4 σημάδεια ανεπάρκειας της βιταμίνης D

Μπορεί να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, να κοιμάστε αρκετά και να ασκήστε. Αλλά, παρ όλες τις υγιεινές επιλογές, υπάρχει η πιθανότητα να αμελείτε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σας. Παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια που δηλώνουν ότι μπορεί να έχετε ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης.

Κατάγματα. Μετά την ηλικία των 30 η έλλειψη της βιταμίνης D μπορεί να επιταχύνεται με αποτέλεσμα, να επιδεινώνονται τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης. Ωστόσο, αν έχετε ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης, απαιτείται μια τριπλή θεραπεία, όπως είναι η έκθεση στον ήλιο, τα συμπληρώματα και οι τροφές.

Μήπως

τώρα τελευταία η διάθεση σας είναι πεσμένη; Μια διάγνωση της κατάθλιψης μπορεί να συνδέεται με την έλλειψη της βιταμίνης D. Αν και ο λόγος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η βιταμίνη D μπορεί να επηρεάσει τη παραγωγή κάποιων ορμονών, όπως είναι η σεροτονίνη, που επηρεάζει θετικά τη διάθεση.

Αξιοσημείωτη και απρόσμενη αδυναμία. Η μυϊκή δύναμη δεν είναι μόνο θέμα της έλλειψης σιδήρου. Η σωστή πρόσληψη βιταμίνης D βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυϊκού και νευρικού ιστού. Επίσης, έρευνες έχουν συνδέσει τα συμπληρώματα βιταμίνης D με αυξημένο έλεγχο των μυών, με αποτέλεσμα 20% λιγότερες πτώσεις μεταξύ των ενηλίκων περίπου 60 ετών. Πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Ένα άλλο σημάδι την έλλειψης της βιταμίνης D, μπορεί να είναι η υψηλή πίεση. Αυτή η βιταμίνη παίζει ρόλο στην υγεία της καρδιάς και βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος. Αν λοιπόν, έχετε υψηλή πίεση ένας λόγος ίσως είναι η ανεπάρκειας αυτής της βιταμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα