9 πράγματα που δεν θα πει ποτέ μια μαμά

Είναι γνωστό πως οι μαμάδες μιλούν ακατάπαυστα. Συμβουλεύουν, ρωτούν, ασκούν κριτική, φωνάζουν κτλ. Υπάρχουν όμως και στιγμές, που ενώ θέλουν να μιλήσουν, δεν θα το κάνουν. Θα προτιμήσουν να πει πουν τίποτα από αγάπη και μόνο.

Ποια είναι τα πράγματα αυτά;

Την έχεις κάνει να κλάψει αρκετά. Έκλαψε όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη. Έκλαψε όταν γεννήθηκες. Όταν σε κράτησε στα χέρια της για πρώτη φορά. Κλαίει από φόβο και αγωνία για σένα. Ακόμα, κλαίει και πονάει όταν υποφέρεις.Ήθελε και εκείνη το τελευταίο κομμάτι απ΄το σοκολατένιο κέικ.
Όλες οι μαμάδες (υπό κανονικές συνθήκες) θα προτιμήσουν να δώσουν το τελευταίο κομμάτι στο παιδί. Θέλουν να ξέρουν πως τα παιδιά τους έχουν φάει.Πώς φοβάται. Οι μαμάδες φοβούνται πολλά περισσότερα απ΄ότι νομίζετε. Βλέπουν παντού κινδύνους και δεν ξέρουν πως να προστατέψουν τα παιδιά τους.Ξέρει πως δεν είναι τέλεια. Οι μαμάδες είναι οι χειρότεροι κριτές για τον εαυτό τους και παλεύουν συνεχώς με τις ενοχές τους.Σε παρακολουθεί όταν κοιμάσαι. Ειδικά, τον πρώτο καιρό σε παρακολουθεί και γελάει γεμάτη χαρά και συγκίνηση. Παρατηρεί ένα μικρό πλασματάκι να κοιμάται μέσα στην κούνια του. Αγωνία πότε θα ξυπνήσεις για να παίξει μαζί σου και να σε μάθει πράγματα.Θέλει να σε κρατάει στην αγκαλιά της για πολλά χρόνια (για πάντα)… Οι μαμάδες όσο χρονών και να φτάσουν τα παιδιά τους δεν μπορούν να απαρνηθούν το ρόλο τους. Θέλουν να είναι εκεί σε κάθε στιγμή του παιδιού της, να τα φροντίζουν και να τους δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους.Πληγώνεται κάθε φορά που κλαις. Δεν μπορεί να βλέπει στεναχωρημένα τα παιδιά της.Είσαι η προτεραιότητα της σε κάθε επίπεδο της ζωής της. Οι ανάγκες των παιδιών της είναι πρώτες στην λίστα της.Το να είσαι μητέρα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Κλαις, πληγώνεσαι, αποτυγχάνεις, αγωνίζεσαι και μαθαίνεις. Μπορείς να βιώνεις όλα αυτά κάθε μέρα, αλλά το πρωί σηκώνεσαι γεμάτη ενέργεια και χαρά για τα παιδιά σου.

Καμία μαμά δεν θα πει όλες αυτές τις σκέψεις, δεν θα εκφράσει τα συναισθήματά της και δεν θα μοιραστεί τους φόβους της γιατί πολύ απλά…»Έτσι είναι οι μαμάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα