Ποια είναι η κατάλληλη τσάντα για το παιδί σας;

00:55 4/9/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Τα σχολεία ξεκινούν και τώρα είναι η περίοδος που θα οδηγηθείτε στα καταστήματα μαζί με τα μικρά σας πλασματάκια για να κάνετε την πλέον απαραίτητη αγορά της περιόδου, την σχολική τους τσάντα. Ποια όμως είναι η κατάλληλη τσάντα για τα παιδιά σας; Τι ανάγκες πρέπει να εξυπηρετεί και πως δεν θα επιβαρύνει το μυοσκελετικό του σύστημα;

Η επιλογή του σχεδίου και του χρώματος ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στο παιδί. Στον τύπο της τσάντας όμως πρέπει να «επέμβετε» με τρόπο. Η σχολική τσάντα δεν ευθύνεται

για όλα τα προβλήματα όπως σκωλίοση κ.α. που μπορεί να προκύψουν στο παιδί κατά την ανάπτυξη, μα μπορεί να επιβαρύνουν το τυχόν πρόβλημα.

Δυο είναι οι τύποι τσάντας που είναι κατάλληλοι, οι τσάντες πλάτης με ανατομική πλάτη και οι τσάντες τρόλεϊ. Οι τσάντες πλάτης πρέπει να διαθέτουν εύκαμπτη πλάτη και ρυθμιζόμενα λουριά που θα προσαρμόζονται στο σωματότυπο του παιδιού. Επιλέξτε τσάντες από ελαφριά υλικά κι όχι βαριές δερμάτινες τσάντες. Υπολογίστε πως το βάρος της τσάντας με τα βιβλία δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 10% του βάρους του παιδιού γιατί μετά γίνεται ασήκωτη και κουραστική.

Σχετικά με το εσωτερικό της τσάντας, καλό είναι να έχει τις κατάλληλες θήκες για να είναι τακτοποιημένη και να μην κακοποιούνται τα βιβλία και τα διάφορα πράγματα που παίρνει μαζί του ο μικρός μαθητής. Το παιδί θα πρέπει να μεταφέρει πάντα την τσάντα στην πλάτη, φορώντας και τους δύο ιμάντες στους ώμους, ενώ τα σχολικά είδη θα πρέπει να μοιράζονται σε όλα τα τμήματα της τσάντας, τοποθετώντας τα πιο βαριά στην κεντρική θήκη που ακουμπά στην πλάτη. Οι τσάντες τρόλεϊ είναι πολύ της μόδας πλέον και αυτό γιατί το παιδί σέρνει το βάρος και δεν το κουβαλάει. Στην περίπτωση που καταλήξετε σε μια τέτοιου είδους τσάντα, φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας γίνεται για να μην σπάσει εύκολα από τους κραδασμούς και αναγκαστείτε να αγοράσετε καινούργια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα