5 προτάσεις ψυχαγωγίας για τις επόμενες μέρες

00:55 4/9/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και ζητάει βόλτες, συναυλίες και εξόδους με χαρακτήρα. Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα. Πάρτε ιδέες και μην μένετε μέσα!

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Alexandre Desplat στο Ηρώδειο

Ο Alexandre Desplat έρχεται στις 9 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά, στη δεύτερη πατρίδα του, για μια μεγάλη «best of» συναυλία στο Ηρώδειο

με τη συνοδεία της 100μελους Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο ελληνικής καταγωγής Alexandre Desplat είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής.

Φέτος, την 8η φορά που προτάθηκε για Oscar, η Ακαδημία του απένειμε το «χρυσό αγαλματίδιο», για την εκπληκτική μουσική του στη ταινία: The Grand Budapest Hotel (σε σκηνοθεσία Wes Anderson και πρωταγωνιστές τους Ralph Fiennes,Willem Dafoe, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton).

Ο Desplat, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961 από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών και μεγάλωσε ακούγοντας μεγάλους Γάλλους μουσουργούς, όπως οι Ravel και Debussy, καθώς και jazz μουσική. Φανατικόςcinephile, ο ίδιος, σπούδασε δίπλα σε πολύ σημαντικούς συνθέτες με κορυφαίο τον μεγάλο Έλληνα, Ιάννη Ξενάκη!

Η κατάκτηση του Hollywood ξεκίνησε το 2003, όταν έγραψε την μουσική της ταινίας «Το κορίτσι με το μαργαριτένιο σκουλαρίκι» (με την Scarlett Johansson και τον Colin Firth), που αμέσως προτάθηκε για τα 3 πιο σημαντικά βραβεία: Golden Globe, British Academy of Film and Television Arts και European Film Awards!

Δείτε περισσότερα Galleries Έκθεση του Tony Cragg στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 την έκθεση του καλλιτέχνη Tony Cragg.

Ο Tony Cragg γεννήθηκε στο Liverpool το 1949. Προτού να στραφεί προς την τέχνη, σπούδασε βιοχημεία, ενώ τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art, στο Λονδίνο, το 1977. Από το 1979 ζει στο Wuppertal της Γερμανίας και διδάσκει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Düsseldorf. Χρησιμοποιώντας με καινοτόμο τρόπο αστικά και βιομηχανικά μπάζα, άνοιξε νέο έδαφος στη γλυπτική, ενώ παράλληλα επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούσαν θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου στη μετα-βιομηχανική Βρετανία. O Cragg εκπροσώπησε τη Βρετανία στη XLIII Μπιενάλε της Βενετίας το 1988, και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το Βραβείο Turner.

Στα τελευταία του έργα από ξύλο, μπρούντζο, πέτρα και φινιρισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία πρόκειται να εκθέσει στο Μουσείο Μπενάκη, ο Cragg παρουσιάζει μια νέα αφαιρετική αντίληψη της μορφής. Πειραματίζεται γύρω από την έννοια της συμπίεσης και της ανάλυσης χρησιμοποιώντας τοτεμικές δομές, όπου το ανθρώπινο προφίλ αποτελεί συχνά ένα απομονωμένο στοιχείο του συνόλου. Διαιρώντας τη μορφή σε τεταρτημόρια, την αναλύει με έναν σχεδόν φουτουριστικό τρόπο φτάνοντας έτσι στον πιο βαθύ πυρήνα της. Η αφηρημένη ιδέα ενός πορτρέτου, για παράδειγμα, ξαφνικά μετατρέπεται σε τέσσερις διαφορετικές επιφάνειες δημιουργώντας τέσσερις τύπους εικόνων που όλες μαζί συνενώνονται σε μια νοερή σπονδυλική στήλη. Ως προς την τεχνική, στις σύνθετες ξύλινες δομές συγκολλούνται καμπύλες, οδοντωτές, στιβαρές και άκαμπτες φόρμες, ενώ για τα χάλκινα και από ανοξείδωτο ατσάλι γλυπτά του, έχει αναπτύξει μια μέθοδο χύτευσης ώστε να φαίνονται υγρά ή λιωμένα.

Ο Tony Cragg έχει επίσης δημιουργήσει μια σημαντική σειρά έργων σχεδίου και υδατογραφίες. Τα σχέδια χρησιμεύουν όχι μόνο ως μέσο για να διερευνήσει νέες φόρμες, αλλά και ως ένας τρόπος να υλοποιήσει στο χαρτί γλυπτά που εξαιτίας της στατικότητας και της βαρύτητας δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Δείτε περισσότερα Galleries Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα κλείσει τον κύκλο των φετινών της παραστάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο με μια μεγάλη συναυλία στο αγαπημένο της Θέατρο Βράχων .

Με το πραγματικά σπουδαίο της ρεπορτόριο, αλλά και τραγούδια από την τελευταία της δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «9 +1 Ιστορίες», η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει στους Βράχους και υπόσχεται μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία γεμάτη από τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, είτε φωναχτά είτε ήσυχα, στις πιο δικές μας στιγμές.

Μαζί της οι συνεργάτες της μουσικοί:
Τύμπανα, ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης
Μπάσο: Γιώργος Γεωργιάδης
Πιάνο , πλήκτρα: Γιάννης Κυριμκυρίδης
Λάφτα, μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι: Νίκος Μέρμηγκας
Σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα: Δημήτρης Τσάκας
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Επιμέλεια φώτων: Phil Hills, Μαρία Βενετάκη

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015
Έναρξη στις 21:00

Δείτε περισσότερα Galleries Βραδιές Διεθνούς Θεάτρου στη Σύρο

Το διεθνές θεατρικό εργαστήρι – φεστιβάλ «World Wide Lab», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ιόλης Ανδρεάδη και του αμερικανού Jay Stern, κατέφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου 2015. Ύστερα από 16 ημέρες συνεχούς έρευνας και εντατικών προβών, κάνοντας residency στους φιλόξενους χώρους του Syros Institute στην Άνω Σύρο, οι σκηνοθέτες από τις ΗΠΑ, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τον Καναδά και την Ταϊβάν και οι έλληνες ηθοποιοί που επιλέχθηκαν, δημιούργησαν από κοινού τρεις παραστάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα στο ιστορικό ‘Θέατρο Απόλλων’ της Ερμούπολης Σύρου, στις 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου. Όλα τα έργα έχουν διάρκεια μισής ώρας και θα παρουσιαστούν στην ελληνική γλώσσα. Οι παραστάσεις μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο, μέσω live stream.

Θέατρο Απόλλων
Ερμούπολη Σύρου
Παραστάσεις | 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου

Ώρα Έναρξης 20.00 – Ώρα Λήξης 22.15 | Είσοδος για κάθε ημέρα 10 ευρώ
Η είσοδος περιλαμβάνει την παρακολούθηση και των 3 παραστάσεων.

Δείτε περισσότερα Galleries Μόνικα στα Αισχύλεια

Η Μόνικα, η τραγουδοποιός που έδωσε νέα πνοή στην ελληνική μουσική σκηνή, μετά από την sold out συναυλία της στο Ηρώδειο τον περασμένο Ιούλιο, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά live το καινούργιο της άλμπουμ “Secret In The Dark”, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2015 με μια ιδιαίτερη εμφάνιση στο ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, στα πλαίσια των ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ 2015, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
jude law, edward norton, scarlett johansson, colin firth, live stream, καλοκαιρι, top, ηρωδειο, αθηνα, oscar, hotel, law, bill, murray, edward, norton, jazz, hollywood, golden, globe, film, european, liverpool, royal, art, νέα, ελλαδα, κυπρος, θεατρο, phil, hills, world, ηπα, live, εμφάνιση, Γόνδολες της Βενετίας, oscar 2011, oscar 2011 live, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, θεατρο βραχων, scarlett johansson, δουλεια, ηθοποιοι, ηπα, ινδια, ισραηλ, ιταλια, κιθαρα, λονδινο, μητερα, μουσειο μπενακη, μουσικη, ξυλο, τραγουδια, ωρα, oscar, αρβανιτακη, ατσαλι, γλωσσα, δευτερα, διευθυνση, δειτε, δρακος, εδαφος, εκθεση, ελευθερια, εβδομαδα, εννοια, εργα, εμφάνιση, ερχεται, ετων, τεχνη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ηλικια, ησυχα, υγρα, ιστορικο, μορφη, μπενακη, μπουζουκι, μαρια, παρισι, πετρα, πιανο, πνοη, πρωταγωνιστες, σειρα, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συρο, σχεδια, φαινονται, φεστιβαλ, φορα, art, bill, class, δημητρης, edward, royal, film, phil, γιορτη, golden, hills, hollywood, hotel, jazz, jude law, law, liverpool, live stream, murray, σκηνη, single, top, θεματα, globe, ξεκινησε, european
Τυχαία Θέματα