7+1 έξοδοι που θα απολαύσετε

17:23 5/2/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Κινηματογράφος, θέατρο & δείπνο με θέα την Ακρόπολη.

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Ο γάμος του Φίγκαρο

Η θεατρική σκηνή του Μεγάρου (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας) εγκαινιάζεται με την κλασική κωμωδία του Μπωμαρσαί σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ιλιάδας, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο σκηνοθέτης

και η ομάδα του παρουσιάζουν στο Μέγαρο το νέο τους εγχείρημα. Γραμμένο τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα.

Παίζουν: Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνιη Φρύδα, Δημήτρης Ήμελλος, Αμαλία Τσεκούρα, Μαρία Σαββίδου, Γεράσιμος Μιχελής, κ.α. Πληροφορίες: 210 72.82.333 /www.megaron.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Addio Del Passato

Δύο γυναίκες σε ένα σπίτι….Ενα κέικ που ετοιμάζεται…Μια ζωή που ξεδιπλώνεται…Μια συγχώρεση που άργησε…

Μία μάνα (Ράνια Οικονομίδου) και μία κόρη (Χρύσα Παπά) συναντιούνται στο πατρικό σπίτι για να εκτελέσουν μια οικογενειακή ιεροτελεστία: το παραδοσιακό κέικ της Τετάρτης. Μέσα στα σκεύη και τα υλικά της κουζίνας θα ανακατέψουν και τις μνήμες της κοινής τους ζωής, ανασύροντας μυρωδιές, ήχους, στιγμές και εν τέλει συναισθήματα. Το ταξίδι αυτό θα τους οδηγήσει σε ένα ξεχασμένο τραύμα που έχει μείνει ανοιχτό. Ηρθε η ώρα ν’ακουστεί ή θα μείνει σιωπηλό για πάντα;

Ενα θεατρικό έργο για τη διαχρονική σχέση μάνας-κόρης, μια σχέση που δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αλλά παραμένει παρούσα και στην ενήλικη ζωή, καθορίζοντας συχνά τις επιλογές των ανθρώπων.

Κείμενο: Λεία Βιτάλη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Δευτέρα & Τρίτη, 21.00/ Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, 210 8831068

Δείτε περισσότερα Galleries Χειμερία Νάρκη

Ο Αϊντίν είναι ένας συνταξιούχος ηθοποιός που έχει ανοίξει δικό του ξενοδοχείο σε ένα χωριό της Καππαδοκίας, στην κεντρική Ανατολία. Πάμπλουτος, δεν έχει επαφή με την πραγματική ζωή και τις δυσκολίες των ανθρώπων γύρω του, καθώς είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του ξενοδοχείου, με μοναδικές συναναστροφές τη γυναίκα και την αδελφή του.

Η ταινία του Τούρκου Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών 2014.

Δείτε περισσότερα Galleries Με αγάπη, Ρόζι

Η Ρόζι (Λίλι Κόλινς) και ο Άλεξ (Σαμ Κλάφλιν) ήταν κολλητοί φίλοι από την ηλικία των πέντε. Μεγαλώνοντας, οι επιλογές και η τύχη τους οδηγούν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Ο δεσμός τους, όμως δυναμώνει.

Βασισμένη στο διεθνές best seller της Σεσίλια Άχερν (Υ.Γ. Σ” αγαπώ) «Στην Άκρη του Ουράνιου Τόξου», η ταινία είναι μια ρομαντική κομεντί που αναρωτιέται: Μπορούμε να έχουμε περισσότερες από μια αληθινές αγάπες κατά τη διάρκεια της ζωής μας;

Δείτε περισσότερα Galleries Selma

Η ταινία είναι ανάμεσα στις 9 υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Η αληθινή ιστορία της καμπάνιας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των έγχρωμων διεκδικεί δύο βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Τραγουδιού (για τους Common και Τζον Λέτζεντ.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η απουσία της σκηνοθέτιδος Άβα Ντυβερνέ από την κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, που θα την καθιστούσε μάλιστα και την πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα σκηνοθέτιδα που θα ήταν υποψήφια για το Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Η ταινία διαδραματίζεται σε μία ταραγμένη περίοδο, τη δεκαετία του ’60, και παρουσιάζει τους αγώνες που έκανε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ καθώς και την πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε από την πόλη Σέλμα ως την Αλαμπάμα, προκειμένου να αναγνωριστούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Ντέιβιντ Ογιελόβο.

Το καστ συμπληρώνουν οι Τομ Ουίλκινσον, Μάρτιν Σιν, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Τιμ Ροθ και η Όπρα Γουίνφρι που μάλιστα είναι και ανάμεσα στους βασικούς παραγωγούς της ταινίας. Με την παραγωγή της εμπλέκεται και ο Μπραντ Πιτ.

Δείτε περισσότερα Galleries Έντα Γκάμπλερ

Το έργο-αίνιγμα του Ερρίκου Ίψεν ανεβάζει από τις 17 Φεβρουαρίου στο θέατρο REX, ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Η Έντα Γκάμπλερ είναι ανέτοιμη να «υποστεί» τη ζωή που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της λέγοντας «ναι» στον γάμο με τον ακαδημαϊκό Γιέργκεν Τέσμαν. Λίγες, μόνο, ώρες μετά την επιστροφή τους από το γαμήλιο ταξίδι, η Έντα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει την πλήξη της παίζοντας με τις τύχες των ανθρώπων γύρω της. Τα περιθώρια στενεύουν, ωστόσο, και για την ίδια, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες φοβίες της. Η τραγική κατάληξη φαντάζει ως μόνη επιλογή…

Από την πρώτη παρουσίασή του το 1891 μέχρι σήμερα, το έργο έχει επισύρει την αποδοκιμασία και την εκτίμηση, τον αποτροπιασμό και τον θαυμασμό, χωρίς ποτέ να αφήσει περιθώρια για εύκολες απαντήσεις.

Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Διδασκάλου (Γιουλάνε Τέσμαν), Ακύλλας Καραζήσης (Δικαστής Μπρακ), Δήμητρα Ματσούκα (Έντα Τέσμαν), Μαριέττα Σγουρδαίου (Μπέρτε), Γιάννης Στάνκογλου (Άιλερτ Λέβμποργκ), Βασιλική Τρουφάκου (Τέα Έλβστεντ), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Γιέργκεν Τέσμαν)

Η προπώληση ξεκίνησε: Viva.gr (www.viva.gr/tickets/theatre/rex/enta-gabler/), τηλ. 11876 και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, IANOS, RELOAD.

Θέατρο REX – Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Γυάλινος Κόσμος

Το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Εμπορικόν

Ο Γυάλινος Κόσμος είναι ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας μέσα στην ταραγμένη κοινωνική περίοδο πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σκιαγραφεί τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην Τέχνη, πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο» προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους συνθλίβει. Ο «Γυάλινος Κόσμος» (The Glass Menagerie) θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα, αφού στην ουσία περιγράφει την ίδια του την οικογένεια.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ του Σικάγο και την επόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη (Θέατρο Playhouse), όπου κέρδισε το Βραβείο New York Drama Critics Circle Award. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του συγγραφέα καθιερώνοντας τον ως ένα από τους σημαντικότερους του αιώνα.

Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής ο Δημήτρης Καταλειφός με τη Θέμιδα Μπαζάκα, με την οποία είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία «Πέτρινα Χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη (1985).

Παίζουν ακόμη: Κωνσταντίνος Γώγουλος, Στέλλα Βογιατζάκη.

Από τις 10 Φεβρουαρίου. κρατήσεις–αγορά εισιτηρίων: 211 1000 365 / ww.ticket365.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Μουσείο Ακρόπολης

Τσικνοπέμπτη με τζαζ στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια ξεχωριστή βραδιά Τσικνοπέμπτης με πλούσιο μπουφέ, με ορεκτικά, σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικών γλυκών.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 9000915

Τη βραδιά θα συνοδεύσει το διεθνούς φήμης μουσικό σύνολο Dimitri Vassilakis Jazz Trio.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Ακρόπολη, ατζέντα της εβδομάδας, θέατρο, σινεμά, Τσικνοπέμπτη

Keywords
μπραντ πιτ, seven spots, new york, μουσείο ακρόπολης, θεατρο, Ακρόπολη, ελλαδα, αρης, κεικ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, κινγκ, τομ, τιμ, ροθ, rex, viva, τηλ, public, παπασωτηριου, ianos, reload, αθηνα, glass, νέα, york, drama, circle, award, σαλατα, jazz, tags, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, ianos, reload, ορεκτικα, γαμος, γυναικα, ηθοποιος, ιψεν, μουσείο ακρόπολης, παπασωτηριου, σαλατες, σινεμα, τυχη, ωρα, public, αγαπη, αγωνες, αινιγμα, αλεξ, αμαλια, ατζεντα, βραδια, δημητρα, δειτε, εγχειρημα, ευκαιρια, εκτιμηση, ενδιαφεροντα, επιτυχια, ερχεται, ευθραυστο, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδια, ηλικια, θεα, θεατρο καππα, κινγκ, κωμωδια, μαρια, νεα υορκη, ξενοδοχειο, ομαδα, οικογενεια, οπρα, οπρα γουινφρι, ουσια, παρουσιαση, πεμπτη, ρηγος, ροθ, ρολο, σικαγο, σκηνοθεσια, σπιτι, τιμ, τηλ, τριτη, τομ, φεστιβαλ, φοβιες, φορα, ψευδαισθησεις, κωνσταντινος, ωρες, award, circle, class, δημητρης, δικαιωματα, drama, φιλοι, glass, γυαλινο, γυαλινος κοσμος, jazz, κειμενα, μεινει, new york, πληροφοριες, rex, seven spots, σκηνη, single, ταξιδι, υλικα, viva, viva.gr, ξεκινησε, york
Τυχαία Θέματα