#out for #what: Οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα

09:39 7/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr
1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Αμύντας στο Ηρώδειο

σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Αμύντα, ένα κείμενο που τυπώθηκε ανώνυμα το 1745 στη Βενετία, ως ελεύθερη παράφραση στα ελληνικά της ομώνυμης κωμωδίας του μεγάλου Ιταλού ποιητή Τορκουάτο Τάσσο, για μία και μοναδική παράσταση τις 8 Ιουλίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η ποιμενική κωμωδία του 1745 σε Πανελλήνια Πρώτη
Ήταν ο ίδιος ο Σπύρος Ευαγγελάτος

που ανακάλυψε πριναπό χρόνια, ότι πίσω από τον ανώνυμο συγγραφέα κρυβόταν ο επτανήσιος ιατροφιλόσοφος και ποιητής από τα Κύθηρα Γεώργιος Μόρμορης (1720-1790).

Ο Αμύντας εγκαινιάζει τις ονομαζόμενες «ποιμενικές κωμωδίες», είδος δημοφιλές που διαδόθηκε στην πανευρωπαϊκή δραματουργία. Ξετυλίγεται σε δάση όπου κυκλοφορούν ερωτευμένοι βοσκοί, πρόβατα, παρθένες αμαζόνες, αλλά και άγρια ανύπαρκτα στην Ευρώπη θηρία, καθώς και μυθικά πρόσωπα όπως σάτυροι, δράκοι και θεοί του έρωτα. Το ελληνικό κείμενο ακτινοβολεί μια αίσθηση εφηβικής δροσιάς με γοητευτικό χιούμορ και συναρπαστική γλώσσα, ανάμειξη κοινής με ιδίωμα των Κυθήρων, ενώ δε λείπουν λόγια ή ψευδο-λόγια στοιχεία.Η όλη σύνθεση της παράστασης επιδιώκει να «φέρει» κάτι από τη γεύση του ονείρου, που άλλοτε θα ρέπει προς έναν ευμενή εφιάλτη και άλλοτε θα εκτινάσσεται προς μια ποιητική φάρσα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλο, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θανάσης Δήμου , Χριστιάννα Μαντζουράνη, Θωμάς Γκαγκάς, Γεράσιμος Σκαφίδας και ο μπασοβαρύτονος Μάριος Σαραντίδης.

Δείτε περισσότερα Galleries Οι Nouvelle Vague live στο Gazarte

Οι Nouvelle Vague επιστρέφουν στην Αθήνα με πλήρη σύνθεση για ένα live στο Gazarte, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016.

Οι Nouvelle Vague αποτελούν από τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε live… Γιατί οι Nouvelle Vague δεν μοιάζουν με κανέναν!

Κάθε τους live αποτελεί μία… βιωματική εμπειρία. Αγαπημένες μελωδίες, λυρισμός, ρομαντική και ανέμελη διάθεση, παιχνιδιάρικη διάθεση, αναπόληση, ονειροπόληση, χαλάρωση αλλά και την ίδια στιγμή μία υποβόσκουσα ένταση και ρυθμός που σε προκαλεί να λικνιστείς!

Έχοντας σαν πυρήνα το ντουέτο των Marc Collin και Olivier Libaux, δύο μουσικούς / παραγωγούς που ξεκίνησαν την πορεία τους στη μουσική σκηνή της Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέσα από διάφορα σχήματα, οι Nouvelle Vague αποτελούν μία cover band που ακολουθεί τη δική της ξεχωριστή διαδρομή έχοντας φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα Galleries Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά

Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αλεξάντερ Μπλακ, Τρέϊσι Φέργουεϊ

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Θρύλος του Ταρζάν

Τον Ιούλιο του 2016, ο Ταρζάν, ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες των παιδικών µας χρόνων, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, σε μια επική 3D περιπέτεια. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του θρυλικού ήρωα του Έντγκαρ Ράις Μπάροους θα δούμε τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, γνωστό και ως Έρικ στην διάσημη σειρά του HBO, «True Blood».

Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν (Σκάρσγκαρντ) άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν (Ρόµπι) στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Γουόλτζ). Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Δείτε περισσότερα Galleries Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

Για πρώτη φορά τα τρία κρατικά θέατρα μαζί…

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με την συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου στους Δελφούς, Θέατρο Φρύνιχος, ενώ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα παρουσιαστεί στις 15 & 16 Ιουλίου.

Η Αντιγόνη παρουσιάστηκε πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια του 441 π.Χ και γράφτηκε από τον Σοφοκλή σαν αντίδραση για την εξορία του Θεμιστοκλή, του νικητή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Στο έργο αυτό, ένα από τα αρτιότερα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, η θεματική της σύγκρουσης μεταξύ των νόμων της ηθικής και των νόμων της πολιτείας φτάνει στην κορύφωσή της, με τους δύο ήρωες να επαληθεύουν την τραγική τους υπόσταση, κρατώντας, μέχρι τέλους, τη θέση στην οποία τους έφερε η μοίρα.

Δείτε περισσότερα Galleries wagamama

Sushi, ποτά και υπέροχες μουσικές… στα wagamama. Τώρα με την κάρτα του Secret Club έχετε -10% στο λογαριασμό σας. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα