Hair news: Conditioner πριν το σαμπουάν; Κι όμως!

09:06 5/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Έχουμε μάθει να ακολουθούμε μία συγκεκριμένη τελετουργία για το λούσιμο και την περιποίηση των μαλλιών μας την οποία έχουμε συνηθίσει τόσο όσο το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πρωί-βράδυ: Βάζουμε σαμπουάν, ξεπλένουμε καλά και επαναλαμβάνουμε. Ωστόσο, τα hair-care brands, έχουν αρχίσει να ακολουθούν μία εντελώς διαφορετική γραμμή -για την ακρίβεια, την αντίθετη!

Χρησιμοποιείστε conditioner πριν το σαμπουάν! Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο trick, το οποίο επιφέρει υπέροχα αποτελέσματα. Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα μαλλιά, κυρίως τα λεπτά, θρέφονται σε βάθος, χωρίς να βαραίνουν

σε καμία περίπτωση από το conditioner, αφού το λούσιμό τους ακολουθεί, αντί να προηγείται! Η Nina Dimachki, artistic director της Kérastase, επισημαίνει, μάλιστα πως αυτό βοηθά στο να διαρκεί περισσότερο η λάμψη τους και στο να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχθούν το σαμπουάν και να διευκολύνουν έτσι το να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.

Πέρα από τα λεπτά, το trick αυτό μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό και για τα highlighted μαλλιά, αφού η αλήθεια είναι ότι έχουν την τάση να μπερδεύονται αρκετά μετά το σαμπουάν. Αν όμως προηγηθεί το conditioner, τα πράγματα γίνονται πολύ ευκολότερα.

Σχετικά, με τα πιο πυκνά και χοντρά μαλλιά, μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε ξανά conditioner μετά το λούσιμο, με άλλα λόγια να ακολουθήσουμε την εξής σειρά: condioner-σαμπουάν-conditioner.

Μία ενδιαφέρουσα πρακτική, που προτείνει η Dimachki, είναι, εφόσον ακολουθούμε την αντίστροφη διαδικασία, να τολμήσουμε να απλώσουμε το conditioner σε όλο το κεφάλι και όχι μόνο από το ύψος των αυτιών και κάτω. Ο λόγος είναι ότι ούτως ή άλλως η τρίχα θα καθαρίσει από το σαμπουάν, οπότε θα έχουμε πιο δυνατή θρέψη χωρίς να αγχωνόμαστε για το αν στο τέλος θα μοιάζει να έχει λιπαρότητα.

Και άλλωστε, η extra ενυδάτωση χωρίς επιπλέον βάρος δεν είναι ποτέ κακή ούτε ανεπιθύμητη! Ειδικά το καλοκαίρι που τα μαλλιά μας διψάνε όσο ποτέ άλλοτε. Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε περίεργους τρόπους για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, ας δοκιμάσουμε να κάνουμε μία απλή αντιστροφή και ποιος ξέρει… μπορεί να διαπιστώσουμε, για άλλη μια φορά ότι οι καλύτερες λύσεις είναι οι πιο απλές!

Keywords
Τυχαία Θέματα