3 Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

14:13 8/6/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Ο χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας είναι πολύ σημαντικός για το δέσιμο της σχέσης.

Η καθημερινότητα δεν αφήνει περιθώρια για διασκέδαση και στιγμές χαλάρωσης. Το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία. Δείτε παρακάτω μερικές δραστηριότητες που ενισχύουν την δημιουργικότητα αλλά σας φέρνουν και πιο κοντά.

• Έχετε καλεσμένο: Πείτε στα παιδιά σας πιο γνωστό πρόσωπο θέλουν να φανταστούν ότι έχουν καλεσμένο στο τραπέζι. Μπορεί να είναι κάποιο ιστορικό πρόσωπο ή ένας διάσημος ζωγράφος ή ποιητής. Φανταστείτε οικογενειακώς τι θα θέλατε να τον ρωτήσετε, δώστε πληροφορίες στα παιδιά σας

για το έργο του και τη ζωή του. Με τον τρόπο αυτό, μαθαίνουν ευχάριστα και αναπτύσσουν τη φαντασία τους.

• Τελειώστε την ιστορία: Ξεκινήστε μια φράση, για παράδειγμα ήταν ένα ξύλινο σπίτι στην άκρη μιας λίμνης, και παροτρύνετε να συνεχιστεί η ιστορία λέγοντας ο καθένας μια φράση. Τα παιδιά θα κινητοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Αφήστε την ιστορία να σας ταξιδέψει και απολαύστε τη στιγμή με την οικογένεια σας.

Ημερολόγιο: Θα χρειαστείτε λευκά χαρτιά και χρωματιστά στυλό. Δώστε στην οικογένεια σας την εξής οδηγία: ο καθένας θα γράψει πως ήταν η μέρα του, τα συναισθήματα του, τι του άρεσε ή δεν του άρεσε και μετά ένας θα διαβάσει το ημερολόγιο του. Με το παιχνίδι αυτό βοηθάτε τα παιδιά σας να μοιραστούν τα συναισθήματα τους και να μάθουν να εκφράζονται. Ωστόσο, θα διαπιστώσετε πως κάποιες φορές είναι πιο εύκολο να αποδίδει κανείς αυτά που νιώθει γραπτώς.

The post 3 Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα