5 tips για την πρώτη φορά του μικρού σας στον κινηματογράφο

10:05 7/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Ο κινηματογράφος είναι αγαπημένη ψυχαγωγική έξοδος των παιδιών και δικιά σας προφανώς. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και την πρώτη φορά που θα πάτε με το μικρό σας cinema. Συχνά τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν όλη την ταινία αφού είναι κάτι που δεν έχουν συνηθίσει. Κι όταν κάτι είναι άγνωστο τα μικρά παιδιά χρειάζεται να το εξερευνήσουν, να το μάθουν, να το συνηθίσουν και να το αγαπήσουν.

Γι’ αυτό την πρώτη φορά που θα πάτε στον κινηματογράφο με το παιδί σας καλό είναι να είστε προετοιμασμένες και να ρίξετε

και μία ματιά στα παρακάτω tips:

Βρείτε την κατάλληλη ηλικία, η οποία προφανώς και διαφέρει από παιδί σε παιδί. Ένα παιδί 3 ή 4 χρόνων μπορεί να κάνει την αρχή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα συνηθίσει την σκοτεινή αίθουσα αμέσως.Διαλέξτε μία καλή ταινία, που να είστε σίγουρες ότι θα του αρέσει. Ίσως είναι ένα δεύτερο μέρος ταινίας που έχει ήδη δει στο σπίτι και ξέρει τους ήρωες. Έτσι σίγουρα θα τον κερδίσει πιο εύκολα η ταινία που επιλέξατε για την αρχή στον κινηματογράφο.Συνήθως οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν πολλές διαφημίσεις πριν την έναρξη της ταινίας. Την πρώτη φορά είναι πιθανό να φανούν βαρετές στο παιδί σας γι’ αυτό καλό είναι να τις προσπεράσετε για αρχή. Τυχόν εκνευρισμός του μικρού σας δεν θα βοηθήσει στη συνέχεια της ταινίας!Διαλέξτε τη σωστή ώρα και μέρα για να πάτε πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Συνήθως τα παιδιά σε μικρή ηλικία λειτουργούν καλύτερα νωρίς. Ένα Σάββατο απόγευμα που θα είναι ξεκούραστο ή μία Κυριακή πρωί είναι καλή επιλογή για το ξεκίνημα.Μην πιέζετε καθόλου το παιδί σας. Μπορεί να μην αισθάνεστε καθόλου ωραία να είστε ο γονιός του παιδιού που γκρινιάζει την ώρα της ταινίας αλλά δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Βγείτε έξω από την αίθουσα και συζητήστε μαζί του. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι το ενόχλησε και κάντε του μία σύντομη κουβέντα. Έτσι ίσως δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην ταινία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα