6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

Το μπάνιο είναι αναμφισβήτητα το πιο κομβικό σημείο της πρωινής μας ρουτίνας. Γνωρίζατε όμως ότι κάποια από τα βασικά πράγματα δεν θα πρέπει να τα αποθηκεύετε στο μπάνιο σας, γιατί εκτίθενται σε επιβλαβή βακτήρια και τοξίνες; Έχει αποδειχθεί ότι πάρα πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, μπορεί να καταστραφούν από την υγρασία ή να μαζέψουν μικρόβια. Δείτε ποια πράγματα δεν πρέπει να έχετε στο μπάνιο σας και θα εκπλαγείτε.

Οδοντόβουρτσες

Τι πιο λογικό να έχουμε την οδοντόβουρτσα μας στο μπάνιο; Όμως οι επιστήμονες έχουν άλλοι γνώμη, ειδικά αν συγκατοικείτε. Ερευνητές από

το Πανεπιστήμιο Quinnipiac βρήκαν μικρόβια σε 60% από τις οδοντόβουρτσες που υπήρχαν σε μπάνια που χρησιμοποιούσαν από δυο άτομα και πάνω, ανεξάρτητα από το πώς τις αποθηκεύανε. Όσο περίεργο και αν σας ακούγετε, είναι καλύτερο να αφήνουμε την οδοντόβουρτσα μας να στεγνώνει σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Φάρμακα

Η ζέστη και η υγρασία του μπάνιου, μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Γι αυτό και πρέπει να τα αποθηκεύουμε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, όπως σε ένα συρτάρι ή σε ένα ντουλάπι της κουζίνας, μακριά από νεροχύτη, σόμπες και γενικά ζεστές συσκευές.

Ξυραφάκια

Τι πιο λογικό να έχουμε τα ξυραφάκια στο μπάνιο μας. Κι όμως δεν πρέπει, γιατί το υγρό περιβάλλον μπορεί να οξειδώσει και να σκουριάσει τις μεταλλικές λεπίδες, πριν ακόμα τα χρησιμοποιήσουμε.

Τα καλλυντικά

Έχοντας τα καλλυντικά στο μπάνιο είναι πολύ βολικό, γιατί οι περισσότερες από εμάς βαφόμαστε στο συγκεκριμένο χώρο. Όμως αν θέλουμε να κρατήσουμε για πολύ καιρό τα καλλυντικά μας, καλό είναι να μην τα φυλάμε στο μπάνιο, γιατί η υγρασία θα τα αλλοιώσει.

Πινέλα για μακιγιάζ

Αν συνηθίζετε να πλένετε τα πινέλα και μετά να τα αφήνετε να στεγνώσουν στο μπάνιο, τότε πρέπει να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια. Και αυτό γιατί το υγρό περιβάλλον βοηθάει την ανάπτυξη των βακτηρίων και μπορεί να προκαλέσει μούχλα.

Αρώματα

Το αγαπημένο σας άρωμα μπορεί να χάσει την μυρωδιά του, εφόσον φυλάσσεται για πάρα πολύ καιρό στο μπάνιο. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα αρώματα, γι αυτό καλό θα ήταν να τα διατηρείτε σε ένα συρτάρι στο υπνοδωμάτιο σας, μακριά από το ηλιακό φως.

Keywords
Τυχαία Θέματα