6+1 προτάσεις από Πέμπτη σε Πέμπτη

Παραστάσεις, συναυλίες, ποτά σε ανοιχτούς χώρους ακόμα και διάθεση για εξωστρέφεια και βόλτες!

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Kadebostany

Υπάρχουν κάποια ονόματα που στην αρχή ακούγονται σαν ψίθυρος, σαν καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ μυημένων. Σιγά-σιγά, από στόμα σε στόμα, η φήμη εξαπλώνεται: Kadebostany! Μην ξεχνάτε πως τους πρωτοακούσατε εδώ, στο Gazarte! Και θα τους ξανακούσετε: στο νέο θεσμό της πόλης, τα Taratsa Live Sessions, στις 17 Σεπτεμβρίου!

Το soundtrack της φετινής χρονιάς ήταν αδιαμφισβήτητα τους ανήκε: ήταν το Castle

in the Snow απο την Mahayana Records ! Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε, είναι πως το κομμάτι έκανε παγκόσμια πρεμιέρα μέσα από τα ηχεία του Gazarte αφού οι πιστοί σας Kadebostany επέλεξαν να δώσουν εδώ την παρθενική παράσταση του νέου τους show, ονόματι «The Pop Collection». Εδώ ήταν κι η αφετηρία για τον αμφίδρομο έρωτα του συγκροτήματος και του Ελληνικού κοινού, αλλά και του ατελείωτου tour τους στα μεγαλύτερα club και festival του κόσμου. Και το θαύμα έγινε: το κοινό αγκάλιασε τους εκπροσώπους της Δημοκρατίας του Kadebostany και τους εκτόξευσε στην κορυφή των ελληνικών chart, ενώ τα ραδιόφωνα δεν σταματούν να παίζουν Καντεμποστανικά τραγούδια!

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Κώστα Φιλίππογλου στο Ηρώδειο

Ο Προμηθέας Δεσμώτης –ύστερα από την καλοκαιρινή του περιοδεία σε Ήπειρο, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη, Πιερία- παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία μοναδική παράσταση , την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Η παράσταση που χειροκροτήθηκε όσο καμία αυτό το καλοκαίρι, συγκινώντας κοινό και κριτικούς όπου κι αν παρουσιάστηκε, απέδειξε ότι ο λόγος του Αισχύλου μας αφορά περισσότερο από ποτέ. Ο Κώστας Φιλίππογλου αναφέρει στο σκηνοθετικό σημείωμα πως «ζούμε αυτή την περίοδο στη χώρα μας κοσμοϊστορικά γεγονότα. Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ. Κάθε φράση του αντανακλά στο σήμερα. Είναι σαν να μιλάει για το παρόν μας, χρησιμοποιώντας τον μύθο μόνο σαν επίφαση, για να εξυψώσει το εφήμερο σε υψηλή ποίηση.» Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, που έχουν ανατραπεί τα πάντα και αυτό το Σεπτέμβριο που χαρακτηρίζεται με την μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, ο επίκαιρος λόγος του Αισχύλου, ύμνος στη Δημοκρατία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ακουστεί και με τον τρόπο του θα μας παρηγορήσει.

Περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Mr. Peacock

Ώρα για ποτό σε μια αυλή στο Χαλάνδρι. Ο καιρός ακόμη καλά κρατεί και είναι καλή ευκαιρία για ποτάκι στα βόρεια.

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Δείτε περισσότερα Galleries Ρωμαίος &Ιουλιέτα για 2

Η Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» παρουσιάζει την περσινή μεγάλη θεατρική επιτυχία » Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2″, στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, για μία παράσταση την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015.

Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Η παράσταση:

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου, με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Δείτε περισσότερα Galleries Βασίλης Σκουλάς στο Ηρώδειο

Μια αριστουργηματική παράσταση ετοιμάζει ο Βασίλης Σκουλάς για το κοινό του στο Ηρώδειο στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 με τίτλο «Σε ρυθμούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», με παραδοσιακά τραγούδια Κρήτης, Ανατολικής Μεσογείου και έργα Μίκη Θεοδωράκη. Με συνοδοιπόρο τον διεθνή ουτιστα ethnic ερμηνευτή HAIG YAZDJIAN.

Η εντατική ενασχόληση του με το μεγάλο μουσικό κεφάλαιο Μίκης Θεοδωράκης τον φέρνει στην σκηνή του Ηρωδείου .
Ο Πατριάρχης της Κρητικής μουσικής που με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα στο πέρασμα των χρόνων επιλέγει τα καλλιτεχνικά του βήματα βρήκε την καλλιτεχνική αιτία για να ανέβει στην σκηνή του Ηρωδείου και να αποζημιώσει για μια φορά ακόμα το κοινό του.
Ας σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα στις μεγάλες του παραστάσεις και στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αναγνωρίζεται ως μια προσωπικότητα καθολικής αποδοχής και κύρους.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνευμόνων ‘’Η ΣΚΥΤΑΛΗ’’.

Δείτε περισσότερα Galleries O David Sedaris στη Σαντορίνη

Ο David Sedaris επιστρέφει στην Ελλάδα! Στις 12 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο (διάσημο) βιβλιοπωλείο Atlantis στη Σαντορίνη στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας.

Δείτε περισσότερα Galleries Rufus Wainwright στο Ηρώδειο

A Symphonic Visual Concert
Εμπνευσμένο από την ομότιτλη όπερα του Wainwright
Ο Rufus Wainwright, ο διάσημος Αμερικανο-Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών, αυτή τη φορά στο Ηρώδειο, και μας υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη στις 15 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
πεμπτη, μικης θεοδωρακης, rufus wainwright, gazarte, live, castle, snow, pop, club, festival, ηρωδειο, θεσσαλονικη, καλοκαιρι, peacock, καιρος, ιδεα, william, χριστινα μουστακα, κρητη, haig, εισιτήρια, αθηνα, david, ελλαδα, βιβλιοπωλείο, atlantis, Ακρόπολη, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, δημοκρατια, ηθοποιοι, ηχεια, ονοματα, ρωμαιος και ιουλιετα, σαντορινη, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, ωδειο ηρωδου αττικου, απιστευτο, βορεια, βραδια, βρισκεται, γεγονοτα, γινονται, δειτε, δοθει, εγινε, ευκαιρια, εισιτήρια, εργα, εξωστρεφεια, επιτυχια, θαυμα, θεοδωρακης, κεφαλαιο, κειμενο, μεγαρο μουσικης, μυστικο, ομαδα, παντα, ποιηση, οπερα, πιερια, ποτα, σαιξπηρ, στομα, υψηλη, φεστιβαλ, φημη, φορα, χαλανδρι, χιουμορ, ωδειο, atlantis, αυλη, βηματα, castle, class, club, david, festival, gazarte, haig, ηπειρο, χωρα, υμνος, κομματι, κωστας, μια φορα, μοιαζει, μουστακα, peacock, παιχνιδι, pop, ποτο, rufus wainwright, ρωμαιος, σκηνη, single, snow, τρελο, william
Τυχαία Θέματα