5 καλοκαιρινές, υγιεινές συνήθειες

Το καλοκαίρι οι “σκληρές” συνήθειες του γυμναστηρίου και της διατροφής χαλαρώνουν. Η ατμόσφαιρα κάνει πιο εύκολες τις τυχόν παρασπονδίες με αποτέλεσμα οι κόποι ενός ολόκληρου χρόνου να πέφτουν στο κενό. Αν όμως έχετε πάντα κατά νου τα 5 παρακάτω tips μπορείτε να μείνετε fit ακόμα και το καλοκαίρι.

✓ Μπορεί η ζέστη να σας προκαλεί για μία κρύα μπύρα και αν πρόκειται για ένα

ποτήρι δεν βλάπτει. Το θέμα είναι όμως ότι σχεδόν κανείς δεν σταματάει εκεί. Διάθεση όλων τραβάει και δεύτερο ή και τρίτο ποτηράκι. Μην παρασύρεστε λοιπόν και συγκρατηθείτε όσον αφοράς στο αλκοόλ. Το μέτρο είναι η μόνη λύση για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες και την αφυδάτωση που προκαλεί.

✓ Ο ύπνος είναι χρήσιμος και τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίστε να κοιμάστε καλά και να συμπληρώνετε το απαραίτητο 8ωρο. Θυμηθείτε πριν και μετά τον ύπνο να πιείτε ένα ποτήρι δροσερό νερό για να κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

✓ Μπορεί να τα αποφεύγετε το καλοκαίρι, αλλά τα spicy φαγητά είναι ένας τρόπος να μην αυξήσετε το βάρος σας. Δημιουργούν πιο εύκολα την αίσθηση της πληρότητας κι έτσι αποφεύγεται η κατανάλωση επιπλέον ποσότητας φαγητού.

✓ Ξέρω, έχετε χίλιες δυο δραστηριότητες που σας περιμένουν με τα τη δουλειά και φυσικά το γυμναστήριο που συνηθίζατε να πηγαίνετε μέχρι τώρα δεν είναι μέσα σε αυτές. Μειώστε τις φορές ή την ώρα που ξοδεύετε εκεί αλλά μην το παρατήσετε. Μπορείτε ακόμα να βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες που θα σας διασκεδάζουν και θα σας κρατήσουν σε φόρμα.

✓ Μην αποφεύγετε τον καφέ αφού σύμφωνα με έρευνες η καφεΐνη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Φυσικά δεν εννοώ τους καφέδες- τούρτες με τα άπειρα toppings και την παχυντική σαντιγί.

Don’t forget: Το καλοκαίρι όλα επιτρέπονται… αλλά με μέτρο!

Keywords
Τυχαία Θέματα