Girl power

Υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορούν να διαβάσουν οι γυναίκες. Υπάρχουν όμως και ορισμένα βιβλία που πρέπει να διαβάσουν. Και πρέπει, για να διαμορφώσουν μια διαφορετική οπτική σε σχέση με το φύλο, το σώμα και τη θέση τους μέσα στην σύγχρονη κοινωνία. Το να είσαι γυναίκα είναι ένας ρόλος πολυδιάστατος, μα δεν εξαντλείται στην ενημέρωση για τη μόδα και την ομορφιά.

Τα παρακάτω είναι βιβλία είναι 5 προτάσεις για επίδοξες καουμπόισσες.

Το δεύτερο φύλο, Σιμόν ντε Μποβουάρ, εκδ. Μεταίχμιο. Η απόλυτη εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος συνοψίζει το Δεύτερο Φύλο λέγοντας «Θα προσπαθήσω να περιγράψω
πώς η γυναίκα μαθαίνει την κατάστασή της, πώς τη βιώνει, σε τι είδος σύμπαντος βρίσκεται εγκλωβισμένη, ποιους τρόπους διαφυγής έχει. Και μόνο αν όλα αυτά γίνουν κατανοητά, μόνο τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που, έχοντας κληρονομήσει ένα βαρύ παρελθόν, προσπαθούν να χτίσουν ένα καινούργιο μέλλον.»Αρχέτυπα του θηλυκού, της Ιωάννας Ράλλη από Cube Art Editions. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρουν βιβλίο, που αντιπαρατίθεται η εικόνα με το κείμενο. Οι γυναικείες μορφές που συμμετέχουν, φίλες και γνωστές, παίρνουν τίτλο και ρόλο και παρουσιάζονται σαν αρχέτυπες εικόνες του θηλυκού, όπως μάνα, μαντόνα, τροφός κα.Ακόμα κι οι καουμπόισσες μελαγχολούν, Tom Robbins από εκδ. Αίολος. Ένα βιβλίο με το οποίο γελάμε! Θα σας διδάξει τρία πράγματα: πως να μην «κολλάμε» στη ζωή ακόμη κι αν δεν έχουμε τις καλύτερες «προδιαγραφές», πως γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες και πως το χιούμορ κι η απενοχοποίηση μας δείχνουν τον σωστό δρόμο.Άγρια, Cheryl Strayed, Key Books. Η αληθινή ιστορία της Σέριλ, μιας γυναίκας που τα χάνει όλα στην κυριολεξία και κάνει μια τρέλα. Ξεκινά ολομόναχη μια πεζοπορία 1.800 χλμ μέσα στην άγρια φύση της Αμερικής. Βιώνει μια απίστευτη περιπέτεια γεμάτη κινδύνους, φλερτ, ανατροπές και χιούμορ, για να καταφέρει τελικά, δαμάζοντας τους φόβους της, να βρει τον εαυτό της και την ευτυχία.Ιστορία της συζύγου, Marilyn Yalom, εκδ.Άγρα. Με κεντρικό άξονα το γάμο, συναντάμε γυναίκες που συνέπλευσαν ή πήγαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής τους, επηρεάζοντας διακριτικά τη νομική, προσωπική και κοινωνική σημασία του γάμου. Φωτίζει με καινούργιο τρόπο το θεσμό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο, και που ενδέχεται, πράγματι, να περνά σήμερα την πιο ταραχώδη ανακατάταξή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα