4 tips για να θυμάστε όταν αγοράζετε vintage

08:58 7/3/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η αναζήτηση και αγορά vintage κομματιών, εκτός από μια ενδιαφέρουσα διαδικασία αποτελεί και ένα fashionable boost για τη γκαρνταρόμπα μας, αφού η προσθήκη ρούχων και αξεσουάρ παλιότερων δεκαετιών της προσδίδει cool χαρακτήρα και πιο ψαγμένο ύφος. Γι’ αυτό και έχει σημασία να γνωρίζετε πώς θα κάνετε τις vintage αγορές σας ώστε να βγείτε κερδισμένες.

1. Κάνετε σωστό έλεγχο στο φως

Συνήθως τα καταστήματα

που πουλάνε vintage ρούχα και αξεσουάρ είναι κάπως πιο απόμερα και σκοτεινά, επομένως κάθετι που πρόκειται να δοκιμάσετε χρειάζεται πολύ καλό έλεγχο. Κρατήστε το item που σας ενδιαφέρει στο φως, ελέγξτε το σχολαστικά για ελαττώματα και σιγουρευτείτε ότι τα κουμπώματα, οι ραφές και τα φερμουάρ είναι γερά και στη θέση τους.

2. Σκεφτείτε πρακτικά

Αν βρείτε ένα κομμάτι που λατρεύετε αλλά ενδεχομένως θα χρειαστεί κάποιες μεταποιήσεις, μη διστάσετε να το πάρετε. Αν όμως βλέπετε ότι είναι σε κατάσταση που θα χρειαστεί να ξοδέψετε ακόμη περισσότερα προκειμένου να το φέρετε στα μέτρα σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

3. Αφιερώστε χρόνο στη δοκιμή

Μην περιμένετε να βρείτε το τέλειο vintage item με βάση το μέγεθος που φοράτε συνήθως. Όπως οι γραμμές και η μόδα αλλάζουν ανά σεζόν, η φόρμα ενός ρούχου παλιότερης δεκαετίας σίγουρα θα διαφέρει από τα σημερινά δεδομένα. Δοκιμάστε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως!

4. Μην παρασύρεστε

Καλό είναι να επενδύετε σε κομμάτια που όντως θα τα φορέσετε και να μην αγοράζετε κάτι απλά επειδή θεωρείται must have ή επειδή μοιάζει με έργο τέχνης. Σκεφτείτε πού, πώς και κατά πόσο θα το φορέσετε προκειμένου να αξίζει και τα χρήματα που θα δώσετε αλλά και τον χώρο στη γκαρνταρόμπα σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα