10 τρόποι με τους οποίους τα φετινά Όσκαρ μπορούν να γράψουν ιστορία

Λίγες μόλις ώρες απομένουν μέχρι την 85η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Χόλιγουντ και συγκεκριμένα στο Dolby Theatre. Η φετινή τελετή είναι ξεχωριστή, καθώς υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους ενδεχομένως να μείνει στην ιστορία.

Εφόσον το Argo κερδίσει το Όσκαρ

Καλύτερη Ταινίας, δε θα είναι η πρώτη φορά που μία ταινία κερδίζει χωρίς να έχει τον σκηνοθέτη της στους προτεινόμενους για Καλύτερο Σκηνοθέτη, θα είναι ωστόσο η πρώτη φορά έπειτα από το 1989, όταν το ίδιο είχε συμβεί για τον Σοφέρ της Κυρίας Νταίζυ. Πέρα από το γεγονός αυτό, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η φετινή τελετή μπορεί να αποδειχθεί μοναδική.

1. Αν ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου, θα γίνει ο πρώτος ηθοποιός στην ιστορία που θα έχει κερδίσει τρία Όσκαρ στην κατηγορία αυτή. Ο Τζακ Νίκολσον κατέχει μέχρι στιγμής το ρεκόρ με τρεις νίκες, η μία ωστόσο είναι για Β’ Ανδρικό Ρόλο στην ταινία Terms of Endearment του 1983.

2. Αν η Εμμανουέλ Ρίβα κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου (Amour), θα γίνει η γηραιότερη νικήτρια στην ιστορία. Σε ηλικία 85 ετών, ήδη έχει σπάσει το ρεκόρ της γηραιότερης υποψήφιας για Όσκαρ στην ιστορία. Η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ ήταν η Τζέσικα Τάντι, για τον Σοφέρ της Κυρίας Νταίζυ, σε ηλικία 80 ετών.

3. Η εννιάχρονη Quvenzhane Wallis (Beasts of the Southern Wild) έχει αντίστοιχα σπάσει το ρεκόρ της νεότερης υποψήφιας για Όσκαρ στην ιστορία, σε ηλικία μόλις 9 ετών και, όπως είναι φυσικό, εφόσον νικήσει θα σπάσει και το ρεκόρ για τη νεότερη νικήτρια Όσκαρ στην κατηγορία αυτή. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ διατηρεί η Μαρλί Ματλίν, σε ηλικία 21 ετών, για την ταινία Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού (1986). Η Wallis, εφόσον κερδίσει, θα γίνει μόλις η δεύτερη έγχρωμη ηθοποιός που θα νικήσει, ύστερα από την Χάλι Μπέρι το 2001 για την ταινία Ο Χορός των Τεράτων.

Δείτε τη συνέχεια στο koolnews.

The post 10 τρόποι με τους οποίους τα φετινά Όσκαρ μπορούν να γράψουν ιστορία appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα