6+1 ψυχαγωγικές προτάσεις που θα απολαύσετε

Μια απίστευτη κινηματογραφική ιστορία αγάπης, η επιστροφή της Adele, ένα σαιξπηρικό τόλμημα, μια τσεχωφική μεταφορά και ένα μια ποιητική νοσταλγία: το jenny.gr διαλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Cinema: Αναρχία

Οι υποψήφιοι για Όσκαρ,

Ίθαν Χοκ και Έντ Χάρις πρωταγωνιστούν σε μια μοντέρνα εκδοχή του «Κυμβελίνου» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που απεικόνιζε τη ζήλια, την αγάπη και την προδοσία στην αυλή του Βρετανού Βασιλιά.

Δίπλα τους εμφανίζονται οι Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Λεγκουιζάμο, Πεν Μπάντζλεϊ, Ντακότα Τζόνσον, Αντόν Γέλτσιν και Μπιλ Πούλμαν.

Ο Εντ Χάρις πρωταγωνιστεί ως αρχηγός μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, εμπόρων ναρκωτικών, που βρίσκονται σε πόλεμο με μια διεφθαρμένη αστυνομία. Η παράνομη σχέση της κόρης του με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία.

Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Μάικλ Αλμερέιδα (Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries OTE Cinema 2: Αφιέρωμα Shakespeare

Μην χάσετε την Τρίτη στις 28 το αφιέρωμα στον Shakespeare με δύο εμβληματικές ταινίες στο ΟΤΕ Cinema 2.

Shakespeare in Love στις 20:00 με την Gwyneth Paltrow και τον Joseph Fiennes να ενσαρκώνουν τον έρωτα στα χρόνια που ο Shakespeare έγραφε τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα».

Coriolanus στις 22:00 με τους Ralph Fiennes και Gerard Butler που από εχθροί γίνονται σύμμαχοι με κοινό στόχο να λεηλατήσουν τη Ρώμη.

Τρίτη 28 Απριλίου, συντονιστείτε στον ΟΤΕ TV.

Δείτε περισσότερα Galleries Θέατρο: Βασιλιάς Ληρ

Η σαιξπηρική τραγωδία παρουσιάζεται μέχρι τις 3 Μαΐου σε σκηνοθεσία του Σλοβένου Τομάζ Παντούρ, στην «Πειραιώς 260» με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για ένα αγωνιώδες, οδυνηρό ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού, με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα, Βασιλιά Ληρ, και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος βασιλιάς.

Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ” αυτή.

Ακόμη πρωταγωνιστούν: Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Τζωρτζάκης.

Πειραιώς 260 – Αίθουσα Δ’.

Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 20:30. Εισιτήρια: Viva.gr / Public / Ιανός/ Παπασωτηρίου / Reload

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: Σε επιφυλακή

Ο Σερίφ (Ρεντά Κατέμπ) προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη νοσηλευτική. Παράλληλα εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι. Όταν γνωρίσει την Τζένη (Αντέλ Εξαρχόπουλος), μια γυναίκα που του αρέσει, η ζωή του χαμογελά. Ωστόσο, μια συμμορία παιδιών που συχνάζουν στο εμπορικό κέντρο όπου εργάζεται, τον ενοχλούν συστηματικά.

Για να τα ξεφορτωθεί συμφωνεί με έναν γνωστό του να τον βοηθήσει και σαν αντάλλαγμα ο Σερίφ θα τον ενημερώσει για μια προσεχή αποστολή φορτίου.

Με ένα εξαιρετικό καστ -Ρεντά Κατέμπ (Προφήτης) και Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ)- το σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Μαριάν Ταρντιέ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που δεν έχει ακόμα βρει τη θέση του στον κόσμο, αλλά δεν σταματά να την αναζητά ενεργά.

Strada films

Δείτε περισσότερα Galleries Βιβλίο: Η Νοσταλγία του Παλιού Πόνου

Δάφνες ποιήτριας να δρέψω, δεν επιθυμώ.
Δεν είμαι σεμνή. Προσγειωμένη είμαι.
Κι ας λένε πως πάσχει
κάποιας μορφής ευαισθησία
απ’ του ρεαλισμού την έλλειψη.
Είναι που πια δεν ήθελα
άστεγοι να περιπλανώνται
οι στίχοι μου
οι στοιχειωμένοι.

Η ποιητική συλλογή της Αγγελικής Μπούλιαρη κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική (www.anemosekdotiki.gr)

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Το μυστικό της Άνταλαϊν

Γεννημένη στις αρχές του 20ού αιώνα, η Άνταλαϊν Μπόουμαν πέφτει θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος που αλλάζει για πάντα τη ζωή της.

Η Άνταλαϊν, μέσα σε μια μαγική στιγμή, καταφέρνει να γλιτώσει οριακά από τον θάνατο και κατακτά την αιώνια νιότη. Στην ηλικία των 29 ετών, η νεαρή γυναίκα σταματά να μεγαλώνει για τις επόμενες οκτώ δεκαετίες. Ζει μια ζωή μοναχική, προσπαθώντας να κρατήσει κρυφό το μυστικό της, το οποίο γνωρίζει μόνο η ηλικιωμένη, πια, κόρη της. Όμως, μια τυχαία συνάντηση με τον χαρισματικό Έλις Τζόουνς (Μαϊκίλ Χιούσμαν) αναβιώνει το πάθος της για ζωή και έρωτα και για πρώτη φορά μοιάζει έτοιμη να μοιραστεί τη ζωή της με κάποιον. Όταν το μυστικό της κινδυνεύει κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου στο σπίτι των γονιών του (Χάρισον Φορντ και Κάθι Μπέικερ), η Άνταλαϊν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει την ζωή της.

Η πρωταγωνίστρια Μπλέικ Λάιβλι (Savages, The Town, Gossip Girl) βρήκε την ιστορία «ρομαντική, ποιητική, μοναδική». «Είναι μια μαγευτική περιπέτεια, μια διαχρονική ιστορία αγάπης» εξηγεί. Ο σκηνοθέτης Λι Τόλαντ Κρίγκερ συμπληρώνει: «Η ιστορία επικεντρώνεται στην ομορφιά τού να μεγαλώνεις».

Odeon

Δείτε περισσότερα Galleries Θέατρο: Βυσσινόκηπος

Ο Νίκος Καραθάνος αναμετριέται με ένα αριστούργημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ.

Κύκνειο άσμα του Τσέχωφ, ο Βυσσινόκηπος (1904) είναι ένα έργο αποχαιρετισμού, ένα έργο για το τέλος μιας εποχής. Ο κόσμος αλλάζει και σε αυτό το μεταίχμιο ο συγγραφέας στήνει μια γιορτή της απώλειας.

Ο υπέροχος βυσσινόκηπος βγαίνει στο σφυρί, οι ιδιοκτήτες του, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αλλαγή, δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν, η ανευθυνότητα και οι αυταπάτες κυριαρχούν, η χρεοκοπία έρχεται.

Παίζουν: Θανάσης Αλευράς, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Αναστασία Κονίδη, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Μπινιάρης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Δάφνη Πατακιά, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

22/4-9/5 Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, www.sgt.gr

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, Blake Lively, ατζέντα, Βασιλιάς Ληρ, βιβλίο, Βυσσινόκηπος, θέατρο, ποίηση, σινεμά, Το Μυστικό της Ανταλάιν

Keywords
jenny gr, in love, gwyneth paltrow, gerard butler, οτε tv, gossip girl, adele, jenny, cinema, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, ουίλιαμ, ote, οτε, love, gwyneth, butler, θεατρο, ληρ, μαΐου, εισιτήρια, viva, public, reload, εταιρεία, films, town, gossip, girl, odeon, χρεοκοπια, tags, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, παντελης τζωρτζακης, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, μιλα, ιθαν χοκ, οτε tv, αστυνομια, γυναικα, δαφνη, ζηλια, λυδια, ομορφια, παπασωτηριου, πηνελοπη, ρωμη, σινεμα, στιχοι, ταινιες, cinema, gossip, gwyneth paltrow, jenny.gr, jenny, ote, public, αγαπη, αναρχια, ασμα, ατζεντα, βγαινει, βιβλιο, βυσσινοκηπος, γινονται, δειτε, ελενα, αιθουσα, εισιτήρια, ελλειψη, εμιλυ, ενεργα, εξετασεις, ερχεται, εταιρεία, ετων, εχθροι, ζωη, ιθαν, ηλικια, ηρωες, ληρ, μαΐου, μυστικο, μοναξια, παντα, ποιηση, οκτω, ουιλιαμ σαιξπηρ, παθος, πεμπτη, περιβαλλον, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σεκιουριτι, σεναριο, σκηνοθεσια, σπιτι, σφυρι, τριτη, τσεχωφ, φυση, φορα, χρηστος, αυλη, butler, class, love, ετοιμη, gerard butler, γιορτη, gwyneth, in love, κυριακη, μοιαζει, ουίλιαμ, single, ταξιδι, town, θανασης, viva, viva.gr
Τυχαία Θέματα