7 χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Λίγες μέρες έμειναν πριν έρθει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Ακριβώς λοιπόν γι΄αυτό το λόγο σας έχουμε 10 αγαπημένες συνήθειες για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων μαζί με τα παιδιά σας!

Oι ιδέες ξεκινούν από τώρα…

Φτιάξτε ξανά και ξανά ζεστές σοκολάτες. Διακοσμήστε τις με ζαχαρωτά ή candy cane.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα Gingerbread House μαζί με τα παιδιά σας. Στο internet

υπάρχουν πάρα πολλές κι εύκολες συνταγές. Tip! Εφοδιαστείτε με αρκετές καραμέλες και ζαχαρωτά γιατί τα μικρά σας δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σ΄αυτά μέχρι τη στιγμή του decor.

Αν Gingerbread House σας φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο φτιάξτε cookies με τα παιδιά και διακοσμήστε τα.

Διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Απολαύστε μια ταινία οικογενειακώς. Υπάρχουν τόσες ωραίες, χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας. Εννοείται πως θα δείτε με την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Γράψτε με τα παιδιά σας γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Προσοχή! ο καθένας θα γράψει το δικό του. Εσείς εκφράστε τις επιθυμίες σας για την νέα χρονιά στο γράμμα του Άγιο Βασίλη.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια κι όχι μόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Χριστούγεννα ως θεματική στα παιχνίδια που θα παίξετε. Για παράδειγμα, αν παίξετε το γνωστό παιχνίδι λέξεων τότε σχηματίσετε λέξεις που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα.

Ό,τι κι να κάνετε απλά διασκεδάστε το και αφήστε τα παιδιά να σας θυμίσουν τον ενθουσιασμό τους! Να σας θυμίσουν κάτι απ΄την παιδική σας ηλικία. Καλή διασκέδαση!

Keywords
Τυχαία Θέματα