάνοι, ενώ το σενάριο αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό την μουσουλμανική κουλτούρα και τους ανθρώπους».

Μείνετε συντονισμένοι στο OTE CINEMA 1HD κάθε Τετάρτη στις 22.00!

Keywords
Τυχαία Θέματα