Βρέθηκαν οι δράστες της μεγάλης διαδικτυακής απάτης με αποστολέα το ΙΚΑ

Την εξιχνίαση της υπόθεσης με το παραπλανητικό μήνυμα που δήθεν απέστειλε το ΙΚΑ μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Θυμίζουμε ότι μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «[email protected]» και με φερόμενο ως αποστολέα το Ι.Κ.Α. οι χρήστες ενημερώνονταν ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονταν σε υπέρ-σύνδεσμο

(«http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), ο οποίος τους ζητούσε να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά τους δεδομένα!

Όπως αποδείχτηκε την καλοστημένη απατή είχαν στήσει τέσσερις Ρουμάνοι.

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 26χρονο, έναν 25χρονο και μια 21χρονη, ενώ αναζητείται ο τέταρτος δράστης.

Προέκυψε μάλιστα ότι είχαν ήδη καταφέρει να αποσπάσουν αριθμούς καρτών από τους κατόχους τους, με τις οποίες προέβησαν σε αγορές μέσω διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και ατζέντες και σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ' εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Επιπλέον, ο 26χρονος συλληφθείς έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτες στη χώρα μας, ενώ για τα ίδια αδικήματα αναζητείται από τις ρουμανικές Αρχές.

Σε βάρος της 21χρονης εκκρεμεί δικαστική απόφαση, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα